Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Rota Vicentina Deluxe

Rota Vicentina Deluxe

Terug

De Portugese zuidwestkust is een van de best bewaarde kuststreken van Portugal en waarschijnlijk een van de mooiste van Europa. Er zijn kilometerslange verlaten stranden. Sommige liggen beter verscholen dan andere maar een ding is zeker, zelfs in de heetste zomermaanden kan je zo goed als verlaten stranden vinden. De golven van de Atlantische Oceaan koelen de heetste dagen en bieden ideale condities voor het uitoefenen van surf, bodyboard of andere watersporten.
Maar de Alentejo heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar stranden.
De witgeverfde huisjes met blauwe strepen in de typische dorpjes, die nog steeds het dagelijkse leefpatroon van vroegere tijden hanteren, kleuren de valleien en gouden velden. Het is in deze omgeving dat we de betekenis van het woord ‘stress’ beter begrijpen omdat het iets is wat hier zo goed als onbestaand is.
De gastronomie in deze streek is heerlijk, vooral als je vis en zeevruchten weet te appreciëren. De nabijheid van de oceaan en alles wat deze in overvloed te bieden zorgt voor smakelijke gerechten die in de loop der tijd werden vervolmaakt.

De Alentejo is een regio vol authenticiteit en met de prachtige kuststreek een van de favoriete streken van de Portugezen. Na een grondige verkenning en het uitkiezen van de beste plekjes bieden we u de gelegenheid om de Alentejo te ontdekken en te leren kennen zoals de lokale bevolking.


Dag 1
Verwelkoming op de luchthaven van Lissabon of Faro en briefing over de details van het programma.
Daarna is de bestemming het mooie landhuis Herdade da Matinha in het dorp Cercal. De kleurrijke decoratie contrasteert perfect met de 20ha kurkeiken bomen. Geniet van elke hoekje van deze wonderbaarlijke plek en leer de stilte te waarderen.
Overnachting in Herdade da Matinha

Dag 2 - Eerste stappen langs de Vicentina Route en de visserstrail           12,5km + 100m
Na het ontbijt op basis van het traditionele brood van de Alentejo neem je de eerste stappen langs de Rota Vicentina. We stippelden een interessante route uit die het visserspad verbindt  met het historische pad. Het is een route waarlangs je verschillende biotopen kan ontdekken. Aan de kust is dit het typische vissersdorpje Porto Côvo en op het eind van de dag Herdade da Matinha, gelegen tussen valleien van kurkeikenbomen. 
Overnachting in Herdade da Matinha

Dag 3 - Wandelen langs de kust                                                                      20km +300m
Het pad tussen het strand van Almograve en Zambujeira do Mar loopt tussen dennenbossen, hellingen en duinen. Zambujeira do Mar is bekend voor de verse vis en zeevruchten. Een snack op het eind van de dag valt dus niet te versmaden. Herdade do Touril is een uitstekende plek om de avond en nacht door te brengen.
Overnachting in Herdade do Touril

Dag 4 - Unieke stranden                                                                                 14km + 200m
Na een ontbijt op basis van traditionele producten trekken we door het landschap rond Herdade do Touril met unieke stranden beschermd door hellingen en heuvels, met dennenbomen en een zalig zeebriesje. Ooievaars hebben hier hun vaste stek om te nestelen.
Overnachting in Herdade do Touril

Dag 5 - Oversteek van de Alentejo naar de Algarve                                        18km +400m
We verlaten Herdade do Touril en trekken zuidwaarts naar de Algarve door de kreek van Seixe die de Alentejo en Algarve van elkaar scheidt. We volgen de kreek die ons naar het strand van Odeceixe leidt. Hier ontmoet de kreek de Atlantische Oceaan in een uniek en wonderbaarlijk landschap. Vanaf het strand is het slechts 3km tot aan het dorp van Odeceixe en de windmolen “Casas do Moinho”
Overnachting in Casas do Moinho

Dag 6 -  Strand van Odeceixe                                                                           13km + 300m
Na een typisch ontbijt gaat de wandeling van vandaag rond Odeceixe met als startpunt de kreek van Seixe. Je volgt de kustlijn en historische paden die je terugbrengen naar Odeceixe. Voor wie nog wat langer wenst te stappen kan tot Aljezur gaan waar Casas do Moinho op je wacht.
Overnachting in Casas do Moinho

Dag 7 - Kreek van São Teotónio en de Mira-rivier                                            22km +250m
Na vaarwel te hebben gezegd aan Casas do Moinho trekken we landinwaarts en volgen de kreek van S. Teotónio en daarna de rivier Mira. Tenslotte bereiken we Odemira dat ondanks de grootste stad te zijn in de omgeving, nog altijd de bezoekers kan charmeren met haar rustige uitstraling. Wandel noordwaarts door de straten tot bij de Quinta do Chocalhinho.
Overnachting in Quinta do Chocalhinho

Dag 8
In de hoop dat deze tour alle verwachtingen heeft ingelost en misschien zelfs overtroffen brengen we je terug naar de luchthaven van Lissabon of Faro.
Wens je echter nog een paar dagen langer te blijven dan kan dit uiteraard.

De Route
Hoofdzakelijk vlakke zandwegen in goede conditie, zonder enige technische moeilijkheid.
Niveau is middelmatig omdat de tour door enkele valleien gaat met steile hellingen voornamelijk om de stranden te bereiken.


Deze tour is op zelfstandige basis dus vertrekdatum naar eigen keuze tussen oktober en mei.

Prijs per persoon: €1.725 op basis van dubbele kamer

Toeslagen voor single kamer, alleenreizende personen of special seizoenen zijn van toepassing. 

Inbegrepen
- 7 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
- Verwelkoming op de luchthaven voor overhandiging van GSM, voorgeprogrammeerde GPS, informatie over het programma en map van de Rota Vicentina
- Picknicks op dagen 2 tot en met 6
- 1 diner in het eerste hotel (drank niet inbegrepen)
- Bagage transfer tussen de hotels
- Luchthaventransfers
- Verzekering 

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de beste prijs geldig op het ogenblik van reservatie)
- Diners (uitzondering 1 diner in het eerste hotel)
- Extra activiteiten