Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Serra da Estrela

Serra da Estrela

Terug

U wandelt doorheen de prachtige Serra da Estrela, het hoogste berggebied op het Portugese vasteland. De bergen zijn volledig door natuurgebied omgeven. U zult er spectaculaire gletsjermeren, diepe valleien en zeer mooie rivieren kunnen aanschouwen. Geen twijfel mogelijk dat deze tocht lang in het geheugen zal blijven hangen.

Het traject waar u doorwandelt is een uniek gebied en u bent dan ook bevoorrecht om hier in het hart van het “Natuurpark Serra de Estrela” te kunnen passeren. De uitzonderlijke landschappen en de mooie natuurlijke omgeving blijven zowel de lokale bevolking als de bezoekers verbazen. U kan hier genieten van een zeer gediversifieerd, aantrekkelijk en goed in eer gehouden landschap, bol van plekjes van een bijzondere schoonheid, die u zullen toelaten heel nauw in contact met de natuur te treden. Serra de Estrela is de enige Portugese bergregio waar de glaciale invloed unieke zichtbare sporen heeft nagelaten in de vorm van rosten, gletsjermeren en diepe U-vormige valleien zoals de Zêzere Vallei. Water is een sleutelelement in deze regio.


Dag 1     ... - Coimbra | Manteigas
Op eigen initiatief naar Coimbra.
Bij aankomst in het station transfer van Coimbra naar Manteigas. Net aan de rand van de Serra da Estrela zal u genieten van het unieke hotel dat wij voor u hebben uitgekozen. Rondom het domein kan u tal van wandelroutes uitproberen.
Overnachting in Casa das Penhas Douradas waar u de komende 6 nachten zal verblijven.

Dag 2      Zêzere gletsjervallei (14 km / 1.993m)
De wandeling doorheen de U-vormige Zêzere gletsjervallei is er een van een onwaanzinnige schoonheid. Het pad langs de gletsjerroute volgt de Zêzererivier. Alles straalt hier rust uit en je krijgt verbluffende zichten op de groene vallei die tegen de staalblauwe lucht afsteekt. Dat ondanks het feit dat het hier gaat om een gletsjervallei met een stevig hellend parcours in een omgeving waar, vooral aan de waterrand, grote granieten stenen en rotsen het pad bedekken. Op het einde van de tocht zal u een steile klim wachten naar Torre, het hoogste punt op het Portugese vasteland (1993m).
Overnachting in Casa das Penhas Douradas

Dag 3     Torre - Loriga wandelroute (11km / 1.993m)
Na het ontbijt volgt er een transfer naar Torre. Het wandeltraject vanuit Torre (1.993m – het hoogste punt op het Portugese vasteland) naar Loriga (830m) is een van de meest spectaculaire routes in de hele omgeving van het Estrela berggebied. Het overbrugt de hele gletsjervallei van begin-tot eindpunt. Tijdens deze wandeling zal u voorbij machtige waterdammen passeren, langs gigantische rotspartijen en enorme rotsblokken heen wandelen. Het is een gebied van een fabelachtige schoonheid waar de lokale herders nog steeds heentrekken met hun kuddes schapen en geiten in hun zoektocht naar de betere graaslanden hoger op in de bergen.
Overnachting in Casa das Penhas Douradas

Dag 4     Rota do Carvão (20 km / 1.695m)
De Rota do Carvão (kolenroute) maakt deel uit van de hele bestaansgeschiedenis van Manteigas. Deze wandeling brengt je eerst naar de “Penhas Douradas” (Gouden Rotsen), een klein bergdorpje dat werd gesticht om er op hoogte mensen te verzorgen met ademhalingsproblemen. Je zal tijdens de tocht een goed zicht krijgen op de “Nave da Mestra” – een topografische depressie en kunnen genieten van enkele buitengewone uitzichten. Achtereenvolgens zie je de Maresvallei (Vale das Éguas), de waterspiegel van de Rossimvallei (Vale Rossim), de Charca do Perdigueiro (meer), het ongelooflijke landschap over de gletsjervallei (Vale Glaciar) en een opeenvolging van bergen die reiken tot aan de Spaanse grens.
Overnachting in Casa das Penhas Douradas

Dag 5     Rota do Javali & Poça do Inferno (13 km / 1.312m)
Deze route biedt de gelegenheid een gehumaniseerd landschap te aanschouwen met mooi panoramisch zicht op het dorp Manteigas. Je zal prachtige stukken bos doorkruisen, naar het hoogste punt van de Leandrestroom klimmen en er genieten van het zicht op de waterval “Bron van de Hel”.
Overnachting in Casa das Penhas Douradas

Dag 6     Corredor de Mouros (19 km / 1.994m)
Deze route is van een bijzonder mystieke schoonheid en grote biodiversiteit. Op dit traject kan je de grote, impressionante bergkam “Corredor de Mouros” bezoeken en de oude dorsgronden, de kapel van “Nossa Senhora do Carmo”, de Kapel van "São Lourenço", de kwartsiet ontsluitingen, de magisch mooie Covãobrug en nog veel meer aangename plaatsen. Rond de kapel van São Lourenço staan enkele monumentale eiken - levende bewijzen van een lange geschiedenis…
Overnachting in Casa das Penhas Douradas

Dag 7     Coimbra
Transfer naar Coimbra, een van de belangrijkste steden in Portugal. Coimbra ligt tussen de zee en de bergen. Het is een stad die bekend is om haar universiteit en dus vooral een zeer familiale en studentikoze sfeer uitstraalt. Het enige belangrijke geografische punt van interesse hier is de vallei van de Mondegorivier, de langste, volledig in Portugal stromende rivier. De rivier domineert het hele westelijke gedeelte van het district. Je kan hier vele historische gebouwen bezoeken, mooie kloosters en abdijen, kerken en aquaducten. Interessant en het bezoeken waard zijn zeker ook de verschillende vernieuwde musea, zoals het “Machado de Castro Museum”, het “Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie” en het “Conimbriga Museum”, allemaal erkend al UNESCO Werelderfgoed.
Overnachting in Coimbra

Dag 8
Transfer naar het station van Coimbra.

prijzen 2018 - aanvang op zondag

Vanaf €1.790 pp - min. 4 deelnemers

Inbegrepen
- 7 overnachtingen met ontbijt
- Briefing  
- 5 x picknick
- 6 x diner 
- Snacks en vers fruit op de wandeldagen
- Chauffeur/gids
- Ondersteuning minivan
- Transfer van de bagage tussen de hotels
- Lokale transfers waar nodig
- Mappen en documentatie
- Voorgeprogrammeerde GPS
- 24-uur noodlijn
- Inkomgelden
- Verzekering persoonlijke ongevallen
- T-shirt en drankfles

Niet inbegrepen
- Vluchten
- Luchthaventransfers
- Niet vermelde maaltijden
- Annulerings- en reisverzekering