Home > Bestemmingen > Afrika > São Tomé & Príncipe

São Tomé & Príncipe

Terug

De "Vergeten Eilanden"

Ontdek de onvergelijkbare schoonheid van een plek ver weg van het massatoerisme, net zoals de ontdekkingsreizigers 500 jaar geleden.

De eilanden São Tomé en Príncipe zijn gelegen in de Atlantische Oceaan op ongeveer 300 en 250 km respectievelijk, voor de noordwestkust van Gabon in de Golf van Guinee.
Ze zijn bergachtig en vulkanisch met een weelderige tropische plantengroei. De evenaar ligt net ten zuiden van São Tomé en loopt door het eilandje Rólas.

Tropische jungles met wonderbaarlijke exotische vogels, bomen en bloemen, afgelegen gouden stranden en vulkanische bergen in het regenwoud bieden een adembenemend decor voor een buitengewone vakantie. Men waant zich in de Stille Zuidzee met een bedwelmende mix van zon, zee, azuurblauwe hemel en overvloedige vegetatie.

São Tomé & Príncipe hebben een aantal van 's werelds meest spectaculaire rotsformaties, zowel boven als onder water waarin een grote variëteit aan leven te vinden is zoals de chirurgvissen, papegaaivissen, zee-egels, zeesterren, koraal, inktvissen, murenes en paling.

Een vriendelijke bevolking laat u Afrika ontdekken in de microkosmos van deze unieke eilanden.

Seizoenen 

Op de eilanden heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C met weinig schommelingen.
Het korte droge seizoen is van december tot februari. Dit zijn de warmste maanden van het jaar met droge en stofferige winden. Dit is de periode van karnaval met traditionele dansen, goede periode voor vogelobservatie en beste periode voor de wilde orchideeën.
Het lange regenseizoen loopt van maart tot en met mei met een mengeling van regenbuien en zonneschijn en hoge vochtigheidsgraad. Goede periode voor fotografie vanwege de blauwe hemel en fellere contrasten. In deze periode zijn er meer muggen en is het vaak te drasserig voor trektochten maar zeer goed seizoen voor de wilde orchideeën.
Het lange droge seizoen is van juni tot september met warme temperaturen, weinig regen maar bewolkt. Beste periode voor trektochten en vogelobservatie. In augustus zijn er veel culturele festiviteiten. Om de de twee jaar is er het Biënnale Culturele festival in São Tomé. Goede periode voor walvisobservatie.
Het korte regenseizoen is van oktober tot november met een mengeling van regenbuien en zonneschijn met een hoge vochtigheidsgraad. Goede periode voor fotografie vanwege de blauwe hemel en fellere contrasten. In deze periode zijn er meer muggen en is het vaak te drasserig voor trektochten maar zeer goed seizoen voor de wilde orchideeën.

De maanden juni, juli en augustus zijn aanzienlijk droger dan de rest van de maanden. Dit is dan ook de beste reisperiode om de eilanden te bezoeken.

Gezondheid

Gele koorts vaccinatie niet verplicht maar aangeraden.
Malaria is endemisch in São Tomé en Príncipe. 
Raadpleeg de huisarts of het dichtstbijzijnd reisadviescentrum, reiskliniek of tropisch instituut.

Reisdocumenten

Internationale reispas geldig tot 3 maanden na aankomst.

NIEUW - geen visum meer nodig voor verblijf van max. 15 dagen - internationale reispas volstaat.
Ter vervanging werd een verblijfstaks ingevoerd van €3 per persoon per dag, ter plaatse te betalen in de hotels.

Voor wie langer dan 2 weken verblijft kan een visum aanvragen bij de Ambassade van São Tomé & Príncipe - het is noodzakelijk een afspraak te maken.
Tervurenlaan 175 – 1150 Sint-Pieters Woluwe Tel: 02/734 89 66 - ambassade@saotomeprincipe.be

of bij Visatravel of Visadesk

Geld

De luxehotels aanvaarden Visa en Mastercard. 
Er zijn geen ATM-machines in São Tomé. Aanbevolen is om Euro’s in cash mee te nemen voor dagelijkse uitgaven buiten de hotels.
Er is geen wisselkantoor op de luchthaven, wel in de stad.
De Euro wordt er heel courant aanvaard (meer dan de dollar). De lokale munt is Dobras - 1 € = 24,5 Dobras