Home > Bestemmingen > Indische Oceaan > Mauritius > Zuidkust Mauritius

Zuidkust Mauritius

Terug

De zuidkust begint in het uiterste westen bij Le Morne Brabant, een imposante berg van 550 meter die machtig boven de lagune uittorent, en strekt zich uit tot Mahébourg in de omgeving van het vliegveld. Deze ruwe en dramatische kust wordt door velen beschouwd als de mooiste streek van het eiland.  In Gris-Gris, het meest zuidelijke punt, levert het beuken van de golven op de rotsen een fascinerend schouwspel op. Dit deel van het eiland, met zijn ruige natuur, kliffen, kleine baaien en overwegend zwarte bevolking, is heel anders dan de rest van Mauritius.

Naar het westen toe gaat het achterland van groene rietvelden over in berglandschappen, met de hoogste punten in de Savanne Mountains en Plaine Champagne in het zuidwesten. 

Langs de zuidwestkust bevindt zich de baai van Bel Ombre. Hier bevinden zich slechts een handvol hotel gebouwd langs het witte zandstrand dat beschermd wordt door een rif. Naast duiken en snorkelen is ook surfen hier een populaire watersport. Op de oude koloniale suikerrietplantage van Bel Ombre werd een exclusief 18 holes golfterrein aangelegd en een groot deel van het domein is nu omgevormd tot het natuurreservaat van Valriche, waar men tochten per quad, jeep of wandelingen kan maken en kan genieten van de schitterende fauna en flora. 

De "littoral" in het zuidoosten  is onderhevig aan de zuidoostelijke passaatwinden. Deze blazen het hele jaar door en zijn op hun sterkst in de wintermaanden. Hier valt ook meer regen dan aan de west- en noordkust. 

De Savanne Coastal Belt bestaat uit de suikerplantages van het zuidoosten. De franse kolonisten stichtten de Bel Air Sugar Estate in 1804. De hoofdweg van La Vanille liep door de Union Sugar Estate in St. Aubin. In Rivière des Anguilles rijzen steile zwarte kliffen aan één zijde van de rivier. In het kleine stadje La Vanille ligt het Crocodile Park. Het meest zuidelijke dorpje van Mauritius is Souillac waar men een paar populaire toeristische attracties vindt: Gris Gris Beach, het Robert Edward Hart museum en de Telfair tuinen.

De Rochester watervallen, stroomopwaarts van Souillac, zijn bekend voor hun ongewone zuilen van zwarte basaltsteen waarover het water zich naar beneden stort. 

Transfertijd luchthaven - zuidkust: +/- 45 minuten