Home > Bestemmingen > Afrika > Kaapverdië > Eilandhoppen > Onbekend Kaapverdië

Onbekend Kaapverdië

Terug

Santiago - Fogo - Maio

Deze begeleide rondreis laat je uitgebreid kennismaken met de zuidelijke eilanden: de ilhas de sotavento (de benedenwindse eilanden). Je ontdekt de creoolse identiteit van het hoofdeiland Santiago, de zwarte overbuur Fogo en het ongerepte Maio.


23 juli 2024 - Brussel – Lissabon – Santiago

Aankomst op de luchthaven van Praia en onthaal door onze lokale vertegenwoordiger.
Transfer en intrek in het hotel in Praia.
Santiago is het meest Afrikaans van alle eilanden van de archipel, wat te merken is aan de diepere huidskleur van de lokale bevolking en hun zachte en opgewekte ingesteldheid. De hoofdstad Praia wordt gekleurd door de ambulante verkoopsters met hun felgekleurde jurken en die elke passant uitnodigen om te proeven van hun waren. Men eet lekker op Santiago, vooral gekend voor de visproducten. Een verscheidenheid aan landschappen volgen elkaar op: valleien, bergen, pieken, stranden en baaien zodanig dat elke tocht gevuld is met fotopauzes. 
Overnachting in Hotel Oasis Praiamar - standaardkamer

24 juli 2024 - Praia & Cidade Velha 

Na het ontbijt verwelkoming en introductie door de lokale reisleider Carlos. Daarna krijgt u een rondleiding door de stad over het historische plateau van Praia, inclusief een bezoek aan de kledingmarkt Sukupira.
We zullen ons sociaal engageren en deelnemen aan het project “Cidade Verde”, waarbij jullie allemaal een boom zullen planten in de hoofdstad. Dit is niet alleen om van Praia weer een ‘groene stad’ te maken, maar ook om erosie en woestijnvorming van het eiland te voorkomen. Emileno Ortes zal zijn project voorstellen!
Daarna transfer naar Cidade Velha - de voormalige hoofdstad van Cabo Verde en belangrijk centrum van de slavenhandel. Inclusief lunch aan zee voordat u alles te weten komt over de geschiedenis van het land. De tour eindigt bij het fort São Filipe (toegang inbegrepen). In de namiddag transfer terug naar het hotel.
's Avonds welkomstdiner in een restaurant in de stad. (B/L/D)

Overnachting in Hotel Oasis Praiamar - standaardkamer

25 juli 2024 - Van Santiago naar het Vuureiland Fogo

Na het ontbijt en transfer naar de luchthaven Nelson Mandela en korte binnenlandse vlucht naar het vulkaaneiland Fogo. Bij aankomst transfer naar São Filipe. In de middag rondleiding door de historische stad São Filipe, gevolgd door een bezoek aan “Casa Memoria”. 's Avonds inclusief diner in de stad. (B/-/D)
Overnachting in Hotel Xaguate, kamer met zeezicht

26 juli 2024 - Ruraal Fogo - Koffie, geologie, fascinerende landschappen

Vandaag verken je het eiland Fogo en bezoek je de hoogtepunten van het eiland. In Mosteiros geniet je van een koffieproeverij gevolgd door lunch.
In de late namiddag strandwandeling naar Tortuga en een heerlijk driegangenmenu in een prachtige zonsondergangsfeer. (B/L/D)

Overnachting in Hotel Xaguate, kamer met zeezicht

27 juli 2024 - Fascinerend Chã das Caldeiras en wandeling Pico Pequeno

In de ochtend rijden we naar de ingang van het Nationaal Park. Van daaruit wandelen we naar de kleine krater die in 1995 voor het laatst is uitgebarsten en direct naast de krater van de uitbarsting van 2014 ligt, die je vandaag ook gaat bezoeken. De meest indrukwekkende indruk zijn de zwavel- en lavavelden die u tijdens uw wandeling passeert. Bovendien heb je een geweldig uitzicht over de hele Caldeira en de afmetingen van de laatste uitbarsting. De hete en kleurrijke zwavelgebieden laten nog steeds de vulkanische activiteit onder je voeten zien. De tour eindigt in het dorp Portela, waar u kunt genieten van een typische lunch inclusief een wijnproeverij van de vurige Fogo-wijn. In de middag transfer terug naar São Filipe.
De avond is ter eigen beschikking. (Z/L/-)
Wandeling: ca. 4u, +350 / -340 hm, matig.

Overnachting in Hotel Xaguate, kamer met zeezicht

28 juli 2024 - Terug naar Santiago

In de ochtend, transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Santiago.
Rest van de dag is vrij. Geniet van een verkwikkende dip in het zwembad van het hotel.

Overnachting in Hotel Oasis Praiamar - standaardkamer

29 juli 2024 - Verborgen Parel Maio en tour van het eiland

Vandaag reis je naar de plaats waar Carlos vandaan komt – Maio. In de ochtend transfer naar de luchthaven en vlucht naar Maio. Bij aankomst transfer naar Porto Inglês en ontbijt in de stad. Vandaag zal Carlos je “Nha Terra” laten zien – zijn land! Tijdens de stadstour gevolgd door een eilandtour bezoekt u een museum, maakt u een korte wandeling door de Salinas, bezoekt u een keramiekproject in Morro, een ander project in Calheta, loopt u zeker een stukje naar enkele prachtige zandduinen en nog veel meer. Na een traditionele lunch proef je de lokale geitenkaas – het wordt verondersteld (en het is waar!) de beste van Cabo Verde te zijn!
Diner in het hotel. (B/L/D)
Overnachting in Vila Maris Eco Lodge, tuinappartement

30 jui 2024 - Kustwandeling

Vandaag wordt u actief – op ongerepte en verlaten stranden maakt u een prachtige kustwandeling van Calheta terug naar de accommodatie. Na het diner zul je – samen met Carlos (we duimen voor je) een heel bijzondere gebeurtenis bijwonen. Het leggen van de eieren van de zeldzame karetschildpad op het strand. Iets wat je nooit zult vergeten! (B/-/D)
Wandeling: ca. 14 km en 5-6 uur, gemiddeld.

Overnachting in Vila Maris Eco Lodge, tuinappartement

31 juli 2024 - Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. Ontspan in de accommodatie of maak een strandwandeling naar de stad (transfers kunnen ook door de leider worden georganiseerd). In de late namiddag transfer naar Ponta Preta, waar u in een leuk restaurant kunt genieten van de zonsondergang met uitzicht op Santiago, gevolgd door uw afscheidsdiner met Carlos. Mocht je geen geluk hebben een schildpad te zien, dan ga je vanavond voor een tweede kans. (B/-/D)
Overnachting in Vila Maris Eco Lodge, tuinappartement

01 aug 2024 - Terug naar Praia en terugreis

Nadat u afscheid heeft genomen van Carlos, wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Praia. Bij aankomst wordt u opgewacht door een medewerker en begeleid naar Hotel Oasis Praiamar. Daar heeft u tot aan het vertrek de beschikking over een dagkamer.
's Avonds transfer naar de luchthaven voor de nachtvlucht terug naar huis.

Prijs per persoon (op basis van dubbel kamer): 1.750,-
De reis is gegarandeerd vanaf min. 6 deelnemers

Inbegrepen
- 9 overnachtingen in vermelde hotels
- Daggebruik van het hotel op de dag van vertrek (01.08.24)
- 9 x ontbijt, 4 x lunch, 6 x diner
- Excursies, transfers en maaltijden volgens reisprogramma
- Inter-eilandvluchten met TICV/BestFly Cabo Verde
- Professionele, zeer ervaren reisgids (spreekt Engels, Portugees, Duits en Spaans)
- Verblijfstaksen

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten met TAP of Royal Air Maroc (prijs geldig op dag van reservatie)
- Toeslag single kamer (prijs op verzoek)
- Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
- TSA - luchthaven veiligheidstaks (+/- €30,80 pp)

Opmerking

De reisroute kan veranderen als gevolg van vluchtwijzigingen of omstandigheden. 

Fotoalbum

Slideshow