Ari Atoll

Terug

Ari Atoll (ook Alifu Atoll genoemd) is één van de grootste atols en is gelegen in het westen van de archipel. De bijna rechthoekige uitlijning spreidt de 105 eilanden uit over een oppervlakte van ongeveer 89 op 30 km. Men bereikt het atol per speedboot of watervliegtuig, wat een prachtig zicht biedt vanuit de lucht.

Het Ari Atoll is één van het meest ontwikkeld toeristisch gedeelte van de Malediven, wat soms onwaarschijnlijk lijkt als men vanuit zijn bungalow uitkijkt over het water en de rest van de wereld lijkt te vergeten. Het is pas als men het eigen resort verlaat om op verkenning te gaan dat men beseft dat er nog veel andere wijdverspreide resorts zijn.

Het Alifu Alifu Atoll is het noordelijk gedeelte van het Ari Atoll en bestaat uit de noordelijke helft van het Ari Atoll en het kleine Rasdhoo Atoll en Thoddoo.

Op Thoddoo liggen de ruïnes van een boeddhistische tempel. In 1958 vond men een groot en intact boeddhabeeld in een verborgen kamer, samen met een relikwie koffertje met een zilveren kom, een kleine gouden cilinder en 2 muntstukken, waarvan een werd geïdentificeerd als een denarius van Caius Vibius Pansa, gemaakt in Rome in 90 v. Chr.  

Traditionele benaming

Ari Atoll North

Hoofdstad Rashoo
Aantal bewoonde eilanden* 8
Inwoners 6.274
Afstand van Malé 64 km
Vluchtduur 15 min.

* de resort eilanden worden niet beschouwd als bewoonde eilanden

Het Alifu Dhaalu Atoll is het zuidelijk gedeelte van het Ari Atoll. Hier vindt men verschillende resorts en de toeristische sector biedt dan ook werkgelegenheid aan de bevoling van het atol.

Fenfushi in het zuiden van het atol is gekend voor zijn koraalsnijwerk en de moskee die gebouwd werd tijdens de heerschappij van Sultan Ibn Al-Haj Ali (1692-1701)

Traditionele benaming Ari Atoll South
Hoofdstad Mahibadhoo
Aantal bewoonde eilanden* 10
Inwoners 8.764
Afstand van Malé 64 km
Vluchtduur 20 min.

* de resort eilanden worden niet beschouwd als bewoonde eilanden