Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Wandelvakanties Azoren > São Miguel Wandelvakantie - K

São Miguel Wandeltour

Terug

Wandelprogramma onder begeleiding van een natuurgids

Dag 1 - Aankomst op São Miguel
Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel in Ponta Delgada. Rest van de dag vrij.

Dag 2 - Wandeling Sete Cidades
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 11 km - Duur: 4u00 - Niveau: gemakkelijk
Verkenning van de westkant van São Miguel. Sete Cidades is een van de meest bekende en legendarische meren van het eiland. Het wandelpad loopt rond de vulkaankrater door een geklasseerd en beschermd landschap met buitengewone uitzichten over de meren. Tijdens de wandeling leert u meer over de fauna, flora, geschiedenis en vulkanische formatie van het eiland en krijgt u natuurlijk de legende over het ontstaan van de meren te horen.
Na de wandeling terug langs de zuidkust met stop in Ferraria, een heerlijke natuurlijke badplaats waar het zeewater wordt verwarmd door een vulkanische spleet.

Dag 3 - Thematour naar Furnas (per minivan + lichte wandeling)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen. 
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven. De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten. 
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant. 
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee. 

Dag 4 - Wandeling Faial da Terra & Salto do Prego
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 6 km - Duur: 3u00 - Niveau: middelmatig/technisch

Faial da Terra is een dorpje van Povoação, in het zuidoosten van het eiland. De wandeling begint met een steile smalle weg naar Sanguino - een dorpje dat in de vroege jaren '70 werd verlaten en nu stilaan wordt gerestaureerd. De rest van het pad loopt door de bossen, zeer onregelmatig, met veel korte steile heuvels tussen zeer dichtbegroeide vegetatie. Men kan het groen als het ware ruiken. Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot een verkwikkende duik voor de lunch. Op de terugweg volgen we een ander pad met dezelfde karakteristieke eigenschappen. Op het einde is er tijd voor een snack en kennismaking met de lokale bevolking.
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen

Dag 5 - Walvisobservatie - Terugvlucht of verlenging
Pick-up aan het hotel in Ponta Delgada - Duur: +/- 3 uur
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Verlenging op São Miguel of ander eiland mogelijk. 


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Wandelvakantie São Miguel
AZ-WAPDL4-FU  

 2019

Volwassene 270,00
Kind 165,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- luchthaventransfers naar en van hotels in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)
- activiteiten zoals vermeld in het programma met Engelssprekende gids(transfers inbegrepen voor  hotels in Ponta Delgada)
- transfers naar en van de wandelingen voor hotels in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)
- wandelingen onder begeleiding van een gids
- lunch tijdens dagexcursies

Maaltijden
- Picknicklunch op dag 2 en 4: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap
- cozidolunch op dag 3: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.

Vegetarische optie op verzoek (24 uur voor de excursie)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen