Home > Bestemmingen > Afrika > Tanzania > Rondreizen Tanzania

Rondreizen Tanzania

Terug

Tanzania is ongetwijfeld één van de mooiste bestemmingen van Oost-Afrika. Ongeveer 1 miljoen km2 voor 30.000.000 inwoners, adembenemende lanschappen, veel fauna en nog vrij ongekende parken.

Reistijd
De beste reistijd naar Tanzania is de droge tijd, van midden juni t/m oktober. Ook de periode van eind december tot februari is interessant in het Serengeti NP omwille van de grootste aanwezigheid van dieren. Van maart tot en mei valt de meeste regen. In de droge tijd is het wild het beste te zien, maar dit is ook de drukste tijd. De migratie vindt plaats in de maanden juni of juli. Zanzibar heeft een warm en vochtig klimaat. De droge tijd is de beste reistijd: december t/m februari en juni t/m oktober.

Reisformaliteiten
Internationaal paspoort nog minstens 6 maanden langer geldig dan het gevraagde visum. Visum : bij aankomst in Tanzania op de luchthaven of aan de landsgrens: ca. $ 50.

Gezondheid
Adagio is geen medische instantie en mag daarom geen officiële adviezen geven. Raadpleeg www.itg.be voor meer informatie of contacteer uw huisdokter.
Vaccinatie tegen gele koorts is echter wel terug verplicht sinds 2008.
Aanbevolen inentingen : iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Ook vaccinatie tegen buiktyfus is sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie.
Malaria is in Tanzania endemisch. Het is ten stelligste aan te raden onder een muggennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven.

Tijdsverschil
In de Belgische wintertijd = Belgische tijd + 2u
In de Belgische zomertijd = Belgische tijd + 1u

Taal
De officiële taal is het Swahili. Tanzanië telt ongeveer 120 stammen, elke stam heeft z’n eigen taal. Algemeen mag gesteld worden dat u met Engels vrijwel overal in de toeristische regio’s terecht kunt.

Valuta
Tanzaniaanse Shilling (TZS): 1000 TZS = € 0,44 / € 1 = 2.165,77 TZS (dd 15-01-2014).
Kredietkaarten worden over het algemeen vlot aanvaard. In de steden kunt u terecht bij geldautomaten met gedeblokkeerde Bancontact (Maestro) kaarten en kredietkaarten.

Electriciteit
220/240 Volt
Stopcontacten volgens Engels model

Mobiele telefonie
Proximus, mobistar en base. Netwerken zijn in afgelegen regio’s soms niet altijd bereikbaar.