Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Actief São Miguel voor families

Actief São Miguel voor families

Terug

3, 4 of 5 dagen

Dag 1 - Walvisobservatie (3 uur) & tour per minivan naar Lagoa do Fogo

Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada (te voet bereikbaar van de hotels in Ponta Delgada) - lunch inbegrepen
Drop-off aan het hotel in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)

Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Lunch is voorzien.
In de namiddag per minivan naar de top van de berg Serra da Água de Pau, ook Pico da Barrosa genoemd en daarna naar het uitkijkpunt van Lagoa do Fogo met een spectaculair open zicht over het meer en de oceaan. Tijdens de afdaling is er een stop voorzien aan Caldeira Velha met de mogelijkheid om te baden en te relaxen in een thermaal bad met waterval, temidden van endemische flora.
De laatste stop is de mooie waterval van Salto do Cabrito, waar men ook aan canyoning doet. Om de tour te beëindigen passeren we langs het centrum van Ribeira Grande

Dag 2 - Jeeptour Sete Cidades & Lakes - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada - lunch in een lokaal restaurant inbegrepen
Duur: +/- 7 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


Dit is een actieve dag met een jeeptour langs verharde wegen en kajakken en fietsen in Sete Cidades. We brengen je naar de top van Sete Cidades met een stop aan enkele uitkijkpunten zoals Pico do Carvã, Pico da Cruz en Lomba do Vasco. Er is een korte stop voorzien in het dorp van Sete Cidades en daarna naar het befaamde uitkijkpunt Vista do Rei.
Lunch in een lokaal restaurant.
In de namiddag is het tijd om te genieten van de streek per fiets en kajak. Dit is een uitstekende manier om de natuur te verkennen. De gids geeft interessante informatie over Sete Cidades en uitleg over kajakken.
Er zijn fietsen voor kinderen beschikbaar. Gelieve lengte en gewicht per kind door te geven zodat we een geschikte fiets kunnen voorzien.

Dag 3 - Thematour naar Furnas per minivan- volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
Duur: 7,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 4 - Zwemmen met dolfijnen - halve dag

Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada 
Duur: 2,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


In de ochtend afspraak met de dolfijnen. Met masker en snorkel glijdt u in het diepblauwe water en laat u de dolfijnen speels langskomen terwijl u ze kan bewonderen maar ook horen. 
Er bestaan veel mythes en legendes die vertellen over de ontmoeting tussen mens en dolfijnen maar geen van deze verhalen kunnen de emoties beschrijven die men ervaart tijdens een ontmoeting met deze dieren in hun natuurlijke omgeving... vrij en wild.
Dichtbij de dolfijnen zwemmen, hun gedrag en nieuwsgierigheid observeren en het oogcontact is een niet te missen ervaring, een ontegensprekelijk unieke en opwindende ontdekking van een mysterieuze wereld. Een onvergetelijke ervaring! Wetsuits en maskers zijn ter beschikking.

Dag 5 - Wandeltocht Moinho do Félix - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 5,5 uur - Afstand: 5,5 km - Moeilijkheidsgraad: licht


We vertrekken vanuit Ponta Delgada naar Lomba de São Pedro, in de gemeente Ribeira Grande.
Het wandelpad bevindt zich langs de noordkust van het eiland São Miguel en is ideaal voor wie houdt van natuur, watervallen en kustlijnen. Je leert ook meer over 
de oude landbouwproductie en over de watermolens die in dit gebied werden gebruikt.
Het is een circulairewandeling van 5,5 km die in totaal ongeveer 2,5 uur duurt. De wandeling begint bij de kerk van São Pedro met een onverharde weg die naar beneden gaat in de richting van de oceaan. We stoppen eerst bij het uitkijkpunt Miradouro da Rocha en bereiken dan de waterval van Homem.
Vanaf hier brengt het pad ons naar de oude ruïne van de watermolen van Felix, de waterval van Teofilo, de waterval van Gruta en de forelbron. Deze plaatsen zijn van een immense schoonheid en ja zal ze zeker  willen vastleggen op talrijke foto's!
Aan het einde van het wandelpad zullen we ook enkele oude fonteinen kunnen zien die ooit werden gebruikt om de dorpen van water te voorzien. Na deze geweldige dag gaan we terug naar Ponta Delgada.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Actief São Miguel voor families - AZ-ACTFAM-FU - prijzen 2023 3 dagen 4 dagen 5 dagen
Walvisobservatie - halve dag x x x
Minivan tour Lagoa do Fogo - halve dag x x x
Jeeptour Sete Cidades & meren - volledige dag x x x
Thematour Furnas per minivan - volledige dag x x x
Zwemmen met dolfijnen - halve dag - x x
Wandeltocht Moinho do Félix - volledige dag - - x
prijzen 2023      
Volwassene 342,- 391,- 410,-
Kind 6-12 jaar 174,- 228,- 237,-

Prijzen per persoon 

Deze activiteit gaat enkel door als er min. 4 deelnemers zijn ingeschreven.

Kan enkel worden gereserveerd met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- wandelstokken voor de wandeltocht
- uitrusting voor het zwemmen met dolfijnen (shorty wetsuit, masker en snorkel, zwemvest) + marinebioloog of natuurgids aan boord + regionale thee na de trip
- lunch tijdens de dagexcursies - Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

- aansprakelijkheids verzekering bij ongevallen

Niet inbegrepen
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen