Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Actief weekend São Miguel

Actief weekend São Miguel

Terug

programma - 2 dagen 

Dag 1 - Walvisobservatie (3 uur) & tour per minivan naar Lagoa do Fogo`

Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada (te voet bereikbaar van de hotels in Ponta Delgada) - lunch inbegrepen
Drop-off aan het hotel in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)

Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Lunch is voorzien.
In de namiddag per minivan naar de top van de berg Serra da Água de Pau, ook Pico da Barrosa genoemd en daarna naar het uitkijkpunt van Lagoa do Fogo met een spectaculair open zicht over het meer en de oceaan. Tijdens de afdaling is er een stop voorzien aan Caldeira Velha met de mogelijkheid om te baden en te relaxen in een thermaal bad met waterval, temidden van endemische flora.
De laatste stop is de mooie waterval van Salto do Cabrito, waar men ook aan canyoning doet. Om de tour te beëindigen passeren we langs het centrum van Ribeira Grande

Dag 2 - Jeeptour Sete Cidades & Lakes

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada - lunch in een lokaal restaurant inbegrepen
Duur: +/- 7 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


Dit is een actieve dag met een jeeptour langs verharde wegen en kajakken en fietsen in Sete Cidades.
We brengen je naar de top van Sete Cidades met een stop aan enkele uitkijkpunten zoals Pico do Carvã, Pico da Cruz en Lomba do Vasco. Er is een korte stop voorzien in het dorp van Sete Cidades en daarna naar het befaamde uitkijkpunt Vista do Rei.
Lunch in een lokaal restaurant.
In de namiddag is het tijd om te genieten van de streek per fiets en kajak. Dit is een uitstekende manier om de natuur te verkennen. De gids geeft interessante informatie over Sete Cidades en uitleg over kajakken.
Er zijn fietsen voor kinderen beschikbaar. Gelieve lengte en gewicht per kind door te geven zodat we een geschikte fiets kunnen voorzien.

 


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Actief weekend São Miguel - 2 dagen

AZ-ACTSM2-FU

2023

Volwassene 199,00
Kind 6-12 jaar 122,00

Prijzen per persoon

Deze activiteit gaat enkel door als er min. 4 deelnemers zijn ingeschreven.

Kan enkel worden gereserveerd met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- lunch tijdens de dagexcursies - Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)
- aansprakelijkheids verzekering bij ongevallen

Niet inbegrepen
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten het centrum van Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen