Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > São Miguel Wandelvakantie - soft versie

São Miguel Wandelvakantie

Terug

Wandelprogramma onder begeleiding van een natuurgids

Dag 1 - Wandeltocht Moinho do Félix - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
We vertrekken vanuit Ponta Delgada naar Lomba de São Pedro, in de gemeente Ribeira Grande.
Het wandelpad bevindt zich langs de noordkust van het eiland São Miguel en is ideaal voor wie houdt van natuur, watervallen en kustlijnen. Je leert ook meer over de oude landbouwproductie en over de watermolens die in dit gebied werden gebruikt.
Het is een circulairewandeling van 5,5 km die in totaal ongeveer 2,5 uur duurt. De wandeling begint bij de kerk van São Pedro met een onverharde weg die naar beneden gaat in de richting van de oceaan. We stoppen eerst bij het uitkijkpunt Miradouro da Rocha en bereiken dan de waterval van Homem.
Vanaf hier brengt het pad ons naar de oude ruïne van de watermolen van Felix, de waterval van Teofilo, de waterval van Gruta en de forelbron. Deze plaatsen zijn van een immense schoonheid en ja zal ze zeker  willen vastleggen op talrijke foto's!
Aan het einde van het wandelpad zullen we ook enkele oude fonteinen kunnen zien die ooit werden gebruikt om de dorpen van water te voorzien. Na deze geweldige dag gaan we terug naar Ponta Delgada.

Dag 2 - Thematour naar Furnas per minivan- volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 3 - Wandeltocht Lagoa do Fogo - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Deze tocht neemt je mee naar een van de mooiste meren van het eiland - Lagoa do Fogo. Het is een totale ervaring vol prachtige landschappen, geschiedenis en natuur. Het pad naar het meer loopt door een grote verscheidenheid aan inheemse en endemische vegetatie, en biedt de mogelijkheid om van het meer te genieten vanuit een minder bekend maar prachtig perspectief.
Je ontdekt het verhaal achter de waterbronnen en de ruïnes van de oude vlasfabriek, die er materialen en stoffen van produceerde. 
De tocht begint in Ponta Delgada en vertrekt voor een eerste stop bij Miradouro do Pisão, een geweldig uitkijkpunt dat uitkijkt op de natuurlijke zwembaden en het klooster van Caloura, voordat je het startpunt van het wandelpad bereikt bij het strand van Agua d'Alto.
We zullen onze picknick houden aan de oever van het meer zodat je kan genieten van het landschap en het kristalheldere water, evenals de caldeira van de vulkaan waarin het meer ligt.

Ga met ons mee om dit paradijs te ontdekken. Als je van wandelen in de natuur houdt en je wilt de meest ongerepte plekken van dit eiland zien, dan is deze wandeling de juiste keuze.
De wandeling is ongeveer 11 km lang en kan behoorlijk uitdagend zijn met zijn wegen omhoog en omlaag om het meer te bereiken, maar het is de moeite meer dan waard!
Aan het einde van de dag kan een stop worden gemaakt bij het strand van Agua d'Alto of bij Caloura om ons op te frissen met een duik in de oceaan.

Dag 4 - Wandeltocht Salto do Cabrito - halve dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada.
Duur: +/- 3,5 uur - Afstand: 4 km - Moeilijkheidsgraad: licht

Dit is een circulaire wandeling die begint naast de Caldeiras van Ribeira Grande. Het is ongeveer 4 km lang en een relatief gemakkelijke wandelroute, hoewel het een aantal steile hellingen heeft.
Op deze route geeft de gids interessante informatie over de watervoorraden van het eiland São Miguel. Dit is een geweldige kans om in contact te komen met de natuur en tegelijkertijd te ontdekken hoe deze heel nuttig wordt in ons leven. Het pad doorkruist alle belangrijke locaties van de waterkrachtcentrale van Fajã Redonda.
Het eerste deel van het pad is om af te dalen over een onverharde weg met weelderige natuur tot je de waterkrachtcentrale van Salto do Cabrito bereikt. Hier kunnen we genieten van de Salto do Cabrito-waterval en de tijd nemen om foto's te maken.
Daarna gaan we een trap op met een zeer steile helling en onderweg passeren we een ijzeren loopbrug. Voor degenen die hoogtevrees hebben, wees voorbereid om deze uitdaging aan te gaan! Het is echter een wandelpad dat zeer de moeite waard is omdat het heel dicht bij de rivier ligt en we echt het gevoel hebben midden in de natuur te zijn.
Nadat we de waterkrachtcentrale Fajã do Redondo zijn gepasseerd, die vroeger erg belangrijk was om sommige dorpen van het eiland São Miguel te bevoorraden, keren we terug naar het startpunt - Caldeiras da Ribeira Grande. We hebben nog wat tijd voor een korte pauze alvorens terug te keren naar Ponta Delgada.

Dag 5 - Wandeltocht Faial da Terra + bezoek aan Nordeste per minivan
Combinatie van een van de mooiste wandelingen op São Miguel met een comfortabele rit naar Nordeste.
We vertrekken vanuit Ponta Delgada in de richting van Faial da Terra. Hier beginnen we aan onze circulaire wandeling Faial da Terra - Salto do Prego, waarbij we ook het verborgen dorp Sanguinho bezoeken. Tijdens de wandeling is het ook mogelijk om onszelf op te frissen in de verbazingwekkende waterval Salto do Prego, vooral in de zomer.
Na deze prachtige wandeling stoppen we in het centrum van het dorp Faial da Terra om even te ontspannen en te genieten van de oude walvishaven, voordat we verder gaan voor de tweede helft van de dag.
De weg brengt ons naar verschillende miradouros langs de kust van Nordeste, een prachtig deel van het eiland São Miguel! We bezoeken de uitzichtpunten van Ponta do Sossego en Vista dos Barcos.
Onze laatste stop van de dag is het park van Ribeira dos Caldeirões, waar je kunt genieten van nog een adembenemende waterval, vooraleer terug te keren naar Ponta Delgada.

NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Wandelprogramma São Miguel Soft

AZ-HTSMSOFT-FU

2023
Volwassene 336,-
Kind 8-12 jaar 195,-

Prijzen per persoon 

Deze activiteit gaat enkel door als er min. 4 deelnemers zijn ingeschreven.

Kan enkel worden gereserveerd met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- wandelstokken voor de wandeltochten
- lunch tijdens de dagexcursies - Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)
- aansprakelijkheids verzekering bij ongevallen

Niet inbegrepen
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen