Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Wandeltour São Miguel, Pico & Faial

Wandeltour São Miguel, Pico & Faial

Terug

Wandelprogramma onder begeleiding van een natuurgids

1 - Wandeltocht Faial da Terra + minivantour Nordeste

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada - picknicklunch inbegrepen
Duur:
+/- 7,5 uur - Afstand: 4,5 km - Moeilijkheidsgraad: licht


Combinatie van een van de mooiste wandelingen op het eiland São Miguel met een comfortabele busrit naar Nordeste.
Faial da Terra is een dorpje van Povoação, in het zuidoosten van het eiland. De wandeling begint met een steile smalle weg naar Sanguino - een dorpje dat in de vroege jaren '70 werd verlaten en nu stilaan wordt gerestaureerd. De rest van het pad loopt door de bossen, zeer onregelmatig, met veel korte steile heuvels tussen zeer dichtbegroeide vegetatie. Men kan het groen als het ware ruiken. Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot een verkwikkende duik. Na deze prachtige wandeling stoppen we in het centrum van het dorp Faial da Terra om te ontspannen en te genieten van de oude walvishaven, voordat we verder gaan voor de tweede helft van de dag.
De weg brengt ons naar verschillende uitzichtpunten aan de kust van Nordeste, een prachtig deel van het eiland São Miguel! We bezoeken de uitzichtpunten van Ponta do Sossego en Vista dos Barcos.
Onze laatste stop van de dag is in het park van Ribeira dos Caldeirões, waar je kunt genieten van  nog een adembenemende waterval, voordat je terugkeert naar Ponta Delgada.

2 - Wandeltocht Serra Devassa & Nascentes do Canário

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7 uur - Afstand: 10,4 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Tijdens dit avontuur van een hele dag kun je het vulkanische complex van Sete Cidades ontdekken langs een ander pad, maar toch met de meest karakteristieke locaties. Deze wandeling is trouwens uitdagend, maar de landschappen zijn ongelooflijk mooi, met verborgen meren, aquaducten en waterbronnen, allemaal omgeven door inheemse vegetatie. Het brengt ons naar het hoogste punt van Sete Cidades: Pico das Éguas.
Deze circulaire wandeling begint bij Muro do Carvão, waar onze gidsen u vertellen over de bezienswaardigheden die we gedurende de dag zullen bezoeken.
Als we door Serra Devassa wandelen, krijgen we de kans om Lagoa do Caldeirão te zien en te passeren langs Pico das Éguas, Lagoa das Éguas en Lagoa do Canário.
Hier is het tijd om even te pauzeren voor de picknicklunch.
Heb je al gehoord over het uitzichtpunt Grota do Inferno? Het is een van de bekendste plaatsen op het eiland São Miguel. Daar gaan we heen en dan verder langs de Canário-bronnen om Serra Devassa terug te bereiken. Door een andere route te nemen, zien we ook het meer Lagoa Rasa en komen we in de streek van Lagoa das Empadadas om terug te keren naar het startpunt.
Dit is de perfecte manier om Sete Cidades te ontdekken op een minder bekend pad en te leren over de geomorfologie van het eiland.

3 - Wandeltocht Lagoa do Fogo

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 3,5 uur - Afstand: 3 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Deze tocht neemt je mee naar een van de mooiste meren van het eiland - Lagoa do Fogo. Het is een totale ervaring vol prachtige landschappen, geschiedenis en natuur. Het pad naar het meer loopt door een grote verscheidenheid aan inheemse en endemische vegetatie, en biedt de mogelijkheid om van het meer te genieten vanuit een minder bekend maar prachtig perspectief.
Je ontdekt het verhaal achter de waterbronnen en de ruïnes van de oude vlasfabriek, die er materialen en stoffen van produceerde.
De tocht begint in Ponta Delgada en vertrekt voor een eerste stop bij Miradouro do Pisão, een geweldig uitkijkpunt dat uitkijkt op de natuurlijke zwembaden en het klooster van Caloura, voordat je het startpunt van het wandelpad bereikt bij het strand van Agua d'Alto.
We zullen onze picknick houden aan de oever van het meer zodat je kan genieten van het landschap en het kristalheldere water, evenals de caldeira van de vulkaan waarin het meer ligt.

Ga met ons mee om dit paradijs te ontdekken. Als je van wandelen in de natuur houdt en je wilt de meest ongerepte plekken van dit eiland zien, dan is deze wandeling de juiste keuze.
De wandeling is ongeveer 11 km lang en kan behoorlijk uitdagend zijn met zijn wegen omhoog en omlaag om het meer te bereiken, maar het is de moeite meer dan waard!
Aan het einde van de dag kan een stop worden gemaakt bij het strand van Agua d'Alto of bij Caloura om ons op te frissen met een duik in de oceaan.

4 - Thematour Furnas per minivan - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
Duur: 7,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht

We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

5 - Walvisobservatie - halve dag

Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.

6 - Wandeltocht Pico - Santana naar Lajido - halve dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Madalena
Duur: +/- 3,5 uur - Afstand: 8 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Deze tocht voert je door een breed scala aan landschappen en het beroemde gebied waar ooit de likoreuze Pico-wijn werd gemaakt. Lajido is een van de oudste wijnproductieplaatsen. Door het goede behoud van de plaats met de vele kleine adega's (wijnkelders), landhuizen en overblijfselen gelinkt aan het gouden wijntijdperk, kunnen we zeggen dat dit een authentiek openluchtmuseum is.
Het pad leidt door het landschap van de wijngaarden, die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed, maar ook door dichte begroeiing, langs weilanden en over stenen paden gemarkeerd door de veelvuldige passage van ossenkarren. Eenmaal aangekomen in Lajido is er kans om de traditionele Pico-wijn te proeven. De originele wijnen van Pico zijn wit met een hoge alcoholgraad en gemaakt van drie nobele druivensoorten: Verdelho (de meest voorkomende), Azorean Arinto en Pico's Terrantez.
Vanwege de vulkanische grond en de speciale opstelling van de wijngaarden, verkrijgen we druiven met een hoog suikergehalte en een wijn met een evenwichtige zuurgraad en een hoge mineraliteit. Pico produceert al wijn sinds de 15e eeuw, enkele jaren nadat de eerste kolonisten kwamen.
Na deze culturele wandeling en heerlijke wijnproeverij gaan we terug naar Madalena om je af te zetten.

7 - Pico - Wandeling Caminhos dos Burros - volledige dag

Pick-up en drop off aan het hotel in Madalena. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: 6u - Afstand: 10 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Deze tocht brengt je naar een van de routes met de meest uiteenlopende landschappen. We beginnen in het natuurreservaat Mistério da Prainha met aan de ene kant weilanden en aan de andere kant een weelderige inheemse vegetatie, samen met geologische formaties. Het pad eindigt in Baía de Canas en toont wijnkelders, waar ooit Verdelho-wijn werd geproduceerd.
De «Caminho dos Burros» was vroeger een lineair ezelspad dat de noordkant van het eiland Pico met het zuiden verbond. Het duurt ongeveer 3,5 uur om het 9,5 km lange wandelpad te voltooien.
We halen je 's ochtends op in Madalena. Tijdens deze wandeling wandelen we langs het noordelijke deel van de baan. Onze wandeltocht begint naast Caminho das Lagoas in de centrale hooglanden op ongeveer 830 meter hoogte en daalt af richting noordkust.
De landschappen die we tijdens het parcours zullen verkennen, zijn het gevolg van lavastromen van de historische uitbarsting van 1562-64 (de langste uitbarsting in de geschiedenis van de Azoren na de nederzetting). We passeren oude vulkanische kegels, weilanden en bossen en leren over de lokale flora en fauna.
Na een picknicklunch in het bospark van Prainha, dalen we het laatste deel af door dichte vegetatie en verlaten wijngaarden naar Baía das Canas, waar we de gelegenheid hebben om te zwemmen in de helderblauwe oceaan om deze dag af te sluiten op een verfrissende manier.

8 - Faial - Wandeling rond de Caldeira - halve dag

Duur: 4 uur (zonder de ferry overtochten) - Afstand: 7 km - Moeilijkheidsgraad: licht

De overtocht van Pico naar Faial duurt slechts 30 minuten. 
Vanuit Horta rijden we naar de rand van de Caldeira, waar we het 2,5 uur durende wandelpad beginnen dat rond de ketel loopt, met een diameter van ongeveer 2 km. 

De Caldeira do Faial stijgt tot 1.043 m vanaf zeeniveau naar Cabeço Gordo, het hoogste punt van het eiland. De binnenkant werd in 1972 uitgeroepen tot het eerste natuurreservaat van de Azoren vanwege het weelderige en goed bewaard gebleven Laurissilva (laurierbos) dat daar aanwezig is.
Dwalend door heggen van hortensia's, zullen we aan de ene kant de 400 meter diepe bodem van de krater kunnen zien en aan de andere kant de Atlantische Oceaan en de naburige eilanden São Jorge en Pico.
De Caldeira van Faial is een van de meest verbluffende en belangrijkste vulkanische kraters van de Azoren en presenteert de natuurlijke en endemische vegetatie van de archipel in een bijna perfecte staat van behoud. Na deze prachtige wandeling heb je de keuze om wat langer te blijven om op eigen gelegenheid de stad Horta met zijn beroemde kleurrijke jachthaven te ontdekken of om meteen de veerboot terug te nemen naar Pico.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Wandeltour S.Miguel, Pico en Faial
AZ-WPDLPIXHOR6-FU
6 dagen 7 dagen
Wandeltocht Faial da Terra + minivantour Nordeste - volle dag X X
Wandeltocht Serra Devassa & Nascentes do Canário - volle dag X X
Wandeltocht Lagoa do Fogo - volle dag X -
Minivantour Furnas - volle dag - X
Walvisobservatie halve dag - X
Wandeltocht Pico - Santana naar Lajido - halve dag X X
Pico - Wandeling Caminhos dos Burros - volledige dag X X
Faial - Wandeling rond de Caldeira - halve dag X X
Prijzen 2022    
Volwassene 367,00 509,00
Kind 6-12 jaar 253,00 333,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma met Engelssprekende gids (transfers inbegrepen voor hotels in Ponta en Madalena)
- transfers naar en van de wandelingen vanuit Ponta Delgada en Madalena (andere locaties mogelijk  mits toeslag)
- picknicklunch tijdens volledige dagexcursies
- aansprakelijkheidsverzekering tegen persoonlijke ongevallen

Maaltijden
- picknicklunch op volle dagactiviteiten: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap

Vegetarische optie op aanvraag (24 uur voor de excursie)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- inter-eilandvluchten
- aankomst- en vertrektransfers
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen