Home > Bestemmingen > Europa > Cyprus

Cyprus

Terug

Relaxen in de zon is niet de enige reden om Cyprus te bezoeken. Er zijn talrijke activiteiten waar je je in kan uitleven en doordat het een eiland is, nemen watersporten een belangrijke plaats in. Probeer het waterpark voor kicks, of ga bungee jumpen voor extreme ervaringen. Ga snorkelen of duiken in de warme, kristalheldere waters en ontdek de magie van de onderwaterwereld. Dankzij de stevige wind en de kalme, voorspelbare zee, kan je er het hele jaar door windsurfen en zeilen. Ook kustvaren en diepzeevissen zijn erg populair. Je kan het eiland ook als uitvalsbasis voor een korte cruise naar nabijgelegen landen gebruiken.

Er zijn hier zoveel stranden dat je ongetwijfeld wel een naar jouw zin vindt. Van de stille binnenwaters ten westen van het schiereiland tot de levendige resorts in het oosten, het eiland heeft voor elk wat wils.
De oostkust staat bekend voor haar mooie witte zandstranden met ondiep turquoise water. De baaien met diep water en rotsachtige aardlagen zijn perfect om er te snorkelen of te duiken. Het fijne, grijze, opeengehoopte zand van de zuidkust is ideaal voor lange winterwandelingen of om te joggen, maar als je alleen wilt zijn, dan zijn de afgezonderde inhammen van de westkust de perfecte omgeving.

Nicosia, de hoofdstad bevindt zich in het midden op het eiland. Aan de zuidkust bevinden zich nog drie grote steden, te weten Larnaka, Lemesos (Limassol) en Pafos.

Het zijn drukke, moderne, commerciële en zakencentra, met oude stadskernen met pittoreske historische gebouwen, waar je kan slenteren door kleine steegjes of interessante marktjes of shopping centra kan bezoeken.

Nicosia is een combinatie van oud en nieuw en wordt gekenmerkt door het oude stadscentrum met Venetiaanse zandstenen vestingswallen, waarachter een kosmopoliete stad te ontdekken is. Lemesos (Limassol), de één na grootste stad op het eiland, is het centrum van de wijnindustrie en een bruisend vakantieoord, dat bekend staat om haar nachtleven, terwijl Larnaka, met haar zeeboulevard met palmen, belangrijke monumenten heeft uit zowel het Christendom als de Islam. Pafos ligt in het westen en is een archeologische schat, met de mooiste mozaïeken in het Middellandse Zeegebied.

Als je in Cyprus bent, beperk je dan niet tot de belangrijkste steden en vakantieoorden aan de kust. Sla je vleugels uit en ga het platteland verkennen.

Van geurige citrusboomgaarden en olijfbomen, rijke wijngaarden, wijde open velden bedekt met kleurrijke wilde bloemen, tot frisse dennenbossen en ongerepte stranden waar schildpadden broeden, de natuur van Cyprus zal je het hele jaar door genot verschaffen.

Maak een culinaire of wijntour waarbij je eeuwenoude dorpjes op heuvelflanken ontdekt met overschaduwde pleintjes, waar je een koffie kan drinken tussen de bewoners. Ga een dag relaxen aan één van de zoutmeren, waar je natuur en wilde dieren naar hartelust kan observeren. Of bezoek één van Europa’s meest tot de verbeelding sprekende antieke sites, Neolithische nederzettingen en bijzondere middeleeuwse kerken. Cyprus heeft de volledige mediterraanse ervaring in de aanbieding in een kleine omgeving die gemakkelijk bereikbaar is.

Zelfs als je al eens op Cyprus bent geweest, is er altijd weer iets nieuws te ontdekken. Geniet onder een blauwe hemel van het eiland waar de zon altijd schijnt. Ontdek bergdorpjes waar je kunt lunchen in de frisse dennenlucht. Kom tot rust op stranden gelegen op de oever van adembenemende
landschappen. Landschappen die baden in de warme zon.
Loop rond in dit pittoreske paradijs en verlies jezelf.