Home > In de kijker > Inreisvoorwaarden Kaapverdië

Inreisvoorwaarden Kaapverdië

RIZIV-INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Zowel voor lucht- als maritiem verkeer gelden sinds 16 december volgende regels voor reizen naar alle eilanden van Cabo Verde:

- Passagiers moeten een negatief COVID-19-testresultaat voorleggen dat dateert van minder dan 72u voor boarding. De test mag zowel een PCR-test, een rapid test (RT) of een antigen-test zijn. Kinderen onder 7 jaar moeten geen negatief testresultaat voorleggen.
Passagiers die geen negatief testresultaat kunnen voorleggen, kan de toegang tot het transportmiddel of het grondgebied worden geweigerd.
Passagiers, ongeacht hun vertrekpunt, moeten bij het inchecken een gezondheidsformulier invullen. Dit kan u voor vertrek online doen via het Health Surveillance Form: https://survey123.arcgis.com/share/af3188749dbe4bfe898deca41009a72c (externe link)
Passagiers worden bij aankomst onderworpen aan temperatuurmetingen. Indien u koorts vertoont, zal u aan verder medisch onderzoek worden onderworpen, op eigen kosten.

De maritieme verbindingen tussen de eilanden werden hervat, op voorwaarde dat wordt voldaan aan de gezondheidsnormen ingesteld door de lokale autoriteiten.
De inter-eilandvluchten kunnen op dit moment (29 mei) nog niet worden geboekt vanwege onzekerheid over de luchtvaartmaatschappij die deze vluchten uitvoert.

De Kaapverdische regering heeft de noodtoestand voor alle eilanden opgeheven; winkels, hotels, restaurants en bars zijn opnieuw open, zij het in beperktere mate dan voor de pandemie.

Op de eilanden die als  “sanitaire rampgebied” worden beschouwd – doordat de covid-situatie er ongunstig verloopt – geldt een strikt regime voor het naleven van de sociale afstandsregels verplicht, inclusief het dragen van een mondmasker in afgesloten ruimtes.

Personen die informatie wensen of medische zorg nodig hebben, kunnen contact opnemen met het gratis nummer voor informatie en preventie: 800 11 12.

Het is raadzaam om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten op te volgen: http://www.caboverdesafe.com

Transit: Zelfs in transit is het mogelijk dat de luchthavenautoriteiten of uw luchtvaartmaatschappij nieuwe tests opleggen, en mogelijks een langdurige isolatie (14 dagen) bij een positief resultaat. Dit is met name het geval voor vluchten vanaf de gekende internationale hubs zoals onder meer Addis Abeba, Istanbul, etc.  Gelieve rekening te houden met dit risico bij het plannen van uw reis en controleer op voorhand uw verzekeringsdekking. ​