Home > In de kijker > Inreisvoorwaarden Kaapverdië

Inreisvoorwaarden Kaapverdië

Reizen naar Kaapverdië - voorwaarden vanaf 03.01.2022

- Om naar Kaapverdië te kunnen reizen moet je aantonen dat je negatief bent getest. Dit geldt ook als je bent gevaccineerd of hersteld van corona. De vereisten zijn dat iedere reiziger van 12 jaar of ouder binnen 72 uur voor vertrek een PCR-test óf binnen 48 uur voor vertrek een antigeen sneltest moet laten afnemen. De testuitslag dient negatief te zijn.

- wie via Lissabon reist heeft een bewijs nodig van een negatieve test - PCR test max. 72 uur voor vertrek van de vlucht en antigentest max. 48 uur voor vertrek van de vlucht. Dit geldt zowel voor de heen- als retourvlucht. Dit geldt voor iedereen ook voor wie volledig is gevaccineerd.

- alle passagiers moeten zich vooraf hebben geregistreerd voor de luchthavenbeveiligings-belasting (tot 5 dagen voor vertrek): https://www.ease.gov.cv/

- Aankomstformulier in Kaapverdië / passagierslocatiekaart: passagiers kunnen zich vooraf registreren via deze link
 (Engelse versie is rechtsboven te vinden).

- Elke passagier ontvangt echter een gedrukte versie die in het vliegtuig moet worden ingevuld, aangezien deze bij aankomst na de paspoortcontrole bij het gezondheidscontrolepunt moet worden overhandigd!

Reizen binnen Kaapverdië:
- Reizen tussen de verschillende Kaapverdische eilanden is mogelijk. Je moet een negatieve testuitslag kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur.

- Reizen tussen São Vicente en Santo Antão wordt nog steeds niet beperkt door welke tests dan ook

Personen die informatie wensen of medische zorg nodig hebben, kunnen contact opnemen met het gratis nummer voor informatie en preventie: 800 11 12.

Het is raadzaam om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten op te volgen: http://www.caboverdesafe.com