Home > Bestemmingen > Afrika > Cabo Verde > Eilandhoppen > In het Zog van Cesária Évora

In het Zog van Cesária Évora

Terug

Tien vulkanische hoopjes temidden van de Atlantische Oceaan, tussen Afrika en Amerika: de Kaapverdische Eilanden hebben hun natuurlijke pracht lang verscholen gehouden. Ontdek nu de zeven mooiste eilanden op de ideale manier. Met een comfortabele driemaster zeilt u van de ene verbazing naar de andere. 

Excursies inbegrepen

PONANT - SCHIP "LE PONANT" - AFVAART 12 APRIL 2019 - 8 DAGEN
Dag Datum Eiland Aankomst Vertrek
1 12 april Santiago Inscheping 20u00-21u00
2 13 april Santiago   24u00
2 13 april Maio 12:00 18:00
3 14 april São Nicolau 09:00 23:59
4 15 april São Vicente 08:00 23:30 
5 16 april Santo Antão  08:00 19:00
5 17 april Boavista 11:00 17:30
6 18 april Fogo 08:00 23:00 
7 19 april Santiago 07:00   


Santiago

Op de eerste dag blijft het schip liggen in Santiago. U hebt ruim de tijd om het eiland op eigen houtje te gaan verkennen.
Santiago is het meest Afrikaanse eiland van de archipel. In hoofdstad Praia staat de wieg van de Kaapverdische Eilanden. U kan er het indrukwekkende fort van Sao Filipe bezoeken, van waaruit u een spectaculair uitzicht hebt over Cidade Velha, de oude hoofdstad van Santiago en tevens Unesco-werelderfgoed. Hier vestigden de eerste kolonialen zich in de 15de eeuw. Dit is dé plek om kennis te maken met de soms woelige geschiedenis van Kaapverdië.
De regio van Rui Vaz imponeert meteen met haar glooiende valleien en grillige bergen, in het bijzonder de Pico d’Antonia, de hoogste bergtop van het eiland. U kan er een bezoek maken aan het natuurpark.  

Maio
Van het drukste eiland gaat het naar het rustigste. Maio is nog echt ongerept, met paradijselijke zandstranden en een relaxte sfeer. U bent er enkele uren vrij om te zonnen, te zwemmen en het eiland te verkennen.

São Nicolau
De volgende halte is Sao Nicolau, een onbezoedelde plek op aarde met een bergachtig landschap, hartelijke plattelandsbewoners en het sympathieke hoofdstadje Ribeira Brava. Tijdens de excursie ontdekt u de mooiste plaatsen en is er ook tijd voor Kaapverdische hapjes, muziek en dans.

São Vicente
Ga op rondtour in Sao Vicente, beroemd om zijn vissers, carnaval, muziekfestivals én als de thuishaven van Kaapverdië's beroemdste exportproduct, de blootvoetse diva Cesária Évora. Eerst gaat het langs een slingerend pad omhoog, om vanop de Monte Verde een 360-zicht te hebben op het volledige eiland. Verder rijdt u van Baia das Gatas naar Calhau en naar de culturele hoofdstad Mindelo, waar de zwaarmoedige klanken van de morna u tegemoet komen. Vrije tijd in Mindelo. 

Santo Antão
In Santo Antão bent u aangekomen in een groen paradijsje van de Atlantische Oceaan. De excursie stelt u in staat om zoveel mogelijk te zien van dit prachtige eiland met zijn uitbundige, haast tropische vegetatie en zijn massieve, bergachtige landschap. In de Paúl-vallei wandelt u tussen bananen-, mango- en papayabomen, de uitgestrekte suikerrietplantages en de gecultiveerde landbouwterrassen. Er wordt halt gehouden in de kustplaats Ponta do Sol, in Ribeira Grande en er zijn verschillende prachtige fotostops. Bovendien proeft u van de lokaal geproduceerde rum ‘grogue’.

Boavista
Boavista lijkt wel een stukje Saharawoestijn temidden van de Atlantische Oceaan, met zijn uitgestrekte duinen, zanderige vlaktes en sobere oases. Vanwege het sterke magnetische veld haalden in het verleden veel schepen de kust niet, maar voor walvissen, verschillende vogelsoorten en broedende zeeschildpadden vormt Boavista een welgekomen tussenstop.

Fogo
Alle eilanden van Kaapverdië zijn vulkanisch van oorsprong, maar Fogo, Portugees voor vuur, ís de vulkaan. De sporen van de recentste uitbarsting van de Pico de Fogo in 1995 en 2014 geven het eiland een dramatische aanblik. Nadat u bent aangemeerd aan het zwarte strand, kunt u mee op uitstap naar de top van de vulkaan en naar Chã das Caldeiras, een krater in de vulkaan waar een kleine gemeenschap ver weg van alles woont en werkt. U kan er proeven van de lokaal geproduceerde wijn en koffie.

Santiago
De cruise zit erop, u bent terug op het vertrekpunt. In het geval van een late terugvlucht, kunt u kiezen voor een extra excursie* met de hoogtepunten van het eiland Santiago. Op het einde van de excursie zijn er kamers ter beschikking in het hotel Pestana Tropico om zich op te frissen en wordt een buffet geserveerd. U wordt daarna naar de luchthaven van Praia gebracht.

Verlenging mogelijk op het eiland Santiago of Sal

Prijzen 2019 - vanaf prijzen volgens beschikbaarheid

   
Dek Marie Galante - dubbel  5.380
Dek Marie Galante Premium 5.760
Dek Antigua - dubbel  6.140
Derde passagier in triplecabine   
Supplement single - eigen cabine vanaf 30%
Kind 8-11 jr in extra bed gratis

Prijzen zijn 'vanaf' prijzen (afhankelijk van beschikbaarheid) per persoon

INBEGREPEN
De beschreven cruise in de voorgestelde hut op basis van vol pension inclusief alle dranken op het schip, alle entertainment aan boord, Belgische btw. Uitzonderlijk voor deze afvaarten: excursies inbegrepen.

NIET INBEGREPEN 
De vluchten naar/van de in- en ontschepingsplaats, transfers op de in- en ontschepingsplaats*, persoonlijke uitgaven, fooien en een verzekering (annulering, reisbijstand en/of bagage).