Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Beleefreizen > Unieke Sensaties in Minho & Douro

Unieke Sensaties in Minho & Douro

Terug

Tijdens deze "rustige" 7-daagse Fly & Drive kan je in de geschiedenis duiken van de licht mousserende "Vinho Verde" in de Minhostreek en kennis maken met de wijncultuur van de Douro en de wereldberoemde portwijnen. Het programma is opzettelijk "vertraagd", dus zijn er voldoende vrije uren om een boottochtje te maken op de Douro (inbegrepen).
Je verblijft telkens 3 nachten in 2 prachtige hotels waar je wordt verwend met lekkernijen.

Dag 1     Aankomst Porto - Ponte de Lima
Afhalen van de huurwagen aan de luchthaven van Porto en vertrek naar Carmo's Boutique Hotel niet ver ten oosten van Ponte de Lima (+/- 83 km). In dit kleine gastvrije toevluchtsoord, niet voor niks lid van "Small Luxury Hotels of the World" zal je de komende 3 nachten verblijven.

Dag 2     Ponte de Lima
Maak een wandeling langs de pleinen en door de steegjes van Ponte de Lima, een van de oudste stadjes in Portugal. In de namiddag kan je een wandeling maken van +/- 2 uur  langs een oude pelgrimsroute, die u langs oude stenen huizen naar een graanmolen brengt. Daarna word je uitgenodigd voor een wijn- en kaasproeverij in "Carmo's Wine Atelier", gevolgd door een romantisch diner bij kaarslicht.

Dag 3     Ponte de Lima 
Vandaag hebben we een bezoek aan het wijndomein Palácio da Brejoeira gepland, inclusief proeven van wijn en cognac. Het traditionele, zeer bekende landgoed met prachtig herenhuis ligt ongeveer 55 km ten noorden van Ponte de Lima in Monção aan de Portugees-Spaanse grensrivier Minho. Je kan terugkeren langs dezelfde route of een omweg maken langs de kust en de stad Viana do Castelo (+/- 100km). Bij aankomst in het hotel in de late namiddag kan je genieten van een voetbehandeling met aromatherapie.

Dag 4     Ponte de Lima - Pinhão
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Carmo's Boutique Hotel en trek je naar het niet minder stijlvolle Quinta Nova Luxury Wine House in de vallei van de Boven-Douro (175km) waar je de komende 3 nachten zal verblijven. Het landgoed van meer dan 100ha ligt uitgestrekt over de steile terrassen met panoramisch uitzicht over de Douro. Onderweg mag een bezoekje aan Braga met het heiligdom van Bom Jesus, de stad Guimarães en het Mateus Paleis in Vila Real niet ontbreken. 

Dag 5     Pinhão
Rondleiding van het landgoed met degustatie van port- en Dourowijnen gevolgd door een boottochtje van 1 uur op de Douro (volgens weersomstandigheden) De rest van de tijd kan je ontspannen in de wintertuin of op het panoramische terras aan het zwembad. 's Avonds diner.

Dag 6     Pinhão     
Wat dacht je van een mooie panoramische wandeling van ongeveer 3,5 uur? Binnen het enorme landgoed liggen drie gemarkeerde paden omringd door wijngaarden en boomgaarden (gedetailleerde kaarten beschikbaar).

Dag 7     Vertrek
Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Porto (135km) voor de terugvlucht naar België of Nederland.

Unieke Sensaties in Minho & Douro

PT-BR-UNSMD-PT

Prijzen op aanvraag

Prijzen zijn per persoon

Inbegrepen Alto Minho Ervaring
- 3 nachten Carmo's Boutique Hotel in Prestige kamer
- Dagelijks traditioneel Minho ontbijt
- 1 romantisch diner bij kaarslicht (exclusief dranken)
- Wijn- en kaasdegustatie in Carmo's Wijnatelier
- Aromatherapie behandeling in Divine Spa (voetmassage)
- Bezoek aan de wijnkelder en tuinen van Palácio da Brejoeira - één van de mooiste paleizen van Portugal - representatief voor het aristocratisch leven in de Minho. Degustatie van wijn en "aguardente" 
- Toegang tot de Divine Spa en buitenzwembad
- Gratis wifi en parking 

Inbegrepen Douro Ervaring
- 3 nachten in een Dubbel Terrace kamer in Quinta Nova Luxury Winery House
- Dagelijks traditioneel ontbijt
- Begeleide wijntour met bezoek aan het Wijnmuseum Centrum
- Degustatie van Douro- en portwijn
- 1 diner in het Conceitus Winery Restaurant (exclusief dranken)
- 1 boottocht langs de Dourorivier, vanwaar men het prachtige landschap beschermd door UNESCO kan bewonderen (tocht start en eindigt in Pinhão - afhankelijk van weersomstandigheden)
- Gratis wifi en parking

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de best beschikbare vluchten en tarieven)
- Huurwagen - overzicht en prijzen
- Annulerings- en reisverzekering