Douro Deluxe

Terug

De schoonheid van het Douro landschap

In het prachtige wijngebied gelegen aan de oevers van de Douro, door UNESCO erkend als werelderfgoed, worden uitstekende wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde portwijn.
De portwijn is de oudste ambassadeur van Portugal. Hij is afkomstig van de terrasvormige wijngaarden van de Douro-vallei, het oudste afgebakende wijngebied ter wereld. Deze onderscheiding werd al in 1756 door de Companhia Geral da Agricultura das Vinhas do Alto Douro aan deze wijnregio toegekend. De bedoeling was de wijnregio af te bakenen, de wijngaarden te registreren en de wijnen volgens hun kwaliteit te classificeren.
Hier worden ook de Douro-tafelwijnen gemaakt. Zowel de rode, witte en roséwijnen hebben dankzij hun hoge kwaliteit steeds meer bekendheid gekregen, ook in het buitenland.
Deze wijnstreek is onlosmakelijk verbonden met de rivier Rio Douro, die door diepe dalen vloeit vanaf de grens met Spanje tot vlak bij Porto. De leistenen hellingen met een arme en onherbergzame bodem werden door de mens bewerkt en stap voor stap beplant met wijnstokken. Het unieke landschap met de zomers groene wijngaarden die in de herfst vuurrood kleuren, is door Unesco erkend als werelderfgoed.

De Douro is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld waar sinds meer dan 200 jaar uitstekende wijnen worden geproduceerd dankzij de geografische ligging. De streek werd in 2011 geklasseerd als Unesco Werelderfgoed.

Het landschap is het resultaat van de perfecte symfonie tussen natuur en mens.
De berghellingen bieden het beste uitzicht over de prachtige valleien. De beste tijd van het jaar om deze streek te bezoeken is de lente en de herfst als de kleuren intenser zijn. In de herfst krijgt het landschap gouden tinten en in de lente kleurt alles wit door de kleur van de amandelbomen.
We nodigen je uit voor een fietstour in dit uniek landschap en een trip gevuld met tradities, geschiedenis en prachtige natuur.


Dag 1
Onthaal op de luchthaven van Porto en transfer naar het eerste verblijf, het charmante Solar Egas Moniz, in Pacos de Sousa, Penafiel. Daar krijg je alle informatie over het programma en de fietsen en heb je tijd om te genieten van de rust in dit charmante verblijf.
Overnachting in Solar Egas Moniz

Dag 2 - 37 km
Na een verkwikkend ontbijt op basis van typische producten, fiets je langs de Romaanse Route met monumenten van Romaanse oorsprong. Een van de eerste hoogtepunten is Castro, een van de grootste pre-romaanse ruïnes op het Iberisch Schiereiland. Je rijdt ook langs Quintadona en Cabroela, 2 gerenoveerde Schist-dorpjes waar de geschiedenis nog in de lucht hangt.
Overnachting in Solar Egas Moniz

Dag 3
Bestemming van vandaag is het charmante dorp Pinhão omgeven door wijngaarden. De namiddag is vrij zodat je optimaal kan genieten van de omgeving.
2 suggesties: een boottochtje op de Dourorivier (afhankelijk van het seizoen) of een bezoekje aan Quinta do Bonfim, de producent van Dow’s 2011, door Wine Spectator beschouwd als beste wijn ter wereld.
Je verblijft in Vintage House Hotel, een gerenoveerde wijnkelder die vandaag alle comfort biedt met een van de beste uitzichten op de wijngaarden.
Overnachting in het Vintage House Hotel.

Dag 4 - 50km
Na het ontbijt gaat de trip door de omgeving van Pinhão en een beetje ten noorden van Provesende, een typisch dorp vol van erfgoed en oude verhalen.
Op de weg ernaartoe kom je voorbij veel adembenemende uitzichtpunten waar je het prachtige landschap kan bewonderen of vastleggen op camera. Er is ook veel gelegenheid tot wijndegustatie in de typische Quinta’s op de route.
Overnachting in het Vintage House Hotel.

Dag 5 - 37km
Vandaag gaat het naar Peso da Régua, de hoofdstad van de Douro, waar je het Douro museum kan bezoeken. De route loopt vlakbij en langs de oevers van de rivier tot bij Quinta do Vallado, het verblijf voor de nacht en een van de meest gerenommeerde wijnproducenten van de streek waar je de gelegenheid krijgt tot degustatie van wijn en olijfolie of het deelnemen aan een food workshop.
Overnachting in Quinta da Pacheca 

Dag 6
De route van vandaag is gevuld met geschiedenis met o.a. het kasteel van Lamego, gelegen op het hoogste deel van de stad die het toneel was van verschillende gevechten. Het kasteel is in gotische architectuur met 8 eeuwen geschiedenis. Het Santuário de Nossa Senhora dos Remédios is een ander hoogtepunt van de dag waarvan het imponerend trappenwerk menige postkaart siert. 40 km
Overnachting in Quinta da Pacheca

Dag 7
Vandaag wordt je naar het charmante Porto gebracht waar verschillende activiteiten mogelijk zijn.
Overnachting in het 1872 River House gelegen aan de oever van de Douro-rivier.

Dag 8
Na het ontbijt met zicht op de Douro-rivier valt het afscheid zwaar maar als u graag een paar nachtjes langer wenst te blijven zullen we dit graag voor u regelen.

De route
Langs secundaire wegen met weinig verkeer.
Niveau: middelmatig maar met enkele valleien met steile hellingen.


Deze tour is op zelfstandige basis dus vertrekdatum is vrij

Prijs vanaf €2.205 per persoon op basis van dubbele kamer

Toeslagen voor single kamer, alleenreizende personen of special seizoenen zijn van toepassing.

Inbegrepen
- 7 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
- bezoek en wijndegustatie in Quinta da Pacheca
- Verwelkoming op de luchthaven voor overhandiging van GSM, GPS-tracks en informatie over het programma
- Transfers van en naar de luchthaven van Porto
- 4 picknicks om mee te nemen 
- 1 diner in Solar Egas Moniz (exclusief dranken)
- Transfer van de bagage tussen de accommodaties
- Verzekering
- Fietshuur

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de beste prijs geldig op het ogenblik van reservatie)
- Huur van GPS
- Diners
- Extra activiteiten