Home > Bestemmingen > Europa > Balearen > Mallorca

Mallorca

Terug

Mallorca kan worden vergeleken met een heel continent. Het is verbazingwekkend hoe gevarieerd het eiland is, of u nu op zoek bent naar rust op het platteland, cultuur of simpelweg vermaak. Het milde klimaat en de heerlijke stranden maken Mallorca tot een geliefd vakantieoord.  

De stad Palma valt op door zijn culturele rijkdom. Al ten tijde van de Moren was Palma een welvarende stad met fonteinen en koele binnenhoven. De tekenen van de toenmalige welvaart zijn nog altijd zichtbaar in de prachtige kathedraal, kerken, overheidsgebouwen en herenhuizen, waarmee het oude centrum vol staat. Het middelpunt van de stad is het ouderwetse Passeig des Born, waar u de ensaimada kunt proeven, een zoet spiraalvorming brood bestrooid met poedersuiker.

Het rotsachtige noorden met een bergketen van meer dan 100 km lang, biedt aangename stranden, zoals die van La Cala de Deiá, Port de Sóller, Cala Tuent of sa Calobra.

Niet te missen is het traject tussen Valldemossa (met haar kartuizerklooster) en Sóller. Niet ver hiervandaan ligt de Puig Major, het hoogste punt van het eiland.

In het oosten van het eiland kan men de grotten Coves d'Arta en de Coves del Drac, bezoeken.

De uitgestrekte baaien in het noordoosten van het eiland, Alcudia en Pollença, vormen een andere belangrijke toeristische zone.