Lazio

Terug

Het landschap van Lazio is grotendeels gevormd door de uitbarstingen van vier vulkanen, die het gebied bedekten met hun lava. In de kraters ontstonden meren en op de vruchtbare grond groeien druiven, olijven, fruit- en notenbomen. Diezelfde vulkanen brachten in Lazio hete bronnen aan de oppervlakte, met name rond Tivoli en Fiuggi.

Rome ligt precies tussen de beboste heuvels in het noorden en de drooggemalen Pontijnse Moerassen in het zuiden. De meren bij Bracciano, Bolsena en Albano zijn geschikt voor zeilen en zwemmen, terwijl u in het Parco Nazionale del Circeo de mooiste stranden vindt.

De belangrijkste steden en bezienswaardigheden zijn: het Palazzo Papale in Viterbo, Tuscania, Montefiascone, Bomarzo, Caprarola, de Etruskische grafheuvels van Cerveteri, de ruïnes van Ostia Antica, Tarquinia, de Villa d'Este in Tivoli en de Villa van Hadrianus, PalestrinaAnagni, Terracina, Sperlonga, Gaeta, Sermoneta en Ninfa, de abdij van San Benedetto in Subiaco, de abdij van Montecassino en de abdij van Casamari. In Castel Gandolfo staat het zomerpaleis van de paus.