Home > Bestemmingen > Europa > Madeira

Madeira

Terug

Madeira is een reisbestemming van het hoogste kaliber, gelegen in natuurschoon zonder weerga. Op dit eiland wordt u door alles en iedereen op het hoogste niveau ontvangen: eersteklasse hotels en een uitstekende service, waar het klimaat overigens ook “vijfsterren” is.

Een tropisch eiland met een weelderige en altijd weer verrassende natuur. Het is zelfs zo weelderig dat het bos Laurissilva, in het Natuurpark van Madeira, het grootste groenblijvend woud ter wereld is en tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Zo verrassend dat de bloemen en de exotische vruchten wel een wedstrijdje lijken te spelen over welke de mooiste kleuren heeft en de meeste variatie. En dan is er nog de zee, immer blauw en vanuit elk plekje op het eiland te zien.

Madeira staat bekend om de harmonieuze vormen en bonte kleuren van de vele exotische planten afkomstig uit bijna alle hoeken van de wereld. Deze planten hebben zich goed weten aan te passen en geven het eiland haar unieke charme. Dankzij het gunstige klimaat kunt u hier het gehele jaar door in de vrije natuur genieten van bloemen als orchideeën, strelitzia’s, anthuriums, magnolia’s, azalea’s, protea’s en vele andere. Ontdek ook de vele prachtig aangelegde en goed onderhouden tuinen en parken. Ervaar zelf hoe het subtropische klimaat er voor heeft gezorgd dat zich hier een weelderige vegetatie heeft kunnen ontwikkelen, rijk aan aroma’s, kleur en onvoorstelbare mooie landschappen. 

Daarom is Madeira ook een romantisch eiland. Exotische planten en bloemen... overal. 

Het eiland Madeira heeft een centrale bergketen van 70 km lengte, oost-west georiënteerd, die het eiland verdeelt in twee berghellingen: noord en zuid. Klim naar de hoogste toppen en leer de indrukwekkende passen kennen, de diepe dalen, de grootse bergen en de imponerende kliffen.

Voel u dichter bij de hemel door de hoogste bergtop van Madeira te beklimmen - de Pico Ruivo met een hoogte van 1862 meter. Daarvandaan kunt u de krater van een vulkaan bekijken, die al sinds lange tijd niet meer actief is en tegenwoordig één van de meest beroemde attracties is van Madeira - Curral das Freiras; om daar te komen hoeft u alleen maar de mooie weggetjes omgeven door hei te volgen. De top Pico das Torres, de één na grootste, is 1851 meter hoog en wordt vaak gebruikt voor buitenactiviteiten zoals kletteren en trekking, omdat die alleen maar bereikbaar is via hele steile weggetjes.

De Pico do Areiro, met 1818 meter, is de meest bezochte bergtop, omdat deze toegankelijk is met de auto. Als u op Madeira bent, dan moet u de kans aangrijpen om vanaf daar een romantische zonsondergang te zien. Die is gewoonweg magisch!

Ga naar de kaap Cabo Girão, het hoogste voorgebergte (hoge kaap) van heel Europa met een hoogte van 580 meter. U zult versteld staan van het fantastische uitzicht op de zee. Klim dan naar de hoogvlakte Paul da Serra, op 1500 meter hoogte, waar het groen overheerst en doorsneden wordt door prachtige rotsformaties die als standbeelden afsteken tegen de lucht.

Funchal, de hoofdstad van de archipel, ligt aan de zuidkust van Madeira, in een prachtige baai tegenover de Atlantische Oceaan omringd door groene heuvels en steile bergengten.

Het eiland Porto Santo, gelegen op 40 km van Madeira is een waar paradijs op aarde! Met een 9 km lang gouden strand dat overspoeld wordt door het heldere water, is dit eiland de ideale plek voor een ontspannen en deugddoende vakantie.

De eilanden Desertas en Selvagens zijn een geheel van onbewoonde eilandjes, geklasseerd als natuurlijke reservaten. Ze herbergen enkele zeldzame soorten fauna & flora.