Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Mountainbiking

Mountainbiking

Terug

Madeira is een paradijsje voor mountainbikers in het midden van de Atlantische Oceaan en slechts een goede 4 uur vliegen van Brussel of Amsterdam. Je kan hier fantastische paden vinden van berg tot zeeniveau! Het befaamde milde klimaat maakt fietsen in Madeira het hele jaar door aangenaam. We bieden fietsvakanties aan gaande van een weekprogramma, een paar dagen tot gewoonweg één enkele dag om Madeira te verkennen per fiets. Voor beginners zijn er fietstochten ideaal voor een ontspannend ritje door adembenemende landschappen en voor de meer ervaren fietsers zijn er tochten van verschillende niveau's.

Pico do Arieiro - Camacha - Santo da Serra - Portela                             MAD-MB-DI

Dit is een prettige, leuke en ecologische manier om de bergen van Madeira te leren kennen. Beleef onvergetelijke momenten tijdens een fietstocht over aarden wegen, beschermde natuurgebieden of kleine dorpjes.Deze tour begint op de op een na hoogste berg van Madeira, Pico do Areeiro, op 1818 meter, omgeven door adembenemende uitzichten. Zo gaan we door het natuurpark Montado do Pereiro naar de levada da Serra do Faial (Camacha). De route gaat verder, steekt Santo da Serra over en eindigt bij het uitkijkpunt van Portela, met een geweldig uitzicht over Porto da Cruz.

De route beslaat zo'n 35 kilometer en wordt als gemakkelijk beschouwd.

Duur: +/- 3 tot 4 uur
Afstand: +/- 35 km

Vanaf €77 (min. leeftijd 7 jr)

Inbegrepen: fietsen van hoge kwaliteit, helm, ervaren gids, transport, verzekering, vergunning, transfer van Funchal en Machico.
Niet inbegrepen: eten en drinken