Home > Bestemmingen > Europa > Spanje > Murcia & de Costa Cálida

Murcia & de Costa Cálida

Terug

Murcia is een autonome regio bestaande uit één provincie, de hoofdstad en de provincie zijn gelijknamig: Murcia.

KLIMAAT
Het klimaat van de autonome regio Murcia wordt bepaald door de Middellandse Zee.
De zomers zijn warm en de winters zijn zacht en kort. In de winter schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 16 en 19 graden. Wat de regenval betreft, valt vooral de onregelmatige neerslag op die in de lager gelegen gebieden gemiddeld rond de 300 mm per jaar ligt. De vochtigste seizoenen zijn de lente en de herfst.

De belangrijkste steden van de regio Murcia zijn: Murcia, Cartagena, Lorca, Caravaca de la Cruz, Molina de Segura, Cieza en Alcantarilla. Vijftig procent van de inwoners van deze autonome regio leeft echter in de steden Murcia, Cartagena en Lorca.

NIET TE MISSEN
Cartagena:
havenstad met een Romeins theater, Byzantijnse muur, Museo Nacional de Arqueología Submarino
Murcia: het Casino (herenclub uit 1847), de kathedraal, het museum van beeldhouwer Salzillo, het Museo Etnológico de la Huerta de Alcantarilla. 
Caravaca de la Cruz: bedevaartsoord en kasteel met het Santuario de la Vera Cruz
Lorca: charmant stadje met Romeinse overblijfselen en kasteel

De "Costa Cálida", of warme kust, is een omvangrijk stuk van de Spaanse kust waar de ruige berglandschappen hun desolate rust doortrekken tot aan de zee. De populairste badplaatsen vindt u rond de Mar Mayor. Tusssen Cabo de Palos en Cabo Tinoso liggen kleine stranden, onderbroken door kliffen en landtongen. De zuidelijke gelegen badplaatsen zijn relatief rustig. Bij Puerto de Mazarrón liggen een paar mooie stranden en bij Bolnuevo heeft de wind de zachte rotsen geërodeerd tot vreemde vormen. De badplaats Águilas, aan de grens met Andalusië, markeert het zuidelijkste punt van de kust.

De Mar Menor is een grote lagune waar de watertemperatuur 's zomers wel 5°C hoger kan zijn dan die van de Middellandse Zee. Het mineraalrijke water trekt al sinds begin 20ste eeuw toeristen aan die komen kuren. In de oude badplaatsen Santiago de la Ribera en Los Alcázares vindt men nog steeds mooie houten steigers. De oude zoutpannen van Lo Pagán, nabij San Pedro del Pinatar, zijn uitgeroepen tot natuurreservaat.