Príncipe - Roça Sundy****

Terug

Roça Sundy ligt op het onbekende, afgelegen maar uitzonderlijk mooie tropisch eiland Príncipe, het kleinste van de twee eilanden van São Tomé & Príncipe, de tweede kleinste natie van Afrika.
De eilanden waren ooit bezaaid met plantagehuizen en waren een van de grootste cacaoproducenten ter wereld. Vandaag zijn de meeste van de plantages (Roças) opgenomen in de lokale gemeenschappen maar Roça Sundy werd getransformeerd in een gezellig gastenverblijf met een buitengewoon vriendelijke en authentieke service.
Voor wie wil ontsnappen aan de drukte en voor liefhebbers van natuur en duurzaam toerisme.

ligging

In het noordwesten van Príncipe, temidden van de plantages dichtbij het vissersdorp Sundy en op 3 km van de luchthaven van Príncipe

accommodaties

In totaal 15 comfortabele kamers - 9 in het Plantation House en 6 in het Colonial House.
Colonial House: 3 kamers met balkon (30m2) op de eerste verdieping waarvan 2 communicerende kamers voor families, 2 kamers met uitzicht op de tuin (30m2) en 1 master suite (50m2)
In het Plantation House is de stijl eerder hedendaags met hetzelfde niveau van comfort en prachtig uitzicht over de plantage en het tropisch bos. 4 kamers met tuinzicht (25m2), 4 kamers met panoramisch uitzicht en 1 master suite.
Alle kamers beschikken over airco, privébadkamer, satelliet-tv, kluisje, minibar, koffie en theefaciliteiten. 

faciliteiten

Het Colonial House is het hoofdgebouw waar zich ook de receptie, het restaurant en de bar bevinden.
Verschillende jeeptours, vogelobservatie, zeeschildpadden observeren (tussen september en april), boottochten langs de kust, walvis- en dolfijnobservatie, wandeltochten, massages, schoonheidsbehandelingen. 
Gratis wifi en gratis luchthavenshuttle

eten & drinken

In het restaurant is de inzet zowel sociaal als ecologisch. Wat niet wordt geproduceerd in de eigen biologische tuinen wordt aan eerlijke prijzen aangekocht bij lokale producenten. De gerechten worden lokaal geïnspireerd met verse vis, fruit en groenten van het seizoen.

opmerking

Annulerings- en reisverzekering is verplicht. Een bewijs dient voorgelegd te worden.