Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Golf op de Azoren

Golf op de Azoren

Terug

Op de Azoren liggen 3 golfbanen in een droomomgeving van uitdagende bergen en spectaculaire uitzichten op zee.

Ook wanneer de passie voor de golfsport u op plaatsen heeft gebracht met veel natuurschoon, is het zeer onwaarschijnlijk dat die zo sensationeel mooi waren als die op deze parels van de Atlantische Oceaan.

De eilanden van de Azoren, die de westelijke grens van Europa vormen, zijn heel groen, extreem mooi en de woorden "vervuiling" en "stress" zijn hier onbekend. Van de negen eilanden die de archipel vormen, hebben S. Miguel en Terceira golfbanen die door een ongelofelijke natuurlijke schoonheid omringd zijn en waar majestueuze Japanse cederbomen groeien. Op het eiland Terceira ligt de stad Angra do Heroísmo, die een tussenstation was tussen de Oude en de Nieuwe Wereld en tegenwoordig tot het Werelderfgoed van de Mensheid behoort. Aan de wateroppervlakte duiken walvissen op, die met hun enorme staarten zwaaien. Walvissen spotten is een fantastisch uitstapje ter afwisseling van de golfpartijen.

Furnas Golf Course
De golfbaan Achada das Furnas biedt een aangenaam parcours door de bergen met een fantastisch uitzicht heel dicht bij het beroemde kratermeer Lagoa das Furnas.
Deze golfbaan ligt op 40 minuten van Ponta Delgada en ontvangt jaarlijks het belangrijkste internationale evenement op de Azoren - de Sata Azores Open - tezamen met de golfbaan Batalha Golf Course.
De baan Furnas is in 1939 ontworpen door de beroemde Schotse architect Mackenzie Ross. In 1986 werden er negen holes toegevoegd aan de baan door de Engelsman Cameron Powell, die het originele karakter van de baan niet heeft gewijzigd (fairways begrensd door bomen, kleine en glooiende greens). Tegenwoordig is er nauwelijks onderscheid te zien tussen het oude en het nieuwe deel.

Batalha Golf Course
De golfbaan Batalha Golf Course is op een historische locatie aangelegd (de baan heet Batalha, veldslag in het Portugees), omdat hier in de 19e eeuw een confrontatie heeft plaatsgevonden tussen liberalen en absolutisten, om de politieke overheersing van het eiland en het is de nieuwste golfbaan van de Azoren. Het parcours is vlak en de baan ligt vlakbij Ponta Delgada. Batalha vertoont contrasterende kenmerken ten opzichte van de "buurman" in Furnas, die juist een bergachtig parcours heeft.
Met aan de noordzijde uitzicht op zee en in het oosten en zuiden op de bergen, is deze baan aangelegd op vulkanisch gesteente, dat de aanleg van de baan erg moeilijk maakte. De ondergrond heeft ervoor gezorgd dat de baan een spectaculair contrast vertoont tussen de groene speelgebieden en de ruige bossen die groeien op de stenen ondergrond. De fairways zijn lang en breed, met glooiende en grote greens, begrensd door grote bomen.
Het complex beschikt over een complete infrastructuur, die het mogelijk maakt om de "Azores Open” te ontvangen, de belangrijkste lokale competitie met een internationaal karakter.   


Clube de Golfe da Ilha da Terceira
Met 18 holes en een par 72 is de golfbaan Clube de Golfe da Ilha Terceira een intelligent parcours in een gebied van grote natuurlijke schoonheid. De baan werd in 1954 geopend en ligt 13 km buiten de stad Angra do Heroísmo en 10 km van Praia da Vitória.
Gelegen op 250 meter boven zeeniveau en in een prachtige landelijke omgeving, biedt deze baan een licht glooiend parcours tussen grote bomen, zes aangelegde meren en enkele ravijnen. De vele bloemen, vooral azalea´s en hortensia’s, voegen grote schoonheid en kleur toe aan dit karakteristieke landschap van de Azoren.
Hole 18, par 3, wordt beschouwd als de moeilijkste vanwege de green die steil is en afgeschermd met een meer. Vóór deze hole hebben de golfers, van welk niveau dan ook, al een aantal uitdagingen moeten aangaan, met bijvoorbeeld hole 10 (par 4 die een ravijn doorkruist en met water er vlak voor) en hole 17, een lange par 5, waar alweer het water het spel bemoeilijkt.
De Clube de Golfe da Ilha Terceira heeft een driving range, storage, putting-green, snack-bar/restaurant, proshop en tennisbanen. 
Prijzen op aanvraag.