Home > Bestemmingen > Afrika > Kaapverdië > Santo Antão > Quinta Cochete

Santo Antão - Quinta Cochete

zwembad
Terug

Quinta Cochete is een project van Jacques en Dominique, een Zwitsers-Frans koppel, eigenaars van ditt comfortabel landhuis aan de rand van de krater van Ribeira das Patas. Hier draait alles rond duurzaam toerisme met als doel de ontwikkeling van een minder welvarende streek van het eiland.
De medewerkers genieten van goede arbeidsvoorwaarden, met een vast inkomen en opleidingen om te kunnen groeien in hun job en zo de gasten te verzekeren van een warm onthaal en professionele service.

Een juweeltje van een verblijf in een ongerepte natuur!

ligging

In Ribeira das Patas in het minder bezochte westelijk gedeelte van het eiland Santo Antão

accommodatie

Er zijn 2 dubbel kamers, 2 triple kamers en een suite (triple)
Elke kamer heeft zijn eigen individuele charme en comfort met eigen kleurthema en gebruik van materiaal (hout, metaal of steen). Ze zijn uitgerust met kwalitatieve bedden, meubels vervaardigd door lokale vakmannen, grote kleurkast met kluisje, goede verlichting  en een grote badkamer met natuurlijke licht en ventilatiesysteem en ook een privaat terras.

Rode kamer: eerste verdieping, zicht op het noordoosten, houten meubilair, groot dubbel bed
Gele kamer: eerste verdieping, zicht op het oosten, meubilair van hout en  metaal, twinbedden
Oranje kamer: eerste verdieping, zicht op het oosten, meubilair van hout en metaal, twinbedden, sofabed en afzonderlijk toilet
Suite: eerste verdieping, zicht op het zuidoosten, houten meubilair, twinbedden op de slaapkamer en sofabed in de zitkamer, afzonderlijk toilet
Tuinkamer: gelijkvloers, zicht op het zuidoosten, meubilair uit beton en hout. groot dubbel bed en sofabed, afzonderlijk toilet

faciliteiten

Er zijn koude drankjes beschikbaar in de koelkast op de eerste verdieping.
Gratis wifi in de lounge. Er mag niet gerookt worden in het huis of op de kamers.
Er is een 20m lang sportzwembad voor wie graag baantjes trekt of gewoon om te relaxen.
Vanuit het hotel lopen verschillende wandelpaden. De eigenaars geven je graag de nodige tips.

In de tuin worden groenten, aardappelen en fruit gekweekt maar ook suikerriet voor het bereiden van de plaatselijke rum "grogue" genoemd die wordt gerijpt in eiken vaten.

Een project van vier jaar resulteerde in een volledige heraanleg van de velden, het bouwen van een watertank voor druppelirrigatie, nieuwe stallen voor het vee (koeien, een stier, schapen, geiten en konijnen) en een nieuwe tuin in traditionele stijl met gebruik van steen en stro.

eten & drinken

Table d'hôtes op basis van eigen gekweekte producten of van lokale producenten met verse vis, biologisch vlees,  zelfgebakken brood, kaas en joghurt.
Het eten wordt geserveerd aan een lange tafel of in de lounge voor een iets intiemer diner.
Het diner bestaat uit voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en water.
Voor de wandelaars is een picknick mogelijk bestaande uit een salade, fruit, hapjes en water
Vegetarische maaltijden mogelijk op verzoek

extra

Water en electriciteit zijn schaars en kostbaar in deze streek waardoor men heeft gekozen voor ecologische oplossingen: geen airco maar natuurlijke ventilatie en schaduw, gezamenlijke koelkast voor de gasten ipv minibars op de kamers, gefilterd bronwater, warm water door zonne-energie en het afvalwater wordt gebruikt om de bomen en planten te begieten. Het water van het zwembad wordt gefilterd door een zonnepomp.

Fotoalbum

Slideshow