Home > Bestemmingen > Afrika > Cabo Verde > Wandelvakanties > Ontdek Santiago te voet

Ontdek Santiago te voet

Terug

Dag 1 Brussel/Amsterdam-Lissabon-Santiago
Vlucht met TAP Portugal naar Lissabon met aansluitende vlucht naar Santiago.
Vanuit Amsterdam is er ook een rechtstreekse vlucht op woensdag.
Onthaal door de chauffeur voor de transfer naar het door u gekozen hotel in Praia.
Verblijf op basis van kamer en ontbijt.


Dag 2         Praia & Cidade Valha
In de voormiddag stadswandeling in Praia met bezoek aan het Plateau, de hoger gelegen oude stadskern. Het aansluitend bezoek aan de markt "Sukupira", waar men werkellijk alles kan kopen, van vogels tot beddengoed en keukenkruiden is een mooie afsluiter van deze voormiddag.
Na de lunch (inbegrepen - zonder dranken), transfer naar Calabaceira voor de wandeling naar Cidade Velha, de eerste stad van het eiland. Het voormalige Ribeira Grande was voornamelijk bekend vanwege de slavenhandel tussen Europa en Afrika. De door Unesco beschermde straat "Rua Banana" is een steeg met huisjes uit de tijd van de eerste nederzetting. Na de wandeling is er ook een bezoek aan het Fort die op de rotsten ligt boven de stad.
Begeleide wandeling: afstand: 3,5 km - duur: 2,5 uur - niveau: licht tot middelmatig

Dag 3          Praia - Rui Vaz
Vandaag verlaat je Praia en trek je naar Rui Vaz om intrek te nemen in Quinta da Montanha waar je verblijft tot dag 6

Dag 4          Pico d'Antonia
Wandeling van het hotel naar Pico d'Antonia - de hoogste berg van het eiland (1.394m) en terug. De uitzichten onderweg zijn adembenemend mooi.
Begeleide wandeling: afstand: 5,5 km - duur: 6 uur - niveau: licht tot middelmatig - picknick inb.

Dag 5          São Jorge
De klim naar São Jorge start aan het hotel. Het doel is de botanische tuin die meer dan de moeite waard is. Naast de vele enemische plantensoorten en bloemen kan men hier ook de beroemde ijsvogel aantreffen. Daarna terug naar het hotel langs dezelfde weg.
Begeleide wandeling: afstand: 6 km - duur: 3 uur - niveau: licht tot middelmatig

Dag 6          Rui Vaz - Assomada - Tarrafal
De reis gaat verder naar Tarrafal in het noorden van het eiland. Je passeert de stad Assomada, het landbouwcentrum van het eiland gelegen in het binnenland. Elke woensdag en zaterdag is marktdag en worden de straten gekleurd door de vele marktkraampjes die alles verkopen wat men in een huishouden nodig heeft tot alles om eten te bereiden. Vanuit Assomada kan je in een wandeling van een uur de Poilón bereiken, met zijn 30m de grootste kapokboom van de archipel.
Daarna bezoek je het voormalige concentratiekamp van Tarrafal en krijg je inzicht in een duister hoofdstuk uit de geschiedenis van Kaapverdië. Een beetje verder ligt een van de mooiste stranden van het eiland.
Intrek in een verblijf naar keuze waar je de komende 2 nachten zal verblijven.

Dag 7          Gom-Gom-vallei
Vandaag maak je een van de mooiste wandelingen van Kaapverdië. Je rijdt naar de Serra Malagueta, de bergketen in het midden van het eiland. Vooral bekend is de prachtige wandeling door de Gom Gom-vallei. Je kan constant genieten van een adembenemend uitzicht op de vallei en passeert velden en plantages tot wanneer je uiteindelijk de oostkust bereikt. Hier verstopten de Rebelados zich, de rebellen die worden beschouwd als een symbool van verzet tegen de koloniale overheid. Ze leven in relatief gesloten samenlevingen volgens hun eigen religieuze ideeën.
Begeleide wandeling: afstand: 9 km - duur: 5 uur - niveau: middelmatig - picknick inb.

Dag 8         Santiago - Lissabon - Brussel/Amsterdam
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht via Lissabon met aansluitende vlucht naar Brussel of Amsterdam.
Op woensdag is er een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

prijzen 2018-2019

De vluchttarieven variëren sterk volgens de beschikbaarheid en je kan ook zelf de accommodaties kiezen. Op basis van je keuze maken we graag een prijsofferte op basis van het best beschikbare vluchttarief. Gelieve hiervoor het offerteaanvraagformulier in te vullen of ons te bellen op het nummer 09 232 14 92 (vanuit Nederland: 0032 9 232 14 92)

Inbegrepen
- Vluchten met TAP Portugal in Economy inclusief luchthavenbelastingen
- Visum bij aankomst (paspoort vereist)
- 7 overnachtingen inclusief ontbijt en half pension in Quinta da Montanha
- Alle transfers volgens het programma
- Georganiseerde excursies met Engelssprekende gids volgens het programma
- Garantiefonds

Niet inbegrepen
- Verblijfstaksen van €2 per persoon/dag (vanaf 16 jaar - ter plaatse te betalen)
- Annulerings- en reisverzekering

Belangrijke informatie
De rondreizen die worden gepresenteerd zijn slechts suggesties en kunnen door u individueel en volgens uw wensen worden aangepast. De reizen zijn mogelijk vanaf 1 deelnemer (behalve anders vermeld). Dit zijn geen groepsreizen, maar individuele reizen.