Home > Bestemmingen > Afrika > Cabo Verde > Boa Vista > Spinguera Ecolodge

Boa Vista - Spinguera Ecolodge

Terug

De Italiaanse Larissa heeft een oud vissersdorpje nieuw leven ingeblazen met authentieke stenen huisjes met binnen witgekalkte muren. Het isolement van de plek tussen de woestijn en de Atlantische Oceaan nodigt uit tot ontspanning op zonovergoten terrassen en een oneindig zandstrand. Traditionele Kaapverdiaanse muziek is omnipresent.
Spinguera Ecolodge biedt met zijn desolate ligging en minimalistische design een charmant toevluchtsoord voor bomvolle hoofden. Rust, eenvoud en herbronnen zijn de kernwoorden van deze ecologische accommodatie, geheel uniek in haar soort op Boa Vista.

Een absolute aanrader voor wie afstand wil nemen van alle drukte. Het beste op Boa Vista. 

ligging

Aan de rand van het Norte-park, zo’n 30 min. van Sal Rei de hoofdstad van Boa Vista. Gasten wanen zich in the middle of nowhere, omringd door eindeloze duinen en de oceaan. Het landschap is er onaangetast. Het hotel ligt op het strand, maar het zeewater kan er erg wild zijn. Op twintig minuten rijden is er een natuurlijke, rustige baai.

accommodatie

2 Standaardkamers (16-18 m2) voor max 2 pers.
7 Superiorkamers (20-22 m2) voor max 2 pers. + een babybed
1 Appartement (55 m2) slaapkamer met dubbel bed, badkamer met douche, keuken en leefkamer en terras. Mogelijkheid tot een extra single bed en 1 babybed.
Vlla Derrubaddo (70 m2) slaapkamer met queensize bed, badkamer met douche, keuken en leefkamer, terras, private hut met plaats voor 2 extra single bedden en een babybed
Villa Bofareira (100 m2) 2 slaapkamers met queensizebedden, 2 badkamers met douche, keuken, leefkamer en terras. Plaats voor 2 extra single bedden en een babybed.
Alle kamers hebben zeezicht en zijn uitgerust met muskietennetten.
In het appartement en de 2 villa's zijn strandlakens ter beschikking.
De bungalows zijn gebouwd met natuurlijke materialen en zijn ook ingericht met elementen uit de omgeving: hout, steen, zeeschelpen,... Om het milieu te sparen bant het hotel airconditioning, tv, radio, haardroger en minibar.

faciliteiten

Hoewel er geen zwembad is, zijn er overal rond de lodge hoekjes ingericht waar gasten van de zon kunnen genieten - soezend in de hangmat of met een boek op de bank.
Er is geen gsm-ontvangst in het hotel, wel wifi aan de receptie, bar en openluchtlounge.
Electriciteit is 24u/24u beschikbaar en wordt opgewekt door zonnepanelen en een windmolen maar er is ook een generator in geval van nood. Haardrogers zijn niet toegelaten.
Warm water is enkel beschikbaar in de namiddag.
Er is een boetiekje in het hotel met lokale producten en souvenirs.
Het hotel kan allerlei activiteiten organiseren, zoals vissen, trekking, jeeptours of ezeltochtjes.

eten & drinken

Het restaurant serveert een heerlijke Kaapverdisch-mediterrane keuken met gebruik van lokale, biologische producten. De vis komt van een kleine haven gebouwd door de eigenaar zodat vissers hun verse vangst kunnen aanleveren zoals tonijn, zwaardvis, zeebaars, zeebrasem, tong, grouper,....
Ontbijt van 08u00-10u00 met vers fruitsap, thee, melk, koffie, brood, zelfgebakken cakes en koekjes, artisanale konfituur, joghurt, tropisch fruit, eieren, hesp en kaas.
Lunch van 12u30-14u00 op het terras - uur af te spreken
Diner van 18u30-20u00 in de eetkamer of op het terras
Iets drinken kan in Bar Ca ‘Cabra tot 22u00.