Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Centro > Cooking & Nature - Emotional Hotel

Centro - Cooking & Nature - Emotional Hotel****

familivakanties gastronomie spa yoga zwembad
Terug

In het hart van de Serras de Aire en het Natuurpark van Candeeiros ligt in het landelijke gehucht van Álvados, met zijn stenen muurtjes en oude eiken en olijfbomen, waar het leven niet vatbaar lijkt voor de moderne gejaagdheid. In deze vallei bevindt zich het bijzondere Cooking & Nature – Emotional Hotel: een plek waar emoties centraal staan, ze kooklessen verheven tot kunst en je in vertrouwen zelf iets neemt uit de bar.

ligging

In het dorp Alvados op 17 km van Batalha, 20 km van Fátima en 117 km van de luchthaven van Lissabon.

accommodatie

12 individueel ingerichte kamers (35 m²) die 12 verschillende emoties oproepen.
Ze beschikken over badkamer met bad/douche, haardroger, badjassen, airco, minibar, telefoon, flatscreen-TV, gratis wifi.

Simplicity/Meditation: Zuivere lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen moedigen aan om te focussen op de eenvoudige dingen in het leven. 
Future/Destiny: Geïnspireerd door een toekomst met minder focus op technologie, waar de mens een is met de natuur. Puur, ongeschonden wit contrasteert met het groen van de bladeren en het blauw van de lucht. De luxe om te buiten te kunnen baden in een natuurlijke omgeving. 
Exotism/Sensuousness: de warme sensuele kleuren van het Oosten en een parasol dansend aan het plafond nemen u mee op een exotische reis naar Japan.
Sensuality/Passion: Geïnspireerd door de Parijse cabaretten waar het passierood zich mengt met tinten goud en het gebruik van spiegels een intieme sfeer creëeren. 
Shelter/Protection: Een zee van wit doorspekt met zwart, met op de achtergrond het geluid van water. De ovalen voorwerpen verwijzen naar het ei van de pinguïn, symbool voor het mirakel van het leven.
Curiosity/Surprise: De nieuwsgierigheid te weten wat zich achter het sleutelgat bevindt en de verrassing bij het ontdekken van een fantasiewereld.
Saudade/Melancholy: Het meest Portugese sentiment, van verlangen verbonden met melancholie, in subtiele tinten zwart, roept herinneringen op en nodigt ons uit om te verlangen van wat nog moet komen.
Adventure/Discovery: Afrika is immer verbonden met avontuur. Het palet van groen en kaki, de geur van het hout, en de uitgestrektheid van het landschap nodigen ons uit om een opwindende wereld te ontdekken, waarin mens en dier vrij naast elkaar leven.
Happiness/Fun: Welkom in een wereld waar alles anders is, een wereld van plezier en de illusie van een parallelle werkelijkheid.
Past Times/Nostalgia: Terug in de tijd van zwart-wit foto's, toen de klokken nog tikten en de mannen nog bolhoeden droegen. Het voorheen zonder het nadien, kleur zonder kleur, de vluchtige sensatie van een aanwezigheid die wordt gevoeld maar niet gezien.
Magic/Fantasy: een magische sprookjeswereld die zich verspreidt van de snoepjeskleurige geruite vloer tot de vogels op het behangpapier. Laat u meevoeren naar de herinneringen van de kindertijd en sprookjesverhalen.
Romance/Glamour: Zachtroze, lichtblauw en smetteloos wit, klassieke kandelaars en spiegels en een vrijstaand bad recreëeren de glamour en romantiek van het Franse Hof.

faciliteiten

Gratis parking. Receptie (open tot 23u30). Gratis wifi. Verschillende knusse salons. 
2 buitenzwembaden. Wellness D'Aire met binnenzwembaden, relaxatieruimte, massages
Activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen, ezeltochten, paardrijden, bezoek aan een olijfoliefabriek.

In deze streek van eeuwenoude olijf- en eikenbomen ga je actief mee aan de slag met streekproducten. Je werkt met bioproducten van lokale boeren en ondersteunt duurzaamheid en eerlijke handel. Elke herfst kun je er paddesotelen plukken en de goudadelaar zien overvliegen. In de lente wandel je tussen zeldzame orchideeën en pioenrozen. Je gaat te voet op pad met een lokale gids - heel bijzonder bij maanlicht ! Gssten kunnen ook per gratis fiets op pad, of te paard.

Cooking Emotional biedt een aantal pakketten aan gaande van 3 tot 7 nachten met combinatie van verschillende activiteiten: wandelen, fietsen, paardrijden, koken, wellness met yoga en massage, natuur & traditie (workshop pottenbakken en riet vlechten). Het volledig overzicht zie PDF-bijlage.

eten & Drinken

Honesty Bar met buitenterras en hangmatten. Met zelfbediening; de hoteleigenaars gaan ervan uit dat gasten eerlijk hun consumpties aangeven.
Restaurant Cooking serveert dagverse gerechten met lokale ingrediënten en kruiden uit eigen tuin.

Op aanvraag zijn er kooklessen, waarbij u kan meehelpen bij het bereiden van uw maaltijd en bakken van brood. Degustaties van wijn, kaas en olijfolie. Er zijn regelmatig demonstraties door gastchefs.

prijzen

Prijs op aanvraag.
We bezorgen de best beschikbare prijzen op het ogenblik van aanvraag.

Downloads

Programma's [2.6 MB]