Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Centro > Cooking & Nature - The Nest

Centro - Cooking & Nature - The Nest

familivakanties fietsen zwembad
Terug

Cooking & Nature - The Nest (ex Casa dos Matos) ligt genesteld in de groene vallei van Alvados, omgeven door het imposante kalksteenmassief. Het modern gerestaureerde gebouw is in harmonie met het omliggende dorp en biedt een goede uitvalsbasis om dit prachtige natuurgebied van het Candeeiros Natuurpark te verkennen. Een mooi terras kijkt uit over de tuin en zwembad en biedt prachtige uitzichten over de omliggende kalkheuvels. 
Cooking & Nature is de vervulling van een droom van Rui en zijn echtgenote Rita die ook het Cooking & Nature Emotional Hotel uitbaten op een paar stappen verwijderd.
Het koppel is heel enthousiast over deze streek en zullen u desgewenst overstelpen met informatie over de flora, fauna en geologie. U wordt hier heel hartelijk ontvangen in een ontspannen en huiselijke sfeer. Dit is een plek om volledig tot rust te komen en te proeven van het échte Portugal.

ligging

In het dorpje Álvados in het natuurpark Serras de Aire e Candeeiros, een gebied met grote, spectaculaire spelonken zoals de Grutas de Mira de Aire. Verder zijn er heel wat bezienswaardigheden in de omgeving zoals de kloosters van Batalha en Alcobaça, het bedevaartsoord Fátima, kustplaats Nazaré befaamd bij de surfers.
Op 117 km van de luchthaven van Lissabon.

accommodatie

Het woord NEST roept gevoelens op van warmte, comfort en een veilige haven. Ontdek hoe de fauna van de Serra D'Aire e Candeeiros de inspiratie was voor de kamers.
Keuze uit 8 tweepersoonskamers en 2 appartementen waar de aanraking van natuurlijke en traditionele materialen en de warmte van hout ons dichter bij de natuur brengen.

Appartementen: Ouriço Cacheiro & Gralha de bico Vermelho
6 Dubbel kamers: Lebre (haas), Raposa (vos), Gineta (civetkat), Perdiz (patrijs), Coruja-do-Mato (bosuil), Peneireiro-Comum (torenvalk), Fogo (vuur) & Terra (aarde)

faciliteiten

Zwembad met zonneterras, ligzetels en parasols, badminton, spelletjes.
Lounge met open haard en honesty bar, WiFi, wasdienst, documentatie over de streek.

activiteiten

Thematische weekends met diner en 1 overnachting op zaterdag, ontbijt op zondagmorgen
Thema's o.a.: olijfolie, paddestoelen, traditionele architectuur, geologie, vogels, archeologie,...

Wandeling van 3 uur met koffie op de heuveltop - €6 pp- min; 4 personen
Tochtje met een tradtionele koets met ezel: €5 pp - min. 2 personen
Paragliding: initiatie €50 pp - +/- 20 min.
Fietsen: gratis volgens beschikbaarheid
Yoga: €10 pp - min. 6 personen
Ballontochten: €200 pp - min. 2 personen
Speleologie: €40 pp - min. 4 personen
Klimmen: €40 pp - min 2 personen
Paardrijden: €25 pp 

eten & drinken

Het ontbijt bestaat uit vers gebakken brood, cakes en konfituren, fruitsap, een selectie van vleeswaren en kazen en verse eieren naar keuze bereid. Thee, koffie, chocolademelk of een infusie van aromatische kruiden vullen dit allemaal aan.
Het avondmaal is op verzoek en we kunnen het absoluut aanbevelen. Er wordt voornamelijk gewerkt met verse en biologische producten.

prijzen

Prijs op aanvraag.
We bezorgen de best beschikbare prijzen op het ogenblik van aanvraag.