Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Centro > Casa da Cisterna

Centro - Casa da Cisterna - BB

Terug

Een thuis weg van thuis, dat is wat Ana en Antonio proberen te bewerkstelligen in hun gezellige B&B Casa da Cisterna bovenop een heuveltop in de interessante regio Beira Alta, niet ver van de Dourostreek en de Spaanse grens. Het was onder meer hier dat de Portugezen in de Middeleeuwen het gebied heroverden van de Spanjaarden. Het sympathieke koppel ontvluchtte de drukte in Lissabon en vestigde zich binnen de oude muren van het Castelo Rodrigo, aan de rand van de Côa-vallei, Unesco-werelderfgoed bekend om de rotsgravures en het museum. Ana, gediplomeerd ornitholoog en natuurgids, organiseert begeleide wandelingen.

Onze hartendief in Centro de Portugal.

ligging

In het mooie, ommuurde dorp Castelo Rodrigo, op de grens met de Dourostreek (bekend om de porto) en met Spanje. Op 270 km van Porto en 360 km van Lissabon.  

accommodatie

Er zijn 11 kamers, elk vernoemd naar een vogel: 4 in het hoofdgebouw, 3 in het bijgebouw Casa Mikwéh, ooit een joods badhuis, en 4 in het huis bovenop de heuvel. De gebouwen hebben een living en uitgeruste keuken en kunnen ook in hun geheel gehuurd worden. De kamers werden zorgvuldig en origineel ingericht door Ana. Ze beschikken allemaal over een tv, dvd-speler, wifi, airco, toilet, centrale verwarming en/of haard. Extra bed, wieg, kluis, haardroger en badjassen op aanvraag.

Hoofdgebouw:
Pisco: twinbedden, douche
Rabirruivo: kleinere kamer, dubbel bed, ligbad/douche
Andorinhão: dubbel bed, ligbad/douche, terras
Noitibó (suite): dubbel bed, mezzanine, grotere badkamer met ligbad/douche, salon met sofabed en open haard, tuin
Casa Mikwéh: 
Chapim: dubbel bed, ligbad/douche, zicht op de straat
Melro Azul: kleinere kamer met dubbel bed en douche
Coruja: kleinere kamer met dubbel bed en douche
Uphill House:
Amieiro: dubbel of twinbed, douche
Freixo: dubbel bed, douche
Olmo: dubbel bed of twinbed, bibliotheek in kleine mezzanine, ligbad/douche
Sobreiro Suite: dubbel bed van Hästens, open haard, leeshoek bij het raam, plafondraam om naar de sterren te kijken, ligbad/douche

faciliteiten

Tuin met klein zwembad, ligstoelen en parasols, eetkamer voor het ontbijt, woonkamer met tv, dvd-speler, bibliotheek. 
Ana en Antonio organiseren activiteiten picknicks, bezoek aan de Côa Vallei met Palaeolithische gravures, ezeltochten, jeeptochten (met picknick), begeleide wandeltochten, vogelobservatie, tochtjes op de Douro

eten & drinken

Ontbijtbuffet, diner op aanvraag.

prijzen

Prijs op aanvraag.
We bezorgen de best beschikbare prijzen op het ogenblik van aanvraag.