Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Alto Minho fietstour

Alto Minho fietstour

Terug

Ontdek de wonderen van de Alto Minho, Costa Verde en Porto op deze 7-daagse zelfgeleide fietsvakantie in het noorden van Portugal.

Nadat je het avontuur bent begonnen met een bezoek aan een wijnmakerij in het kuuroord Monção, volg je ecotrails langs de Minho-rivier, de natuurlijke grens met Spanje, met fantastische uitzichten en landschappen, dieren in het wild, evenals vestingsteden met een eeuwenlange geschiedenis.

Vanaf de monding van de Minho rij je langs een groen deel van de Atlantische kust met prachtige stranden, naar de historische stad Viana do Castelo. Volg daarna de Lima-rivier naar de oudste stad van Portugal, Ponte de Lima, waar je meer wijn en lokale producten kunt proeven. Fiets vanuit deze idyllische omgeving naar de dorpen Arcos de Valdevez en Ponta da Barca over ecotrails aan weerszijden van de rivier.

De volgende stop is Barcelos, de thuisbasis van de legendarische haan en een belangrijke stop op het pelgrimspad Camino de Santiago, vooraleer terug te keren naar de kust voor het laatste deel van de reis.

Nog meer prachtige stranden, vissersgemeenschappen, natuurgebieden en interessante stadje maken deel uit van uw laatste fietsdag. Beëindig de tour in de UNESCO-werelderfgoedstad Porto, met een rondleiding door een portwijnkelder met degustatie.

Hoogtepunten
- Monção - spa resort ; Valença - versterkte stad ; Vila Nova de Cerveira - kunststad ; middeleeuws Caminha ; historisch Viana do Castelo ; lieflijk Ponte de Lima ; Arcos de Valdevez ; Barcelos - keramiek ; Vila do Conde - kant en borduurwerk ; Porto - UNESCO Werelderfgoed
- Vinho verde & tapas ; wijnkelders met degustatie ; Douro en portwijn ; lokale gastronomie
- vissersgemeenschappen ; bergen & rivieren ; gevarieerde kustlijn ; landelijke levensstijl

Duur: 8 dagen / 7 nachten
Type: met roadbook
Aantal deelnemers: vanaf 2
Totale afstand: 259 km
Niveau: medium
Regio: Minho 
Periode: 1 maart tot 31 oktober

Dag 1     Transfer van Porto naar Monção
Ontmoet uw privéchauffeur en geniet van de mooie rit naar het kleine stadje Monção in de regio Alto Minho. Na een welkomstbriefing met een van onze teamleden, bezoek je een lokale wijnmakerij en proef je hun Alvarinho-wijnen.
Als u tijd heeft, wilt u misschien het geneeskrachtige water proeven in de spa Termas de Monção of gewoon in uw hotel en omgeving neerstrijken en ontspannen ter voorbereiding op uw fietsavontuur.
Overnachting in een 4*-hotel in Monção

Dag 2     Lineaire route Monção naar Caminha (48,9 km)
Geniet van het uitzicht op het naburige Galicië over de machtige Minho-rivier terwijl je deze volgt tot aan de monding bij Caminha. Er is een overvloed aan vogels en je kan de ingenieuze visplatforms zien in de rivier. Neem de tijd om het vestingstadje Valença en de kunst en architectuur in het mooie stadje Vila Nova de Cerveira te verkennen. Het middeleeuwse centrum van Caminha zit vol met charmes, die u bij aankomst rustig kunt verkennen, aangezien dit uw uitvalsbasis is voor de nacht. Overnachting in een 4*-hotel in Caminha.

Dag 3      Caminha naar Ponte de Lima lineaire route (57 km)
De Portugese Costa Verde (Groene Kust) staat bekend om zijn ongerepte stranden, omgeven door duinen, bossen en af en toe een vissersdorpje.
Geniet van de kustlijn tijdens het eerste deel van de tocht van vandaag en breng tijd door met het verkennen van het historische centrum van Viana do Castelo, beroemd om hartvormige filigraanjuwelen en kleurrijk borduurwerk, voordat u landinwaarts gaat.
Volg de zuidelijke oever van de Lima-rivier, door bossen en landbouwgrond, om Ponte de Lima te bereiken, een prachtige stad die veel te bieden heeft.
Overnachting in een 3*-hotel in Ponte de Lima

Dag 4     Circulaire route Ponte de Lima en Arcos de Valdevez (42,2 km)
Gebruik de rivieren de Lima en de Vez als gids en volg de ecotrail stroomopwaarts door het prachtige landschap naar het dorp Ponte da Barca, naar verluidt de geboorteplaats van de navigator Ferdinand Magellan.
Ponte da Barca ligt op de linkeroever van de Lima-rivier. Het dankt zijn naam aan het schip (barca) dat de rivier overstak tot het einde van de 15e eeuw toen de brug werd gebouwd.
Vanaf hier ga je naar Arcos de Valdevez, een ander mooi stadje aan de rivier met een indrukwekkende brug en heerlijke lokale taarten genaamd charutos. Als het rivierstrand in gebruik is, kunt u gaan zwemmen of gewoon de stad verkennen.
De terugreis naar Ponte de Lima volgt de tegenoverliggende oevers van de rivieren de Vez en de Lima en passeert meer landelijke wonderen.
Wanneer je terugkomt in Ponte de Lima, via prachtige natuurpaden, zullen een gekoelde vinho verde (regionale wijn) en Portugese tapas op je wachten in een typische tasca.
Overnachting in een 3*-hotel in Ponte de Lima

Dag 5     Lineaire route Ponte de Lima naar Barcelos (34,4 km)
Wees niet verbaasd als je veel mensen ziet wandelen op de route van vandaag - je volgt vandaag delen van het pelgrimspad Camino de Santiago, zij het in tegenovergestelde richting.
Deze etappe brengt je in kleine dorpjes met hun lokale landbouwtradities en wijngaarden. Het biedt ook een fantastisch uitzicht op de nabijgelegen bergketens. 
Overnachting ni een 3*-hotel in Barcelos

Dag 6     Lineaire route Barcelos naar Vila do Conde (46,3 km)
Baan je een weg door nog meer mooie landschappen terwijl je weer terugkeert naar de oceaan aan de monding van de Cávado-rivier.
Volg daarna de kust naar het zuiden naar de zandstranden en de stad Vila do Conde aan de rivier, die beroemd is om het kantklossen, geborduurde "zakdoeken van de liefde" en zijn maritieme geschiedenis.
Overnachting in een 3*-hotel in Vila do Conde

Dag 7     Lineaire route van Vila do Conde naar Porto (35,9 km)
Kijk uit voor meer vogels terwijl je het natuurreservaat ten zuiden van Vila do Conde doorkruist. De kustlijn is gevarieerd en mooi, met windmolens op sommige stranden. Stop bij het kleurrijke vissersdorpje Angeiras om de gemeenschap aan het werk te zien voordat je langs de haven van Matosinhos en langs de Douro-rivier naar het stadscentrum van Porto rijdt.
Nadat je je hebt opgefrist, is het tijd om meer te weten te komen over de beroemde portwijn in een van de meest prestigieuze portwijnlodges in Vila Nova de Gaia. Met een proeverij natuurlijk!
Er zijn tal van andere bezienswaardigheden in Porto, waaronder Lello Bookstore en het Stock Exchange Palace.
Overnachting in een 3*-hotel in Porto

Dag 8     Vertrek
Hier eindigt de reis.
Transfer naar de luchthaven van Porto (optioneel) of eventuele verlenging.

prijzen 2024

Alto Minho fietstour

PT-CCRS7-PG

01.03.24

30.04.24

01.05.24

30.06.24

01.07.24

31.08.24

01.09.24

30.09.24

01.10.24

31.10.24

prijs pp in dubbel 1.210,- 1.275,- 1.325,- 1.275,- 1.210,-
toeslag single 400,- 455,- 505,00 455,00 400,-
toeslag e-bike TREK 225        

Prijzen zijn per persoon

Inbegrepen
- 7 overnachtingen in kamer en ontbijt
- 6 dagen fietshuur 
(MTB TREK Marlin 6 with 29” wielen + fietsmand + helm)
- Privé transfer van de luchthaven van Porto naar Monção
- Bezoek aan een wijnlandgoed met degustatie (Monção - dag 1)
Tapas en vinho verde in Ponte de Lima (dag 4)
Portwijnkelder met degustatie (dag 7)
- Transfer van de bagage tussen de accommodaties

- Gedetailleerde routebeschrijvingen
- App voor de smartphone met informatie over de routes
- Persoonlijke welkomstbriefing
24-uur noodcontactnummer (engelssprekend)

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Lunches en avondmalen
- Annulering- en reisverzekering

- Verblijfstaksen waar van toepassing
- Fooien en persoonlijke uitgaven

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?

- Extra nachten in Porto ?
- Upgrade naar 4*, 5*-hotels of Paradores?
- Privétransfer van het hotel in Porto naar de luchthaven van Porto?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel.