Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Fietsen langs de Atlantische Kust

Fietsen langs de Atlantische Kust

Terug

Verken de wonderen van de Atlantische kust, de Lima-vallei en de lagunes van Ria de Aveiro tijdens deze gemakkelijke 1-weekse zelfgeleide fietsvakantie in Portugal. Je start dit ontspannen avontuur op twee wielen  in het fascinerende stadje Viana do Castelo in het noorden van Portugal en je fietst langs de rivier de Lima naar de oudste en misschien wel de mooiste stad van Portugal. Vanaf Ponte de Lima keert u via een ecotrail terug naar de monding van de Lima.
Maak kennis met lokale tradities en levenswijzen terwijl je zowel landelijke als meer stedelijke gebieden verkent terwijl je op pad gaat over een mix van onverharde wegen, rustige wegen, promenades en fietspaden. Ontdek hoe de kustlijn afwisselt tussen rots- en zandstranden tussen Viana do Castelo en Ovar, en hoe het landschap een glorieuze lappendeken is van velden, bossen en heuvels. Zodra u dichter bij Aveiro komt, begint de onderdompeling in de natuurlijke wonderen van de lagunes en wetlands van Ria de Aveiro. Deze waterwegen zitten boordevol vogels en waterdieren, dus kijk uit voor flamingo's en kleurrijke vissersboten.

Hoogtepunten
- Middeleeuwse dorpen en steden
- pad langs de rivier de Lima

- typische dorpjes en vissersgemeenschappen
prachtige kustlijn en platteland
- UNESCO-werelderfgoed Porto
lokale ambachten en levensstijlen 
- vogels kijken en onderdompeling in de natuur
- Ria de Aveiro-lagunes en wetlands en moliceiro-boten
- Vista Alegre porseleinmuseum en fabrieksdorp, overvloedige visgerechten.

Duur: 8 dagen / 7 nachten
Type: met roadbook
Aantal deelnemers: vanaf 2
Totale afstand: 312,3 km
Niveau: medium
Regio: Minho & Atlantische kust
Periode: 1 maart tot 31 oktober
________________________________________________________________________________

Dag 1     Aankomst in Porto
Aankomst in Viana do Castelo (transfer van de luchthaven van Porto is optioneel) en overhandiging van de fietsen.
Geniet van de vele fascinerende bezienswaardigheden van Viana do Castelo, waaronder het Gil Eannes hospitaalschip, het kostuummuseum waar je meer te weten kunt komen over de traditionele kleding die lokale vrouwen dragen, de Santa Luzia-basiliek die uitkijkt over de stad, de kust en de nabijgelegen bergen, en de middeleeuwse architectuur in en rond Praça da República.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 2     Viana do Castelo en rondweg Ponte de Lima (54,9 km)
Het zou zonde zijn om dit prachtige deel van de Minho-streek van Portugal te verlaten zonder een bezoek te brengen aan Ponte de Lima, misschien wel de mooiste stad van het land.
Vanuit Viana fiets je langs elke oever van de rivier de Lima, door bossen en platteland, met tijd om te genieten van de charmes van Ponte de Lima. Deze omvatten de Romeinse brug, de middeleeuwse toren, de gotische kerk, het Terceiros Museum en, afhankelijk van de tijd van het jaar, het International Gardens Festival. Of kijk gewoon hoe de wereld voorbijgaat vanaf een terras of restaurant terwijl je geniet van de lokale keuken.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 3     Lineaire route Viana do Castelo naar Vila do Conde (57,6 km)
Vandaag reist u naar het zuiden, slingerend tussen prachtige stranden en groene landschappen, inclusief natuurreservaten zoals die van Esposende. Terwijl je kleine dorpjes doorkruist, zie je lokale mensen hun kleine gewassen verzorgen en vissers aan het werk, meestal hun netten en aas voorbereidend voor de volgende vangst. Ook op het strand zie je windmolens!
Als je Vila do Conde binnenkomt, bewonder dan het replica 15e-eeuwse schip dat ooit van daaruit vertrok op ontdekkingsreizen. Naast een indrukwekkende maritieme geschiedenis is de stad beroemd om zijn kloskant en borduurwerk - u kunt meer leren in het plaatselijke Kloskantmuseum en ambachtsvrouwen aan het werk zien.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 4     Lineaire route van Vila do Conde naar Porto (34,8 km)
Geniet van het gevarieerde kustlandschap terwijl je op weg bent naar de stad Porto. Kort na het verlaten van Vila do Conde doorkruis je een ander natuurreservaat, dus kijk uit voor vogels. Bekijk de kleurrijke boten en de kleine vissersgemeenschap in Angeiras, een schril contrast met de drukke haven van Matosinhos.
Volg de rivier de Douro vanaf de monding tot in het hart van het stadscentrum van Porto, waar de route van vandaag eindigt.
Haal het meeste uit uw tijd in deze prachtige stad door een bezoek te brengen aan een portwijnkelders of een van de vele unieke monumenten, zoals de Clérigos-toren of de boekhandel Lello. Of ontspan gewoon met een drankje met uitzicht op de rivier in de wijk Ribeira.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 5     Lineaire route Porto naar Ovar (47,7 km)
Vandaag steek je de machtige Douro over en keer je terug naar de Atlantische Oceaan om verder naar het zuiden te fietsen langs de kust en door kustplaatsen en -dorpen, waaronder Miramar, waar een kapel op het strand staat. Voordat je Furadouro, het laatste van deze dorpen, bereikt, kan je genieten van de schaduw en de verfrissende geur terwijl je door een uitgestrekt dennenbos fietst.
Beëindig het pad in het kleine stadje Ovar, waar je de beroemde Pão de Ló kunt proberen, een  zacht biscuitgebak waar Portugezen kilometers voor zouden rijden. Deze stad staat ook bekend om zijn kleurrijke tegels, die de meeste gebouwen in het historische centrum bedekken, waardoor het een openlucht tegelmuseum is.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 6     Lineaire route van Ovar naar Aveiro (62,1 km)
Op weg naar Aveiro verken je de uitgestrekte blauwe wateren van de lagunes van Ria de Aveiro. Er zijn veel kleine kades omzoomd met felgekleurde vissersboten van verschillende vormen en maten, evenals kleine scheepswerven waar je bouw- of onderhoudswerkzaamheden kunt aantreffen.
Op het strand van Cais do Bico vind je een monument voor de Moliceiro, een traditionele boot die ooit werd gebruikt om zeewier over de waterwegen te vervoeren voor gebruik als meststof in de omliggende landbouwgronden.
Eindig de dag in de stad Aveiro, waar de Moliceiros nu worden gebruikt om toeristen langs de grachten te vervoeren en misschien wil je er ook een tochtje mee maken. Deze aantrekkelijke stad staat ook vol met art nouveau-gebouwen en voetpaden met patronen, dus maak een wandeling door het historische centrum als je eenmaal opgefrist bent.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 7     Circulaire route Aveiro en Costa Nova (55,2 km)
Keer terug naar de kust voor het eerste deel van de route van vandaag, waarbij je enkele zoutpannen passeert als je Aveiro verlaat. Je passeert het Barra Fort en de vuurtoren en ziet de pittoreske gestreepte huizen in Costa Nova.
Er zijn tal van waadvogels in de lagune van Aveiro, tussen hier en de stad Vagos, waar je langs loopt op weg naar het Vista Alegre Museum. Dit fascinerende museum is gehuisvest in de originele porseleinfabriek en geeft uitleg over de geschiedenis van porselein in Portugal, evenals het verhaal van Vista Alegre en het dorp dat het ontwikkelde om de fabrieksarbeiders te ondersteunen.
Ga vanaf hier terug naar de stad Aveiro voor je laatste nacht. Als je nieuwsgierig bent naar zoutproductie, kun je meer te weten komen in het Troncalhada Marine Eco Museum.
Overnachting in een 4* hotel

Dag 8     Vertrek
Na het ontbijt eindigt de reis.
Transfer naar de luchthaven van Porto of Lissabon is optioneel.

prijzen 2024

Camino de Santiago - Centrale Route

PT-CCRS7-PG

01.03.24

30.04.24

01.05.24

30.06.24

01.07.24

31.08.24

01.09.24

30.09.24

01.10.24

31.10.24

prijs pp in dubbel 1.118,- 1.170,- 1.323,- 1.170,- 1.118,-
toeslag single 462,- 492,- 595,00 492,00 462,-
toeslag e-bike 225,-        

Inbegrepen
- 7 overnachtingen met ontbijt in hotels van vermelde categorie
- Transfer van de bagage tussen de hotels (1 stuk per persoon - max. 15kg/zak)
- 6 dagen fietshuur - 
MTB TREK Marlin 6 with 29” banden + fietsmand + helm
- Welkomstbriefing
- 24/7 noodnummer voor hulp in geval van nood 
(Engelstalig)
- App voor de smartphone met informatie over de trails

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Aankomst- en vertrektransfers (prijs op aanvraag)

- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Lunches en avondmalen
- Annulerings- en reisverzekering
- Verblijfstaksen waar van toepassing

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?

- Extra nachten in Porto, Aveira of Lissabon ?
- Liever een ander hotel?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel.