Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Monte Gordo - Oost-Algarve en Zuid-Spanje

Monte Gordo - Oost-Algarve en Zuid-Spanje

Terug

Deze fietsvakantie is als een feestmaal voor je zintuigen terwijl je de adembenemende landschappen van Oost-Algarve ervaart. Landinwaarts kun je kilometerslang door betoverende valleien dwalen, vogelgezang horen, weinig mensen zien en rust vinden.
In de kuststrook wordt de oceaan getemd door de zandeilanden, zoutpannen en azuurblauwe lagunes van het natuurpark Ria Formosa, waar flamingo's en watervogels in overvloed aanwezig zijn.

Een week vol plezier en avontuur, met zowel verharde fietspaden als rustige steegjes. Er is een mix van vlak en licht golvend terrein, geschikt voor iedereen.
Je verblijft in Monte Gordo, een populaire badplaats gelegen aan een van de mooiste stranden van Portugal, die zich kilometers lang in beide richtingen uitstrekt met fijn zand en helder kristalhelder water. De stad heeft uitstekende toeristische voorzieningen, waaronder geweldige bars en cafés en vele gevarieerde restaurants.
Ons programma omvat 6 prachtige ritten door het natuurpark Ria Formosa, het natuurreservaat van Castro Marim, door de Marismas van Isla Cristina en door het weelderige binnenland van de Algarve.

Hoogtepunten
- Kustgebied Oost-Algarve: natuurpark Ria Formosa, natuurreservaat Castro Marim, Cacela-Velha
- Rustige binnenwegen
- Spanje: Marismas van Isla Cristina en Ayamonte
- Charmante historische stadjes Tavira en Vila Real Sto António
- Typische vissersdorpjes en levenswijzen
- Een fantastische route ontworpen door lokale reisleiders
- De geweldige Portugese gastronomie, met als hoogtepunt de vis en zeevruchten, en de wijnen

Bevat alle informatie en diensten die u nodig heeft, van gedetailleerde routenotities tot fietsverhuur en een 24-uurshotline

Dag 1 - Aankomst Faro
Bij aankomst transfer naar Monte Gordo

Dag 2 - Algarve / Santa Rita
Vandaag fiets je langs rustige straatjes die zich door het groene landschap slingeren.
De route brengt je naar het typische dorp van Santa Rita waar je een pauze kan nemen in een lokaal café.
Daarna rij je verder langs pittoreske en rustige asfaltwegen om te eindigen in het mooie Tavira. De route brengt je rechtstreeks naar het treinstation, maar het is zeker de moeite waard om de stad even te verkennen.
In Tavira neem je met de fiets de trein terug naar Monte Gordo.

Dag 3 - Spanje / Ayamonte en Isla Cristina
Fiets over het aangewezen fietspad naar Vila Real S. Antonio, waar de rivier Guadiana uitmondt in de zee. Je neemt je fietsen mee op de veerboot naar de Spaanse stad Ayamonte.
Vervolgens fietst u naar het oosten door de zoutpannen van Ayamonte, die al eeuwenlang zout en schaaldieren produceren en nu een toevluchtsoord zijn voor vogels.
Je maakt een rondreis door het bruisende stadje Isla Cristina voordat je terugkeert naar Ayamonte en terugvaart naar Portugal.
Een groot deel van de route gaat over aangewezen fietspaden.

Dag 4 - Tavira / Ecovia
Een charmante route, langs de kust en de Ria Formosa langs de kust-ecovia. Onderweg bezoekt u het typische kustplaatsje Cacela Velha met zijn Moorse architectuur. Je passeert Cabanas, met tal van cafés langs de aantrekkelijke waterkant.
Eindig opnieuw in Tavira, een van de meest ongerepte steden in de Algarve. Er is tijd om rond te wandelen en te genieten van deze prachtige stad.
De route brengt u naar het treinstation waar u samen met de fiets de trein neemt naar Monte Gordo.

Dag 5 - Spanje / Ayamonte en Isla Canela
Fiets door dennenbossen over rustige, goed verharde paden naar Vila Real S. António, waar de rivier de Guadiana uitmondt in de zee. Je fiets neem je mee op de veerboot naar de Spaanse stad Ayamonte. Vervolgens fietst u zuidwaarts naar het resortgebied Isla Canela en Isla Del Moral, een meer lokaal vissersdorpje.
Je keert dan terug naar Ayamonte en met de veerboot terug naar Portugal.

Dag 6 - Algarve / Castro Marim Natuurreservaat
Een lokaal circuit rond het plaatselijke natuurreservaat, waarbij u het hoofdkantoor bezoekt en informatie krijgt over de oevers van de rivier de Guadiana en de zoutpannen van Castro Marim waar een overvloed aan vogels hun thuis heeft gevonden.
Bezoek ook het aantrekkelijke en historische stadje Castro Marim, gedomineerd door zijn oude kasteel en recentere vestingwerken die de rivier bewaken en een geweldig uitzicht bieden over het omliggende platteland.

Dag 7 - Algarve / Ribeira Seca
Een circuit door de groene heuvels in het binnenland, door kleine, slaperige gehuchten, allemaal langs goede en rustige asfaltwegen. Een kijkje in het landelijke landschap van de Algarve wordt door de meeste bezoekers zelden gezien.

Dag 8 - Vertrek
Transfer naar de luchthaven van Faro