Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Porto naar Lissabon

Porto naar Lissabon

Terug

Deze tour langs vlakke wegen is een de makkelijkste fietstour van Portugal. Met wegen langs de zee krijg je de gelegenheid om te genieten van de prachtige stranden van de westkust met een koffiepauze op een terrasje van een strandbar of smullen van vers gegrilde vis. 
Prachtige fietspaden, beschermde natuurgebieden, het pijnboombos van Leiria, het klooster van Alcobaça (Werelderfgoed) zijn slechts enkele van de hoogtepunten waarbij met eindigt in stijl al fietsend door de stadspoorten van het middeleeuwse Óbidos!

Dag 1 - Porto
Deze heuvelachtige stad biedt een waaier aan stijlen en fascinerende periodes uit de geschiedenis. De regio werd al bewoond in de 4de eeuw, toen de Romeinen het nog ‘Portus Calle’ noemden. Het historische centrum, het Ribeira-district, is Unesco-werelderfgoed en een goed startpunt om de stad te verkennen. Niet te missen zijn de portwijnkelders in de Ribeira de Gaia.
Overnachting in een 3*-hotel in Porto 

Dag 2 - Porto - Espinho - Ovar - Furadouro
(afstand 51 km) 

Vandaag fiets je langs de Dourorivier tot aan de monding. Vervolgens ga je verder naar het zuiden langs de kust, over fietspaden langs prachtige zandstranden. Tijdens deze rit kom je tal van plaatsen tegen waar je jezelf kan trakteren op een traditionele Portugese maaltijd of gewoon om een drankje te nuttigen terwijl je uitkijkt op de Atlantische Oceaan. In Espinho, een kosmopolitisch vakantieoord, kan je verder rijden tot Furadouro langs een fietspad van 21km.
Overnachting in Furadouro of Ovar

Dag 3 - Ovar - Barra - Praia de Mira
(afstand 65 km) 

De tocht van vandaag neemt je mee langs de lagune van Aveiro. Deze lagune is het resultaat van de terugtrekking van de oceaan in de 16de eeuw. Stroken land omsluiten er het zeewater. De lagune strekt zich uit parallel aan de Atlantische Oceaan over een lengte van 47 km en een breedte van 11 km. Het is een van de belangrijkste en mooiste hydrografische landschappen van Portugal. Op het strand van San Jacinto neem je de ferry naar Barra, aan de zuidkant van de lagune. Daarna ga je langs de Ria de Aveiro naar het fietspad dat je tot aan het hotel in Praia de Mira brengt. Op het strand van Mira staan traditionele strandtentjes heel dikwijls in felle gestreepte kleurtjes. Praia de Mira met de duinen en Atlantische Oceaan aan de ene kant en de kleine vredige lagune van Barrinha de Mira aan de andere kant, een vissersdorpje wat zich aan het ontplooien is als vakantieresort. De vissersbootjes worden nog steeds door ossen op het strand getrokken.
Overnachting in Praia de Mira

Dag 4 - Praia de Mira – Figueira da Foz
(afstand 55 km)
Alvorens de kust te verlaten is er tijd om een bezoekje te brengen aan het Ethnografisch Museum van Mira, ondergebracht in een originele, traditionele schuur waar men de geschiedenis van de visindustrie door de eeuwen heen kan zien. De rit van vandaag brengt je naar Figueira da Foz die haar naam ontleende van de ligging aan de monding (foz_ van de Mondego-rivier en die zich heeft ontwikkelt tot een van de belangrijkste strandresorts in het centrum van Portugal.
Je fietst langs verschillende duinformaties bedekt met dennenbossen, langs de Atlantische Oceaan tot de Serra da Boa Viagem om te genieten van het panoramisch uitzicht vanaf de Miradouro da Vela over de stad en de zoutpannen van de Mondego-rivier en bij helder weer ook de Berlengas-eilanden kan zien. Daarna gaat de tocht verder naar de vuurtoren van Cabo Mondego.
Overnachting in Figueira da Foz.

Dag 5 - Figueira da Foz - São Pedro de Moel
(afstand 65 km) 
De tocht van vandaag start met het oversteken van de brug over de Mondego-rivier en je rijdt tot Carriço waar je een fietspad neemt die je door het pijnboombos van Pinhal de Leiria leidt. Dit bos werd in de 14de eeuw aangelegd door koning D. Dinis om de scheepsbouwindustrie te voorzien van hout.
Je peddelt langs stranden zoals Praia do Pedrogão, da Praia da Vieira en Praia de São Pedro de Moel die als oases lijken in dit landschap. São Pedro de Moel heeft een groot strand en is beschermd tegen de wind waardoor het ideaal is voor watersporten zoals surfen, windsurfen en duiken.
Overnachting in São Pedro de Moel

Dag 6 - São Pedro de Moel - Foz do Arelho
(afstand 55 km)
Je laat São Pedro de Moel achter je en komt aan in Nazaré, een traditioneel en bekend vissersdorp. Het is hier dat men de hoogste golven vindt in Praia do Norte (Nazaré Cannon). Het is ook de plaats waar de bekende surfer Garret McNamara in 2013 het wereldrecord heeft gebroken door een golf van 30m te berijden. De laatste stop is Foz do Arelho, waar de lagune van Óbidos samenvloeit met de Atlantische Oceean en men de keuze heeft uit 2 totaal verschillende types strand.
Overnachting in Foz do Arelho

Dag 7 - Foz do Arelho – Óbidos
(afstand 15 km)
Tijdens de laatste rit van de tour laat je de Atlantische Oceaan achter je en rij je landinwaarts langs de prachtige lagune. De laatste stop is het lieflijke stadje Óbidos met zijn witgekalkte huisjes versierd met bougainvillea's en kamperfoelie. Óbidos is een van de beste voorbeelden van een Portugese middeleeuwse vesting.
Overnachting in Óbidos.

Dag 8 - Vertrek 

Op eigen initiatief per trein of bus naar Lissabon. Een private transfer kan worden geregeld mits toeslag.

Porto naar Lissabon met Roadboek

PT-CACPL7C-AZ

01.01.24

31.05.24

01.06.24

15.10.24

16.10.24

30.12.24

Dbl/Twin 985,00 1.155,00 985,00

Prijzen zijn per persoon 
Aanvang van het programma is standaard op maandag, dinsdag en vrijdag

Inbegrepen
- 7 overnachtingen op basis van dubbel kamer en ontbijt  ( 3* of gelijkwaardig )
- Briefing met een vertegenwoordiger
- Transport van de bagage tussen de hotels (1 stuk per persoon - max. 15 kg per tas)
- Huur hybridefiets
- Fietstas (1 per kamer)
- Mappen en documentatie
- GPS tracks (met de app "Ride with GPS) - smartphone is noodzakelijk
- Persoonlijke ongevallenverzekering tijdens de tour
- Noodnummer 24u/24u assistentie  

Niet inbegrepen
- Vluchten - we zoeken voor u het best beschikbare tarief
- Ferry overtocht in São Jacinto
- Verblijfstaksen 
- Toeslag e-bike: €200
- Huur fietshelm: €21
- Huur gel pad voor het zadel: €12,50
- GPS toestel (huur): €51
- Luchthaventransfers (prijs op verzoek)
- Niet vermelde diensten en persoonljke uitgaven
- Maaltijden
- Annulatie – en reisverzekering