Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Camino de Santiago - Kustroute

Camino de Santiago - Kustroute

Terug

Geniet van een onvergetelijke tocht langs de kustroute van de Camino. Je passeert een serie zandstranden, dorpen en tuinen tussen de historische stad Porto en de rustige badplaats Esposende via Vila do Conde. Rij het binnenland in en volg rustige landwegen naar Caminha, die door de kleine, aantrekkelijke stad Viana do Castelo lopen.

Een korte maar mooie tocht met een veerboot brengt u over de Minho-rivier naar het vissersdorpje A Guarda in Spanje. Een mooie strook ruige kustlijn en een kleine berg brengen je naar Baiona, een charmante badplaats met tonnen geschiedenis en tapasbars. Dan gaat het verder langs een typische landelijke omgeving naar de stad Vigo. Rij door naar Redondela, waar de kustroute en de centrale route van de Camino samensmelten, met uitzicht op de Vigo-rivier.

Stop om te proeven van de oesters in Arcade voordat je oude stenen paden oprijdt die je door bossen en dorpen naar de stad Pontevedra brengen, een stad vol intrigerende pleinen en gebouwen. De volgende stad van belang is het kuuroord Caldas de Reis, waar je de temperatuur van het thermale water kan testen. Lieflijk Padrón is waar volgens de overlevering de heilige Jakobus was begraven. Probeer zeker ook de beroemde groene pepertjes van Padrón op je eindbestemming Santiago de Compostela. 

Deze fascinerende fietstocht is niet geschikt voor beginners. Om er het beste uit te halen, is een basiskennis vereist van hoe een fiets te onderhouden en bedreven zijn in het berijden van ruige en oneffen terrein. 

Duur: 9 dagen / 8 nachten / 7 fietsdagen
Type: zelf begeleid
Aantal deelnemers: min 2
Niveau: middelmatig 
Totale fietsafstand: 259km
Regio: Minho en Galicië
Periode: van 1 maart tot 31 oktober 2022

 

Dag 1     Aankomst 
Verwelkoming in het hotel en briefing van het programma met overhandiging van alle nodige documentatie.
Overnachting in een 3* hotel

Dag 2     Porto ⇒ Vila do Conde (35 km)

Houten promenades en voetpaden leiden je langs de kustlijn via een reeks brede zandstranden, natuurgebieden en vissersdorpjes naar de historische kustplaats Vila do Conde. Overnachting in een 3* hotel

Dag 3     Vila do Conde ⇒ Viana do Castelo (49 km) 
Rij verder door residentiële wijken naar de kustplaats Povoa de Varzim en verder langs de kust en stranden om dan landinwaarts te trekken langs landbouwgebied, bossen en dorpjes naar Fão. Steek de Cávaso-rivier over om uiteindelijk de rustige badplaats Esposende te bereiken. Een groot deel van de dag fiets je door het platteland langs een serie dorpjes en stukken bos met rivieren en uitzicht op de bergen. De toegangsweg naar Viana do Castelo leid je naar de ijzeren brug over de Lima-rivier vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de vallei en de riviermonding. Neem wat tijd om te genieten van deze kleine historische stad. Overnachting in een 3* hotel

Dag 4     Viana do Castelo ⇒ Oia (46 km)
Begin de dag in de richting van de kustplaats van Vila Praia de Âncora, verder over een beboste heuvel en een fietspad langs de kust naar Moledo en verder landinwaarts naar het mooie stadje Caminha. Hier neem je een korte tocht per veerboot over de Minho-rivier die de natuurlijke grens vormt met Spanje. Fiets door het vissersdorp A Guarda en volg de weg langs schilderachtige kustpaden, bospaden en asfaltwegen. Maak een pauze om het 12de-eeuwse klooster te bezoeken in het kleine maar aantrekkelijk dorpje Oia. Overnachting in een 3* hotel 

Dag 5     Oia ⇒ Vigo (43 km) 
De reis gaat verder langs de kust met kleine velden, af en toe wat huizen en dorpen voordat je een kleine berg oversteekt om de mooie badplaats Baiona te bereiken. Als je Baiona achter je laat, kom je in een landelijke omgeving met afwisselend dorpen en af en toe beboste gebieden. Na een kort stukje op een drukke weg fiets je door nog een aantal dorpen terwijl de stad Vigo geleidelijk aan in het zicht komt.  Overnachting in een 3* hotel

Dag 6     Vigo ⇒ Pontevedra (34 km)
Fiets door de straten van Vigo richting noordoosten om zo het stedelijke gebied achter je te laten. Volg de Vigo-riviermonding met de drijvende mosselkwekerijen, de Cíes-eilanden en het uitzicht op de stad en de haven terwijl u tussen dorpen en door een bos rijdt. De steile afdaling brengt je naar de stad Redondela waar de kustroute samenkomt met de centrale route van de Camino. Pauzeer om te proeven van sappige oesters in het rivierstadje Arcade en volg dan een oud stenen pad omhoog naar het bos.
Je komt snel in Pontevedra met sfeervolle pleinen met middeleeuwse architectuur waar je kan genieten van een biertje of een glaasje wijn met wat tapas.
Overnachting in een 3* hotel 

Dag 7     Pontevedra ⇒ Padrón (41 km)
De tocht naar Padrón is relatief heuvelvrij en je zult de dag doorbrengen omringd door aangenaam platteland. Baad je voeten in de warmwaterbron in het centrum van Caldas de Reis en klim dan geleidelijk door een reeks gehuchten en een heerlijk stukje bos. Neem de tijd om het middeleeuwse Padrón te verkennen en ontdek de intense band met de heilige Jakobus en proef er van de smakelijke groene Padrón-pepertjes.
Overnachting in een 3* hotel

Dag 8     Padrón ⇒ Santiago (25 km) 
De laatste fase van de reis voert je door een reeks Galicische gehuchten met traditionele huisjes en schuren en het imposante heiligdom van Nossa Señora da Escravitute. Geniet van het bospad en trek naar Milladoiro voor je eerste glimp van Santiago en de torens van de kathedraal. Daal af naar de vallei om de Sar-rivier over te steken met daarna een laatste klim naar het stadscentrum waar de middeleeuwse straten je naar de kathedraal leiden - het eindpunt van deze tocht.
Overnachting in een 3* hotel

Dag 9     Vertrek 
Na het ontbijt is het tijd om zich voor te bereiden voor het vertrek en is er misschien nog wat tijd om de oude stad van Santiago de Compostela te verkennen - of misschien wel een of meerdere dagen verlenging.

prijzen 2022

Camino de Santiago - Kustroute

3* hotels

01.03.22

31.05.22

01.06.22

30.06.22

01.07.22

31.08.22

01.09.22

30.09.22

01.10.22

31.10.22

Dubbel 950 965 1.005 995 950
toeslag single 295 330 370 330 295

Prijzen per persoon

Inbegrepen
- 8 overnachtingen met ontbijt in hotels van vermelde categorie
- Transfer van de bagage tussen de hotels (1 stuk per persoon - max. 15kg/zak)
- 7 dagen fietshuur - fiets met 27 versnellingen, schijfremmen, fietstas
- 24/7 hulp in geval van nood
- Pelgrimskit: paspoort en schelp
- Roadboek van de Camino met tips en praktische informatie (Engelstalig)

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Aankomst- en vertrektransfer (prijs op aanvraag)
- Verblijfstaksen in de hotels - waar van toepassing
- Maaltijden (waar niet als inbegrepen vermeld)
- Optionele bijkomende tours of activiteiten
- Upgrade e-bike: €255
- Fooien en persoonlijke uitgaven

Extra uitrusting
- reistas voor het stuur: €5/dag
- gel pad voor het zadel: €2/dag
- GPS voorgeprogrammeerd: €5/dag
- Helm (nieuw - aanschaf): €30

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?
- Extra nachten in Porto of Santiago ?
- Upgrade naar 4*, 5*-hotels of Paradores?
- Kortere versie met start in Valença do Minho (de laatste 100 km)?
- Privétransfer van de luchthaven van Porto naar het hotel?
- Privétransfer van Santiago naar de luchthaven van vertrek?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel.