Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Atlantische Kust voor foodies

Atlantische Kust voor foodies

Terug

Goudkleurige stranden en charmante vissersdorpjes

Deze fietsroute langs de Atlantische kust biedt iedere dag een heerlijke, licht ziltige lucht om in te fietsen. Als je vanaf de kustregio in Galicië naar het Zuiden fietst, word je gegrepen door het voortdurend veranderende landschap. Het is een oppepper zowel voor lichaam als geest. Je proeft er het beste uit het Galicisch en Portugese aanbod in visgerechten. Je stuit op hedendaagse pelgrims op de Camino de Santiago terwijl je enkele kilometers samen aflegt. Je ontmoet de lokale vissers en hun gezin en wordt hartelijk verwelkomd terwijl je unieke ervaringen en gebruiken uitwisselt. Geniet van het zalige nietsdoen en wandel langs de viskraampjes. Je zal verbaasd zijn door hun vakmanschap.
Wie Porto bezoekt, ontdekt één van de mooiste steden uit Europa. Het is geen wonder dat de stad tot het Unesco Wereld Erfgoed behoort. Leer meer over de Portugese wijn. De drank heeft een culinaire dimensie die niet te onderschatten valt. Proef, ruik, ontmoet en baad in de zon terwijl je gezapig langs de uitzonderlijk mooie stranden fietst. Het is hier waar al je dromen uitkomen. Na een lange dag fietsen is er alleen nog de nacht die je het beste uit de omgeving biedt.

Hoogtepunten

  • Twee landen – Portugal & Spanje - in één vakantie
  • Fietsen op een ontspannen manier door het Noorden van Portugal en Galicië (Spanje)
  • Kustaccommodatie, sommige met zeezicht
  • Goudkleurige stranden, zee, platteland en bossen allemaal in één vakantie
  • Een rit door het beschermde natuurreservaat Park das Dunas de São Jacinto
  • Fietstochten langs oude vissersdorpjes waar de tijd even is blijven stilstaan en waar je het oude vakmanschap van vissen kan ontdekken
  • Dagelijkse visvangst uit de Atlantische zee
  • Porto, bekend vanwege zijn wijn en attractieve stad (Unesco Wereld Erfgoed). Verkozen tot beste Europese bestemming in 2012 en 2014
  • Steden die bol staan van Romaanse, Barok en Neoklassieke architectuur
  • Traditionele zoutpannen langs de kust

Dag 1 – Baiona
Onthaal op de luchthaven van Porto (Portugal) met transfer naar het charmante havenstadje Baiona (Galicië, Spanje). Foodies kunnen hier hun hart ophalen met de vele typische visgerechten. Ook een wandeling door de haven of een bezoek aan het Monterreal Fort en zijn beroemde Principe Toren zijn een streling voor het oog en kunnen dus niet ontbreken.
Overnachting in Hotel Bahía Bayona*** of gelijkwaardig

Dag 2 - Baiona naar Caminha
De eerste helft van de dag fiets je in Spanje door de vlakke kustlijn en aan de voet van de Sierra de la Grova bergen, waarna je richting het Zuiden van Sierra de Argalo gaat. Je maakt de oversteek naar Portugal met een ferry, over de Minho-rivier naar het stadje Caminha of meer opwaarts door de Vila Nova de Cerveira brug te kruisen. In Caminha kan je genieten van de statige huizen die het eerste beeld vormen als je de stad binnenkomt. De geschiedenis van Caminha dateert van voor de Romeinen en heeft dus veel te bieden. De 40 kilometer durende etappe eindigt hier. Een (optionele) heerlijke wijnproeverij en lekkere maaltijd sluiten de dag perfect af.  
Overnachting in het Design & Wine Hotel**** of gelijkwaardig

Dag 3 - Caminha naar Viana do Castelo
Fiets zuidwaarts op een uitstekend geasfalteerd fietspad langs de kust en vele velden totdat je Viana do Castelo bereikt. Het is daar waar je zal overnachten. Je bent er in het gezelschap van enkele zeemeeuwen die je aandacht erg op prijs stellen, zeker als je enkele broodkruimels met ze deelt. Viana do Castelo is gelegen aan de monding van de Lima-rivier, in een bruisende stad die naast veel studenten ook een gevarieerd nachtleven te bieden heeft. De geschiedenis van Viana gaat terug tot de Romeinse tijd. Tijdens de beroemde Portugese ontdekkingsreizen in de 16de eeuw bouwden de koopmannen van Viana de schepen die naar Newfoundland voeren om te vissen op kabeljauw. Zij bouwden ook de prachtige huizen die deze stad nu architecturaal vormgeven.
Overnachting in Hotel Rali*** of gelijkwaardig

Dag 4 - Viana do Castelo naar Vila do Conde
De derde etappe biedt een 50 kilometer lange zuidwaartse tocht door de wijngaarden en langs de beschermende omgeving van de Esposende kust. Het is daar waar je een grote diversiteit aan flora en fauna ontdekt. Maak zeker een praatje met de visserslui en hun vrouwen. Deze hartelijke mensen ontvangen je met veel plezier. Het stadscentrum wordt gedomineerd door elegante landhuizen en herenhuizen. Het belang van de haven vind je ook op je bord als je geniet van een heerlijk vers gevangen sardientje. Geniet nadien van een ontspannen wandeling langs het strand vooraleer je te bed gaat in een omgeving vol frisse lucht.
Overnachting in Hotel Brazão*** of gelijkwaardig

Dag 5 – Vila do Conde naar Porto
Op de vierde dag fiets je naar Porto. Het is een kleine tocht van slechts 34 kilometer. Het beginpunt vindt plaats aan de Atlantische kust waarna je fietst tot aan de Douro-rivier. Aan de zijde van deze beroemde rivier fiets je naar één van de beroemdste steden. Porto is niet alleen Unesco Wereld Erfgoed maar ook een historische parel met meer dan 150 beschermde monumenten. Trap zachtjes langs de beroemde Eiffelbrug en aanschouw hoe de Portugese wijnloges bergop staan aan de zuidelijke oevers van de Douro-rivier. Een essentiële stop deze dag is aan het Casa da Musica auditorium dat ontworpen werd door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Het lijkt bijna een onmogelijke opgave om een plaats voor het eten te kiezen ’s avonds aangezien Porto beroemd is vanwege zijn uitstekende wijn en hoogstaande culinaire adresjes.

Overnachting in Hotel NEYA Porto 4* of Miragaia House of gelijkwaardig

 

Dag 6 - Porto naar Furadouro
Op deze ochtend ruil je de drukte van de stad in voor de rust van de Atlantische kust. Opnieuw maak je een prachtige tocht langs de kust die deels door de dennenbossen loopt. De dag eindigt in Furadoura, een gezellige stad die bekend staat vanwege haar uitstekende visgerechten. Smullen verzekerd!
Overnachting in het Furadouro Boutique hotel & Spa**** of gelijkwaardig

Dag 7 - Furadouro naar Mira
In deze laatste etappe kan een bezoek aan het pittoreske stadje Aveiro niet ontbreken. In het authentieke stadscentrum vang je misschien wel een glimp op van de Moliceiro. Deze kleurrijke houten boten werden gebruikt om zeewier te verzamelen. Ook de zoutpannen zijn een aanrader om je voeten in te baden. Dit is opnieuw een unieke tocht van 55 kilometer, inclusief een bezoek aan het beschermd natuurgebied van Natural Reserve das Dunas de São Jacinto. Mira, waar je deze nacht zult slapen, is een klein vissersdorp. Je zult zeker onder de indruk zijn van de prachtige, veelkleurige gestreepte huizen. Bezoek ook een paar winkeltjes, waar je onder andere mooie tapijten aan betaalbare prijzen vindt.
Overnachting in het Maçarico Beach Hotel**** of gelijkwaardig

Dag 8 – Transfer
Transfer naar de luchthaven van Porto of een andere bestemming.
Einde van het programma.


Regio: Noorden van Portugal & Spanje
Duur: 8 dagen/ 7 nachten
Moeilijkheidsgraden: makkelijk 
Ideale reistijd: februari tot november
Soorten fietsen beschikbaar: Hybride & E-bike

Atlantische kust

PT-BATLC7-VT

01.03.23

30.04.23

01.05.23

30.09.23

01.10.23

30.11.23

2-5 pers 1.085,00 1.185,00 1.085,00
6-10 pers 995,00 1.100,00 995,00
Toeslag single 410,00 480,00 410,00
Extra opties      
Wijnervaring 42,00  
Wine & Dine pakket 140,00  
Picknickpakketten (6) 160,00  
Toeslag e-bike 155,00 

Alle prijzen zijn per persoon
Voor solo reizigers is de prijs op aanvraag

Aanvang is standaard op maandag (voor aanvang op andere dagen of aankomst na 15u00 op maandag is er een toeslag van €192 p.p. bij 2 of 3 deelnemers - voor grotere groepjes wordt de prijs gegeven bij de offerte)

Inbegrepen
- organisatie van het programma
- 7 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een dubbel kamer met ontbijt
- dagelijkse transfer van de bagage

- transfer van en naar de luchthaven van Porto op dag van aankomst en vertrek
- Hybride fiets, bagagedrager, fietsmand, stuurtas (1 per 2 fietsen), slot (1 per 2 fietsen), helm en wegwerphoofdbescherming
- per groep: pre-paid GSM (met €10 belkrediet), toolkit, first aid kit, pomp, herstelkit en reserve binnenband 
- per groep: GPS met alle tracks en een roadbook met gedetailleerde informatie
- bewaarplaats voor de fietsen tijdens de nacht

Opmerking
We raden aan om je eigen helm mee te nemen, hoewel er ook gebruikte helmen kunnen voorzien worden zonder extra kosten. Er zijn ook nieuwe helmen te koop tegen een meerprijs van €55, deze moeten wel bij reservatie worden aangevraagd.

Opties
- Wijnervaring met 2 bezoeken en degustaties
   Dag 1 - 1 wijndegustatie in Baiona
   Dag 5 - 1 portwijndegustatie met bezoek aan een historische wijnkelder in Porto
- Wine & Dine pakket met 2 diners
    Dag 1 - Diner in een typisch restaurant - 3-gangenmenu met wijnen 
    Dag 5 - Gourmet diner in Porto - 4-gangenmenu met 3 wijnen 
- Picknickpakket: 6 lichte maaltijden om mee te nemen met de fiets
- E-Bike: 6 versnellingen (volgens beschikbaarheid gezien het beperkt aantal E-Bikes)

Niet inbegrepen
- Vluchten 
- Gids en ondersteuningsvoertuig (prijzen op aanvraag)
- Extra transfers niet vermeld
- Maaltijden, wijnervaringen en kookervaringen (optie zie prijstabel)
- E-Bike toeslag (zie prijstabel)
- Verzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Alle niet vermelde diensten
- Dossierkosten

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?

- Extra nachten in Porto of aan de kust?
- Upgrade naar 4*, 5*-hotels of Paradores?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel.