Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Camino de Santiago - Centrale route

Camino de Santiago - Centrale route

Terug

De Portuguese Camino de Santiago is reeds eeuwenlang een van de belangrijkste pelgrimroutes naar Santiago. Vertrek op ontdekking, niet alleen van het land maar ook van jezelf als je in de voetsporen treedt van ontelbare pelgrims en wandelaars.

De lange wandeldagen zijn fysiek en mentaal zowel uitdagend als belonend maar je hoeft jezelf niet te straffen door al je spullen te dragen of te slapen in overvolle stinkende slaapzalen.Onze manier om de Portugese Camino de Santiago te voet te doen, omvat bagagetransfers en comfortabele bedden in de beste accommodaties langs deze historische route. Deze zorgvuldig gekozen hotels, charmante landhuizen en historische gebouwen brengen u dichter bij de geschiedenis, cultuur en gastronomie van deze regio van Noord-Portugal en Galicië.

Ons Roadbook bevat alle tips en informatie die u nodig hebt om de Portugese Camino gemakkelijk te volgen en om te begrijpen en te waarderen wat u onderweg ziet. U krijgt suggesties waar en wanneer u kunt stoppen voor de lunch en voor bezienswaardigheden die een kleine omweg waard zijn.

Duur: 14 dagen / 13 nachten / 12 wandeldagen
Type: zelf begeleid
Aantal deelnemers: vanaf 1
Niveau: middelmatig
Totale wandelafstand: 226 km
Regio: Minho en Galicië
Periode: van 1 maart tot 31 oktober   

Dag 1     Porto
Verwelkoming in het hotel en briefing van het programma met overhandiging van alle nodige documentatie. Overnachting in een 3* hotel


Dag 2     Porto (Mosteiró) ⇒ Arcos (17 km)
In de vroege ochtend is er een transfer voorzien naar Mosteiró waar het eerste stuk van de Camino begint. Let op de progressieve overgang van stedelijk naar landelijk gebied terwijl je deze eerste etappe bewandelt. Je passeert Vilarinho en steekt de middeleeuwse brug over de Ave-rivier over voordat je het dorp Arcos bereikt waar de eerste etappe eindigt.
Overnachting in Quinta de São Miguel 
of gelijkwaardig.

* Nota: na het ontbijt afspraak met iemand van het lokale team die je naar Mosteiró brengt om de Camino aan te vangen. Hiermee vermijd je de drukke wegen van de stad en buitenwijken en wordt de eerste etappe ingekort tot 17 km i.p.v. 35 km. 

Dag 3     Arcos - Barcelos (20 km)
Wandel van Arcos naar het oude dorp Rates en zijn imposante romaanse kerk. Passeer de dorpen Courel en Pedra Furada en volg vervolgens landelijke wegen tot je het aantrekkelijke stadje Barcelos bereikt, het einde van deze etappe.
Overnachting in Hotel Bagoeira 
of gelijkwaardig. Ruime keuze aan restaurants in Barcelos.

Dag 4     Barcelos ⇒ Balugães (15 km)
Vertrek vanaf Barcelos langs secundaire wegen die u naar een meer landelijk gebied brengen waar u kleinschalige landbouwbedrijven ziet en wellicht een aantal dorpelingen tegenkomt. Wandel door de kleine dorpjes Tamel en Aboim naar de rivier de Neiva en steek de middeleeuwse brug over. Sluit de dag af in het dorp Balugães.
Overnachting in Quinta da Cancela 
of gelijkwaardig

Dag 5     Balugães ⇒ Ponte de Lima (18 km)
Dit is een dag van landelijke wegen en prachtige landschappen tot aan de spectaculaire toegang tot het pittoreske stadje Ponte de Lima. Time de wandeling zodat je voldoende gelegenheid hebt om te genieten van het historische centrum en de tuinen of gewoon een tijdje verpozen bij de rivier.
Kies uit een scala aan restaurants in Ponte de Lima, waar je traditionele gerechten kan proeven zoals polvo à lagareiro (gebakken octopus) of bacalhau assado com broa (gebakken kabeljauw met maïsbrood) vergezeld van een glaasje witte Loureiro-wijn.
Overnachting in Hotel Império do Norte of Mercearia da Vila 
of gelijkwaardig

Dag 6     Ponte de Lima ⇒ Cossourado (Paredes de Coura) (22 km)
Verlaat het middeleeuwse stadje Ponte de Lima en keer terug naar het platteland. In het midden van deze etappe kom je de Labruja-berg tegen. De 2 km bergopwaarts zijn de meest veeleisende van de Portugese Camino, maar de uitzichten zijn de inspanning meer dan waard. Als je eenmaal over de heuvel bent, is het een gemakkelijke wandeling tot aan het einde van deze etappe.
Overnachting in Casa da Capela 
of gelijkwaardig

Dag 7     Cossourado ⇒ Valença (13 km)  
Deze dag begint met het verlaten van de vallei van de Coura-rivier waarbij de weg voorzichtig klimt naar São Bento da Porta Aberta. Verder door velden en struikgewas naar Fontoura tot wanneer je het vestingstadje Valença bereikt.
Overnachting in Hotel Lara 
of gelijkwaardig. Dineer in een van de vele restaurants in Tui.

Dag 8     Valença ⇒ O Porriño (20 km)
Voordat je Tui verlaat, raden we aan een bezoekje te brengen aan de befaamde gotische kathedraal. Vanuit Tui volg je de Louro-vallei, loop je langs een bospad en over een stenen brug naar een moerasachtig gebied waar je veel vogels kan spotten. Wandel verder door de stad O Porriño met haar prachtig gotisch stadhuis.
Overnachting in Hostal Expo 
of gelijkwaardig

Dag 9     O Porriño ⇒ Arcade (22 km)
Verlaat Porriño en baan je een weg door het bos van Chan das Pipas. Je passeert Redondela, waar de centrale route en de kustroute van de Camino samenkomen.
De etappe eindigt in Arcade, een klein stadje dat bekend staat om haar oesters.
Overnachting in Hotel Duarte 
of gelijkwaardig

Dag 10     Arcade ⇒ Pontevedra (13 km)
Begin de dag door het kleine stadje Arcade te verlaten. Deze etappe is een van de kortste en mooiste stukjes van de Camino. Wanneer u in Pontevedra aankomt, mag u zeker het historische stadscentrum met de vele tapasbars niet missen.
Overnachting in Hotel Virgen del Camino of Hotel Avenida 
of gelijkwaardig

Dag 11     Pontevedra ⇒ Caldas de Reis (22 km)
Verlaat Pontevedra langs aantrekkelijk landschappen. De etappe naar het kuuroord Caldas de Reis is redelijk lang maar niet moeilijk. Wanneer je het centrale plein hebt bereikt kan je de vermoeide voeten verfrissen in de thermale bron. 
Overnachting in Hotel Balneario Acuña.

Dag 12     Caldas de Reis ⇒ Padrón (19 km)
Je bent er bijna! Begin de dag met een eenvoudige klim door een reeks kleine dorpjes en het heerlijke Valga-bos. Je zal veel kerken en stenen kruisen zien onderweg naar Padrón, het stadje aan de rivier waar, volgens de overlevering, het lichaam van de apostel Jakobus ten ruste werd gelegd door zijn trouwe volgelingen.
Overnachting in Casa Antiga do Monte of Pazo de Lestrove 
of gelijkwaardig

Dag 13     Padrón ⇒ Santiago de Compostela (25 km)
De laatste etappe! Je loopt meestal door landelijke omgevingen. Dit laatste deel is het moeilijkst, maar hou het doel voor ogen. Betreed de oude stad Santiago de Compostela en geniet van het einde van je reis in de kathedraal. Vier je fantastische prestatie met een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant
Overnachting in Hotel Lux Santiago 
of gelijkwaardig

Dag 14     Santiago - ...
Na het ontbijt is het tijd om zich voor te bereiden voor het vertrek en is er misschien nog wat tijd om de oude stad van Santiago de Compostela te verkennen - of misschien een verlenging van een of meerdere dagen.  

prijzen 2023

Portugese Camino - Centrale Route
PT-WPPS13-PG

01.03.23

30.06.23

01.07.23

15.09.23

16.09.23

31.10.23

prijs pp in dubbel 985 1.055 985
toeslag single 480 500 480

Prijzen per persoon

Inbegrepen
- 13 overnachtingen met ontbijt in hotels van vermelde categorie
- Transfer van de bagage tussen de hotels (1 stuk per persoon - max. 15kg/zak)
- Privétransfer van Porto naar Mosteiró (dag 2)
- 24/7 hulp in geval van nood
- Pelgrimskit: paspoort en schelp
- Roadboek van de Camino met tips en praktische informatie (Engelstalig)

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Aankomst- en vertrektransfer (prijs op aanvraag)
- Maaltijden
- Optionele bijkomende tours of activiteiten
- Fooien en persoonlijke uitgaven

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?
- Extra nachten in Porto of Santiago ?
- Upgrade naar 4*, 5*-hotels of Paradores?
- Kortere versie met start in Valeça do Minho (de laatste 100 km)?
- Privétransfer van Santiago naar de luchthaven van vertrek?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel.