Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Portugese Camino - laatste 100km

Portugese Camino - laatste 100km

Terug

Begin de Portugese Camino bij de vestingstad van Valença in het noorden van Portugal.

Vanaf Valença steekt u de grens over die wordt gevormd door de Minho-rivier en trekt nu naar het noorden door Galicië naar de oude stad Santiago de Compostela.
Vergelijk de voormalige rivaliserende steden Valença (Portugal) en Tui (Spanje) voordat u het beboste platteland doortrekt met onderweg historische Galicische steden zoals Redondela, Pontevedra, Caldas de Reis en Padrón. Onderweg passeert u talloze gehuchten en dorpen waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan en de lokale bevolking nog steeds traditionele methoden gebruiken om hun gewassen te verbouwen.
Deze route biedt volop mogelijkheden om verse producten te proeven, waaronder mosselen van de Vigo-rivier en oesters in Arcade, en lokaal geproduceerde wijn terwijl je dit zwaar begane pelgrimspad volgt.

Duur: 8 dagen / 7 nachten / 6 wandeldagen
Type: zelf begeleid
Aantal deelnemers: vanaf 1
Niveau: middelmatig
Totale wandelafstand: 121 km
Regio: Minho & Galicië
Periode: van 1 maart tot 31 oktober

Dag 1          Aankomst Valença do Minho
Ontmoeting met onze lokale partner voor een briefing en overhandiging van de documenten.

Overnachting in een 3* hotel

Dag 2          Valença ⇒ O Porriño (20 km)
Bewonder de uitzichten stroomop- en stroomafwaarts terwijl je de internationale brug oversteekt naar Spanje. Neem even de tijd om de prachtige kathedraal en het charmante historische centrum van Tui te bezoeken alvorens het platteland in te trekken. Vermijd de onaantrekkelijke industriele zone vlakbij Porriño en maak gebruik de onze aanbevolen omweg zodat je zo goed als de hele dag doorbrengt in de groene velden en bossen. 

Overnachting in een 3* hotel.

Dag 3          O Porriño ⇒ Arcade (22 km)
Na het verlaten van O Porriño passeer je een aantal dorpjes voor een lichte beklimming naar het dennenbos Chan das Pipas. Terwijl je opnieuw afdaalt richting Redondela, kijk je uit over de blauwe wateren van de monding van de Vigo-rivier.

De etappe eindigt in Arcade, een klein stadje dat bekend staat om haar oesters.
Overnachting in een 2* hotel.

Dag 4          Arcade ⇒ Pontevedra (13 km)
Om Arcade te verlaten steek je een historisch belangrijke brug over en trek je de heuvels in langs oude stenen paden. Het platteland is hier prachtig en onze aanbevolen omweg vermijdt de hoofdweg naar Pontevedra, zodat u langs de rivier de Tomeza kunt wandelen in de schaduw van bomen. Pontevedra is de grootste stad op deze route en heeft genoeg te bieden. Deze etappe is een van de kortste en mooiste stukjes van de Camino. Wanneer u in Pontevedra aankomt, mag u zeker het historische stadscentrum met de vele tapasbars niet missen.

Overnachting in een 3* hotel.

Dag 5          Pontevedra ⇒ Caldas de Reis (22 km)
Wandel door de oude straten van Pontevedra en verder het platteland in, waar je al snel in een bos belandt. Dat wordt gevolgd door velden en druivenranken met een paar korte stukjes langs de hoofdweg voordat je het middeleeuwse kuuroord Caldas de Reis bereikt. De etappe is redelijk lang maar niet moeilijk. Wanneer je het centrale plein hebt bereikt kan je de vermoeide voeten verfrissen in de thermale bron. 

Overnachting in een comfortabel 2* hotel.

Dag 6          Caldas de Reis ⇒ Padrón (19 km)
Begin de dag met een eenvoudige klim door een reeks kleine dorpjes en het heerlijke Valga-bos. Je zal veel kerken en stenen kruisen zien onderweg naar Padrón, het stadje aan de rivier waar, volgens de overlevering, het lichaam van de apostel Jakobus ten ruste werd gelegd door zijn trouwe volgelingen.

Overnachting in een 3* hotel.

Dag 7          Padrón ⇒ Santiago de Compostela (25 km)
De laatste dag op de Camino loopt meestal door landelijk gebied met een mooi stuk bos alvorens de stedelijke buitenwijken van Santiago te bereiekn. Dit laatste deel is het moeilijkst, maar hou het doel voor ogen. Betreed de oude stad Santiago de Compostela en begeef je naar het kathedraalplein, de Praza do Obradoiro, om je aan te sluiten bij de vele pelgrims die deze epische tocht hebben voltooid. Vier je fantastische prestatie met een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant

Overnachting in een 3* hotel. 

Dag 8          Santiago - ...
Na het ontbijt is het tijd om zich voor te bereiden voor het vertrek en is er misschien nog wat tijd om de oude stad van Santiago de Compostela te verkennen - of misschien een verlenging van een of meerdere dagen.   

Camino verkort

PT-CAMSH8-PG

01.03.23

30.06.23

01.07.23

15.09.23

16.09.23

31.10.23

prijs pp in dubbel 585,- 635,- 585,-
toeslag single 265,- 265,- 265,-

Prijzen zijn per persoon

Inbegrepen
- 7 overnachtingen met ontbijt in hotels van vermelde categorie
- Transfer van de bagage tussen de hotels (1 stuk per persoon - max. 15kg/zak)
- 24/7 hulp in geval van nood
- Pelgrimskit: paspoort en schelp
- Roadboek van de Camino met tips en praktische informatie (Engelstalig)

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten
- Aankomst- en vertrektransfer (prijs op aanvraag)
- Maaltijden
- Optionele bijkomende tours of activiteiten
- Fooien en persoonlijke uitgaven

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?
- Extra nachten in Porto of Santiago?
- Upgrade naar 4*, 5*-hotels of Paradores?
- Privétransfer van Santiago naar de luchthaven van vertrek?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel.