Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Wandelen in het Paradijs 2

Wandelen in het Paradijs 2

Terug

Met deze wandeltour wordt een heerlijk verblijf in een zeer bijzondere guesthouse, 7 km van Évora, gecombineerd met de ontdekking van de altijd verrassende Alentejo.
Met onze gidsen wordt je ervaring naar een hoger niveau getild. Tijdens de begeleide tour met gids ontdek je hand in hand met ons wat het werkelijk betekent om Alentejano te zijn.
Je kan ook opteren om de tour te maken zonder gids met ondersteuning van een roadbook.

Je zult ontdekken dat je dagen goedgevuld maar ook ontspannend zullen zijn! En het eten ... gewoonweg heerlijk!

Tijdens je verblijf nemen we je mee langs exclusieve wandelpaden, lokale cafés, prachtige historische monumenten, ambachtslieden en wijnmakerijen.
Elke dag is anders, de mix van verschillende landschappen, de geuren in de ochtendbries, de geluiden van kevers en krekels in de late namiddag, de gouden kleuren van de zomervelden en het wilde leven dat opduikt om je te verrassen, zal je veel energie geven.

Laat ons je meenemen langs de beste wandelroutes in Portugal! 

Hoogtepunten

- Verblijf op een authentieke boerderij met oude traditionele architectuur maar met alle comfort 
- Afgelegen wandelpaden, alleen jij en de natuur!
- Monumenten verscholen midden in de natuur
- Mooie trekking in een rijk landschap
- Kastelen te voet veroveren en je als een middeleeuwse krijger voelen!
- Historisch centrum van Évora, door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed
- Prachtig uitzicht vanaf het kasteel van Monsaraz  over het Alqueva-meer

Dag 1     Aankomst in Évora
Bij aankomst in Évora is een transfer voorzien naar Monte do Serrado de Baixo waar je de komende nachten zal verblijven.

Dag 2     Évora en het aquaduct
Als je het guesthouse verlaat richting het 16e-eeuwse aquaduct, gebouwd om het watertekort in de stad op te lossen, leidt deze wandeling naar de oude stad Évora. Onderweg houden de kleine boerderijen en aromatische kruiden die bij het aquaduct groeien je gezelschap. Om de dag af te sluiten, na een bezoek aan de meest relevante historische locaties, is er niets beters dan een koel drankje op het centrale plein van Évora, omringd door eeuwenoude gebouwen, waarbij het leven aan je voorbijgaat.
Afstand: 12-15 km - Niveau: licht

Dag 3     Megalitische monumenten
Geniet van het prachtige steeneikenbos bezaaid met indrukwekkende granieten rotsblokken die 6000 jaar geleden door onze voorouders werden gebruikt om hun begraafplaatsen en magische cultplaatsen te bouwen. Ontdek de sites en hun omgeving. Je bezoekt de Dolmen van Zambujeiro - de grootste van Europa, de Cromlech van Almendres, de Menir van Almendres en de kerk van Mitra.
Afstand: 15-18 km - Niveau: licht

Dag 4     Per minivan naar Arraiolos en Évora
Bezoek aan Arraiolos en de omgeving. Wandeling door het dorp en bezoek aan het kasteel en het museum. 
We gaan naar de mooie boerderij Ravasqueira en bezoeken de privéverzameling koetsen en proeven hun heerlijke wijn. Daarna nemen we je mee naar Évora waar je de stad kunt bezoeken, want je krijgt er niet genoeg van. Ideale gelegenheid om wat souvenirs aan te schaffen in een van de gezellige winkeltjes.    

Dag 5     Verovering van het kasteel van Valongo
Vandaag volgen we de mooie Degebe-rivier. We ontdekken oude watermolens en proberen ons voor te stellen hoe ze ooit werkten. Daarna verlaten we de rivierzijde en beginnen te klimmen om prachtige uitzichten te veroveren. Eindelijk begint aan de horizon een kasteel vorm te krijgen. Het is het surrealistische kasteel van Valongo, gebouwd in de "middle of nowhere" door, volgens sommigen, de Romeinen. Dan terug naar ons mooie landelijke guesthouse.
Afstand: 12 km  - Niveau: middelmatig

Dag 6     Toren van Evoramonte
We beginnen te wandelen door prachtige natuur langs een gesloten spoorlijn. Met een beetje geluk komen we zwarte varkens, koeien en schapen tegen. Vervolgens beklimmen we steile paden die naar het kasteel van Évoramonte leiden. Volg bij het kasteel de muren helemaal rond en geniet van het prachtige uitzicht. Van hieruit kan je Spanje zien!
Afstand: 10 km  -  Niveau: licht

Dag 7     Middeleeuws Monsaraz
Het onvergetelijke dorp Monsaraz, gebouwd binnen de kasteelmuren bovenop een heuvel, is niet te missen. Schist rotswanden begeleiden je tijdens de wandeling rond het prachtige fort en tot slot bereik je met een laatste klim het kasteel en zijn prachtige goed onderhouden dorp met uitzicht over het Alqueva-meer. In het zomerseizoen kun je zelfs eindigen met een duik of een kanotocht! Op de terugweg naar het verblijf is er een bezoek aan de pottenbakkerij van São Pedro do Corval. 
Afstand: 11 km  -  Niveau: middelmatig

Dag 8     Vertrek
Transfer naar de luchthaven (niet inbegrepen) of verlenging

Wandelen in het paradijs 8 dagen tour met gids tour met roadbook
min. 2 pers 1235,- 915,-
min. 4 pers 915,- 705,-
7 overnachtingen met ontbijt
welkomstsnack
1 diner met 2 drankjes
transfers naar en van de wandelingen
verzekering bij ongevallen
1 extra diner (dag 7) X
lunch in Arraiolos X
gids X
picknicklunches op wandeldagen X
luchthaventransfers X X

Prijzen zijn per persoon op basis van dubbel kamer

Toeslagen
01 april tot 31 mei: €35
01 juni tot 30 september: €70
Single toeslag: €315
Single toeslag 01 april tot 31 mei: €385
Single toeslag 01 juni tot 30 september: €420