Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Terceira > Excursies Terceira

Terceira - Excursies Terceira

Terug

Westen van Terceira - volledige dag                                                            TER-WSFD-PI

Tijdens deze tour ontdek je de geologische oorsprong van het eiland Terceira en hoe vulkanen het landschap en de levenswijze van de bevolking hebben beinvloed. De tocht start op Monte Brasil vanwaar men het beste uitzicht krijgt op de stad Angra en de baai in het oosten en op de baai Fanal in het westen. In het noorden van het eiland liggen lavavelden die de bewoners omvordem tot wijngaarden. Na een bezoekje aan de natuurlijke zwembaden van Biscoitos en de lunch is er een korte wandeling langs de lavastenen muurtjes die de wijngaarden beschermen en een bezoek aan het wijnmuseum.
Terugkeer door het binnenland met eerst een bezoek aan Furna do Enxofre waar men verschijnselen van secundair vulkanisme kan waarnemen gevolgd door een bezoek aan de grot van Algar do Carvão.
De dag wordt afgesloten met een degustatie van lokale producten in Quinta dos Açores alvorens terug te keren naar Angra.

Inbegrepen: gids, verzekering, inkomgelden, lunch en transfer

Prijs 2024: €90 pp (kinderen 6-11 jaar: €45) 

Oosten van Terceira - volledige dag                                                              TER-ESFD-PI

Deze tour laat je de geschiedenis van het eiland door de eeuwen heen ontdekken. Eerst ga je naar het uitkijkpunt Serra do Cume, vanwaar je een fantastisch zicht krijgt op de unieke lappendeken van weiden en velden. Ook onderweg zal je vele weiden met grazende koeien en stieren zien, die belangrijk zijn voor de lokale tradities. Bij het bereiken van de noordkust, kan je ontdekken hoe vulkanen en de zee de kustlijn vormden in unieke geologische structuren. Voor de lunch in een lokaal restaurant is er nog tijd voor een korte wandeling in de tweede grootste stad van het eiland, Praia da Vitória. Daarna is er een stop aan de miradouro do Facho voor een mooi uitzicht op de stad en de baai alvorens verder te rijden naar de natuurlijke zwembaden van Porto Martins. Op de terugweg naar Angra, kan je nog enkele traditionele impérios (heilige tempeltjes) bewonderen, heel nauw verbonden met de geschiedenis van de hele archipel.

Inbegrepen: gids, verzekering, lunch en transfer

Prijs 2024: €80 pp (kinderen 6-11 jaar: €40) 

Centraal Terceira                                                                                           TER-CTHD-PI

Duur: 3,5 uur - Vertrek: 14u00

De tour begint met Monte Brasil, vanwaar je een bevoorrecht uitzicht hebt over de stad Angra do Heroísmo met haar baaien. Dan gaat het naar een van de hoogtepunten van het eiland, de indrukwekkende grot van Algar do Carvão. Alvorens het eiland door te steken is er tijd voor een korte stop aan Furnas do Enxofre met verschijnselen van secundair vulkanisme. Daarna gaat het richting noordkust voor een bezoek aan de wijngaarden en de natuurlijke zwembaden van Biscoitos. Op de terugweg naar Angra, langs de centrale route, zal je veel stieren kunnen waarnemen.

Prijs 2024: €50 pp  (kinderen 6-11 jaar: €25)

Steden van Terceira - halve dag (3 uur)                                                     TER-CITHD-PI

Duur: 3,5 uur - Niveau: licht
  
We vertrekken vanuit Angra richting noordkust, om eerst de prachtige geologische formaties in de baai van Agualva te bewonderen, alvorens verder te rijden naar Praia da Vitória, de tweede grootste stad van het eiland. Na het bezoek is er een stop aan het uitkijkpunt Facho met een mooi uitzicht over de stad en de baai. Terug naar Angra langs de oostkust met vele pittoreske dorpjes en een stop in de badzone van Porto Martins. Daarna terug naar Angra, net op tijd om in een lokaal restaurant te proeven van de typische alcatra (niet inbegrepen).

Inbegrepen: gids, verzekering en transfer

Prijs 2024: €40 pp (kinderen 6-11 jaar: €20)

Route van de vulkanen                                                                                TER-VOLCT-SA

Duur: 4 uur - niveau: medium - min. 2 deelnemers
Nieuwsgierig hoe het eiland Terceira is ontstaan? Dan bevelen we deze tour aan waarbij je de 4 vulkanen van het eiland ontdekt en ook afdaalt in één ervan nl. Algar do Carvão, de enige vulkaan ter wereld die je van binnen kan bezoeken. 

Prijs 2024: €51 p.p.
inbegrepen: gids vulkanoloog, verzekering, snacks en transfer

Angra - Stadstour                                                                                      TER-HTANG-SA

Duur: wandeling: 2u30 -  niveau: licht - min. 2 deelnemers
Tijdens deze tour nodigen we je uit om door de straten van de stad Angra te slenteren, waarvan de stedelijke sporen meer dan vier eeuwen bewaard zijn gebleven, een feit dat het de eerste Portugese stad maakte die tot werelderfgoed werd uitgeroepen.
Onderweg kunt u verhalen en legendes van de stad ontdekken, evenals de tradities en cultuur die haar een uniek karakter geven, terwijl u uw verbeelding laat temperen door de zeebries van de baai en de exotische geuren van zoetigheden en traditionele gerechten uit bakkerijen en restaurants, terwijl de harmonieuze straten ons een prachtig erfgoed onthullen, dat niet onopgemerkt blijft voor kunstliefhebbers.
Beginnend en eindigend in de Alto das Covas, is deze route een reis naar de ziel van de stad Angra do Heroísmo, waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Prijs 2024: €41 p.p.
inbegrepen: gids, verzekering

Arts & Crafts                                                                                                  TER-ARTC-SA

Duur: 3 uur - niveau: makkelijk - min. 2 deelnemers
Tour gewijd aan de traditionele kunsten en ambachten van het eiland.
De tour begint met een bezoek aan de aardewerkfabriek van São Bento, waar je een rondleiding krijgt en waar je prachtige lokaal geproduceerde stukken kunt zien, naast de typische "pot" die wordt gebruikt om de traditionele rundvleesstoofpot "Alcatra" te bereiden. Daarna is er een bezoek aan een borduurwerkatelier en als afsluiting een keramiekatelier waar je de mogelijkheid hebt om je eigen tegel te schilderen die je mee kunt nemen als souvenir. 

Prijs 2024: €51 p.p.
inbegrepen: gids, verzekering en transfers

Gastronomische Tour                                                                                  TER-FOODT-SA

Duur: 4 uur - niveau: makkelijk - min. 2 deelnemers
Gastronomie is een integraal onderdeel van de cultuur met liefde voor lekker eten en goede wijn, twee van de geneugten van het leven die, ondersteund door goede service en goed gezelschap, bijdragen aan een werkelijk fantastische maaltijd. Geniet van de typische keuken van het eiland Terceira en wordt verliefd op de melodie van smaken die we je te bieden hebben tijdens deze fantastische tour rond het eiland met meer dan 15 historische haltes, 7 traditionele snacks en nog 2 typische karakteristieke maaltijden van het eiland Terceira.

Prijs 2024: €87 p.p.
Inbegrepen: gids, degustaties, verzekering en transfers

Culinaire tour in Angra                                                                            TER-FOODAN-SA

Duur: 3 uur - Niveau: makkelijk - Min. deelnemers: 2
Ontdek de rijke smaken en geschiedenis van Terceira met deze 3 uur durende culinaire wandeltocht door het historische centrum van Angra do Heroísmo, UNESCO-werelderfgoed vol charme, cultuur en smakelijke tradities.

Hoogtepunten

  • Proef de koninklijke geschiedenis van Portugal wanneer je een hap neemt van een traditionele queijada da Dona Amélia, een heerlijk zoet gebakje!
  • Bezoek de stadsboerenmarkt en ontmoet een lokale handelaar om meer te weten te komen over de seizoensgewassen van het eiland, en proef wat lokaal fruit
  • Een selectie hartige snacks, waaronder enkele worstjes, zeevruchten en een traditionele draai aan enkele biologische, vegetarische hapjes

Prijs 2024: €77 p.p.
Inbegrepen: gids, degustatie van snacks, verzekering