Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Terceira

Terceira

Terug

Kapelletjes en stieren 

Terceira betekent letterlijk “derde” aangezien het in 1427 als derde eiland van de Azoren werd ontdekt. Vanop de Serra do Cume (500 m) heeft men een adembenemend uitzicht over de lappendeken van groene weiden en akkers, gescheiden door zwarte muren van vulkanische rotsblokken, veelal begroeid met hortensia’s. Dit vormt een landschap met een blokkenpatroon van verscheidene tinten groen met daartussen grazende koeien van Hollands origine.

De hoofdstad Angra do Heroísmo staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst met een kasteel, fort, kerkjes, authentieke huisjes met pastelkleurtjes en prachtige smeedijzeren balustrades en de heuvel Monte Brasil gelegen op een grote landtong.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Terceira is Algar do Carvão.
De vulkanische grot Algar do Carvão is in de zomer elke dag open van 14u30-17u30 (nooit in de voormiddag) en is toegankelijk op een first come, first served basis. Reservaties zijn niet mogelijk.
Tickets worden verkocht aan de ingang. Inkom is €8 (kinderen jonger dan 12 krijgen gratis toegang)
Bezoek duurt +/- 20-30 min en is onder begeleiding van een Montanheiro (berggids)
Er bestaat ook een combo-ticket met Gruta do Natal – prijs €12 pp

 
De kustweg rond het eiland stelt u in staat de rotsachtige kust te bewonderen. Aan de noordoostkust ligt Praia da Vitória, een gezellige badplaats met 2 havens, een mooi strand en gezellige terrasjes. In de buurt van Porto Martins en São Mateus zijn de laatste jaren tal van riante villa’s gebouwd en sommige plaatsen doen een beetje denken aan het Californische Malibu. In het weekend zijn er over het hele eiland tal van activiteiten te bespeuren.

Terceira is vooral populair om zijn feesten waaronder de befaamde ‘tourada à corda’, een ongebruikelijke vorm van stierenrennen waarbij de stier aan een lange koord wordt vastgehouden en opgehitst door enkele moedige mannen. Dit levert hilarische maar soms ook wat pijnlijke taferelen op.
De stieren worden niet gedood en hun hoorns worden afgeschermd om ernstige verwondingen te vermijden. Verder zijn er ook de Festas do Espírito Santo (feesten van de Heilige Geest). Deze traditie verklaart de aanwezigheid van niet minder dan 68 fraai versierde kapelletjes (imperíos) die elke lente opnieuw in frisse kleurtjes herschilderd worden.

Terceira is vooral levendiger dan de kleine eilanden maar zeker ook geschikt voor natuurliefhebbers. Het is een ideaal eiland om een wagen te huren en op eigen tempo op verkenning te gaan.

Fotoalbum

Slideshow