Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Pico > Dolphins, Whales & Men

Pico - 8-daagse walvisobservatie

Terug

De oceaan rond de Azoren bezit een weelde aan fauna. Het “whale watching” is een
fascinerende ervaring voor natuurliefhebbers. De expedities gebeuren in opblaasbare boten met harde romp die toelaten de dieren snel en veilig te benaderen. De skipper staat in verbinding met de “Vigia’s”, dit zijn uitkijkposten langs de kust waarin een waarnemer met behulp van een verrekijker de dieren opzoekt en de locatie doorgeeft.

De meest voorkomende soorten zijn de potvis, de gewone dolfijn, de grote tuimelaar en de risso-dolfijn die het hele jaar door te zien zijn tussen Pico en Faial. In april-mei en september-oktober ziet men ook baleinwalvissen zoals de blauwe vinvis, de gewone vinvis, de bultruggen en dwergvinvissen. Verder ziet men ook dikwijls noordelijke butskoppen (een soort spitssnuitdolfijn), grienden (in april) en Sowerby’s beaked whales. De gevlekte Atlantische dolfijn komt naar de Azoren tussen mei en juni en blijft er tot september.

De excursies duren ongeveer 3 uur. Alle dieren worden heel voorzichtig benaderd zodat ze niet gestoord worden. Dat is de sleutel tot een succesvolle ontmoeting. Het zijn de dieren die beslissen of ze dichtbij willen komen of niet. Soms krijgt men enkel een staart, vin of spuitwolk te zien. Hoewel, met een beetje geluk steekt de walvis zijn kop boven water of maakt hij een sprong. Potvissen gedragen zich anders dan baardwalvissen of dolfijnen. Doordat een potvis tot meer dan 70 jaar oud kan worden, hebben sommigen slechte herinneringen aan de tijd van de walvisindustrie, waardoor ze de neiging hebben zich terug te trekken wanneer ze benaderd worden. Als de dieren zich niet op hun gemak voelen in onze nabijheid, moeten we dit aanvaarden en de tocht voortzetten.

Dolphins, Whales & Men

Prijzen 2024

23.03

19.04

20.04

28.06

29.06

13.09

14.09

04.10

05.10

01.11

8-daags pakket (pp op basis van dbl) 795 655 795 655 599
Familiepakket (2 volw. + 2 kind. <18 jaar) 2.140 1.742 2.140 1.742 1600
Supplementen per persoon          
Begeleidend persoon (excl bootexcursies) 435 378 435 378 337
Supplement single 152,50

Supplement half pension 

132
Zeezicht/per pakket 36

Prijzen zijn per persoon of per familie (familiepakket)

Inbegrepen
- Transfer van Pico luchthaven naar het hotel in Lajes do Pico (toeslag voor Faial: €35
- 7 nachten verblijf in 2*-hotel Whale’ come ao Pico op basis van kamer en ontbijt
- 5 excursies van 3 uur (afhankelijk van de weerscondities)
- Toegang tot het walvisvaardersmuseum
- Gratis mountainbikes ter beschikking (volw. en kinderen)
- Verzekering (algemene bijstand, ongeval, reddingskosten - in betrekking tot de boottochten)
- Taksen "Toelating walvisobservatie"

Niet inbegrepen
- Vluchten naar en van de Azoren
- Annulerings- en/of bijstandverzekering

Opmerkingen
-Voor de excursies wordt gebruik gemaakt van zodiacs, kleine 6 m lange opblaasbare rubberboten met harde romp, die plaats bieden aan 7-12 personen. Deze boten werden gekozen om een veilige en snelle toenadering tot de walvissen en dolfijnen mogelijk te maken en om hen niet te storen.
Er kan geen garantie worden gegeven dat u walvissen zal zien, dolfijnen ziet men bijna altijd.
Belangrijk: kinderen jonger dan 4 jaar, zwangere vrouwen of personen met ernstige rugklachten worden niet toegelaten aan boord van de bootjes.