Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Pico > Trail of the Great Whales

Pico - Trail of the Great Whales

Terug

Het begrijpen van het gedrag, de sociale organisatie en de verspreiding van de grote walvissen is fundamenteel voor hun conservatie. Duurzaam toerisme heeft het vermogen en de plicht om hiertoe bij te dragen. 
Het team van Espaço Talassa brengt 7 maanden per jaar door op zee in de nabijheid van deze dieren. Ze hebben de ervaring en de kennis. De Mingan Island Cetacean Study (MICS), gebaseerd in St. Lawrence, Canada, leidt sinds 1979 het biologisch onderzoek naar de blauwe vinvis. Daardoor is de samenwerking tussen hen en Espaço Talassa vanzelfsprekend.

Na een samenwerking van bijna 20 jaar met Espaço Talassa, zal walvisbioloog Richard Sears, de oprichter van MICS, in 2015 twee groepen leiden tijdens de migratie van de blauwe vinvis, de gewone vinvis, de Sei-walvis, de bultrugwalvis en andere baleinwalvissen. Meer informatie over Richard Sears en MICS, kan u vinden op www.rorqual.com/index.php

8-daags pakket 2024

06 tot 13 april & 13 tot 20 april 2024 

 

€815 pp

Min. vereist aantal deelnemers: 10 

Inbegrepen
- Aankomst- en vertrektransfer van Faial* of Pico luchthaven naar het hotel in Lajes do Pico
- 7 nachten verblijf in 2* hotel Whale’ come ao Pico in half pension (op basis van dubbele bezetting)
- 5 halve dagexcursies op zee (afhankelijk van de weerscondities)
- 1 dagtour van het eiland Pico (met bezoek aan het walvisstation in São Roque, de uitkijkpost van Queimada, het kleine walvisvaardersdorpje van Caheta en het walvisvaardersmuseum van Lajes)
- Een informatieve briefing over de algemene biologie en ecologie van de walvisachtigen en 2 presentaties over het onderzoek naar de blauwe vinvis in de Noord-Atlantische Oceaan
- Selectie spreekbeurten over het eiland Pico, schildpadobservatie, fotopresentatie. - elke dag 19u00
- Verzekering (algemene bijstand, ongeval, reddingskosten - in betrekking tot de boottochten)
- Taksen "Toelating walvisobservatie"

Niet inbegrepen
- Vluchten naar en van de Azoren
- Toeslag transfer van/naar Horta luchthaven: €30 p.p.
- Toeslag single €119 pp of toeslag zeezicht €28 pp
- Picknicklunch: €10/lunch
- Annulerings- en/of bijstandverzekering

Opmerkingen
- Voor de excursies wordt gebruik gemaakt van zodiacs, kleine 6 m lange opblaasbare rubberboten met harde romp, die plaats bieden aan 7-12 personen. Met deze boten kunnen de wlavissen en dolfijenn snel en veilig benaderd worden, zonder hen te storen. 
Er kan geen garantie worden gegeven dat u walvissen zal zien, dolfijnen ziet men bijna altijd.
Belangrijk: kinderen jonger dan 4 jaar, zwangere vrouwen of personen met ernstige rugklachten worden niet toegelaten aan boord van de bootjes.